My Follower

Selasa, 17 Disember 2019

MATLAMAT REALISTIK

Tetapkan Matlamat Yang Realistik.

Matlamat yang tidak realisitik akan membuatkan kita ragu-ragu untuk mencapainya. Letakkan matlamat yang tinggi, tetapi relaistik.

Pastinya dalam menetapkan matlamat, anda perlu meletakkan matlamat yang realistik. Matlamat yang tidak realistik contohnya yang terlalu besar dan terlalu jauh mungkin sukar diterima akal. 

Akan memberi konflik dalam fikiran anda, tetapi dalam matlamat yang lebih realistik akan membuatkan anda lebih yakin untuk mencapainya contohnya untuk menjadi jutawan dalam masa setahun memanglah susah, tidak mustahil tetapi sukar diterima akal tetapi menjadi jutawan dalam masa sepuluh tahun ia merupakan matlamat yang lebih realistik lagi bergantung kepada keadaan kita kini.

Sekirannya pendapatan kita sudah tinggi, perniagaan kita sudah berjaya nak mencapai pendapatan 6 angka, 7 angka adalah realistik tetapi sekiranya kita masih belum memulakan perniagaan. 

Untuk memulakan perniagaan yang terus menjana pendapatan 5 ataupun 6 angka pastinya jauh lagi perjalanannya. 

Oleh itu, apabila menetapkan matlamat pastikan matlamat anda adalah yang realistik. Sebenarnya matlamat yang tidak realistik dan terlalu besar mungkin akan mengurangkan motivasi anda apabila anda melihatnya seperti sangat jauh untuk dicapai. 

Memang digalakkan untuk meletakkan matlamat yang paling besar dan yang paling tinggi tetapi langkah seterusnya ialah jangka masa untuk mencapai matlamat tersebut perlu diletakkan dengan lebih lama.

Seseorang itu tidak akan mencapai matlamatnya hanya kerana dua perkara, samada matlamat tersebut terlalu besar ataupun jangka masa untuk mencapai matlamat tersebut terlalu singkat. 

Disini apa yang perlu anda lakukan adalah ubah matlamat anda ataupun ubah jangka masa untuk mencapainya. Anda juga boleh memecahkan matlamat anda yang besar kepada unit-unit yang lebih kecil dan ini juga menjadikan matlamat yang besar itu lebih realistik untuk dicapai apabila dipecahkan kepada unit yang lebih kecil.

Anda sendiri yang tentukan kejayaan anda. Bukan orang lain. Tetapkan matlamat dan tempoh masa yang relevan untuk anda mencapainya.

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa untuk anda raih dan capai kejayaan. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? 

Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki? Klik link ini e-rezeki.my/kombo

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

Tiada ulasan: