My Follower

Isnin, 16 Disember 2019

TULIS MATLAMAT

Pastikan Anda Menulis Matlamat. Matlamat hanyalah angan-angan sahaja sekiranya ia tidak ditulis. Pastikan anda meletakkan matamat anda pada kertas!

Teknik yang penting dalam menetapkan matlamat kita adalah untuk kita menulis segala matlamat yang ingin kita capai. 

Proses kita menulis matlamat itu akan memberi kesan psikologi kepada diri kita sendiri. Dimana angan-angan kita yang dalam fikiran telah menjadi nyata pada kertas.

Memang ramai orang mempunyai matlamat, tapi 98% daripada mereka tak menulis matlamat yang mereka ada ini dipanggil angan-angan, matlamat yang sebenar perlu ditulis. 

Apabila ianya bertulis seumpama janji kepada diri kita sendiri bahawa kita akan melakukan matlamat tersebut.

Dulu, saya memberi satu latihan iaitu untuk menulis 10 matlamat yang ingin dicapai pada tahun ini dan cabarannya adalah untuk simpan sahaja senarai tersebut didalam laci anda. 

Genap setahun kemudian, apa yang anda perlu lakukan ialah lihat semula matlamat yang telah ditulis. Seringkali, mungkin enam ataupun tujuh daripada sepuluh matlamat tersebut telah tercapai.

Walaupun anda tidak mengusahakannya seperti mana yang disebutkan tadi menulis matlamat akan memasukkan matlamat tersebut di dalam minda separuh sedar anda dan minda anda akan melihat peluang-peluang yang ada disekeliling anda untuk diambil dan mencapai apa sahaja matlamat anda. 

Oleh itu, selepas ini ambil pen dan kertas serta tulis sepuluh matlamat apa yang anda ingin capai dalam masa tahun ini.

Buat sekarang, jangan bertangguh. Adakah anda ingin tangguh kejayaan dalam hidup anda?

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa untuk anda raih dan capai kejayaan. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).




Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? klik SIGNUP kat link ini 

Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki? Klik link ini

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini


Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

Tiada ulasan: