Pengikut

Isnin, 18 Februari 2019

OS Rotator aplikasi terbaru di Malaysia

Mungkin ada diantara anda sudah dengar mengenai pelancaran aplikasi terbaru dari saudara Iffat Salleh...


Fungsi OS Rotator ini untuk buat penggiliran nombor staff atau URL secara automatik. Dan ada beberapa bonus khas diberikan untuk anda. Baca penerangan lengkap di sini

Anda boleh rotate apa jua pemasaran online anda dengan OS Rotator. Oleh itu ia tidak terhad untuk hanya penggiliran nombor staff. Memang fungsi OS Rotator ini banyak dan agak fleksible penggunaannya.

Senang cerita, jika anda buat pemasaran online saya nak anda lihat demo OS Rotator ini.





Temu Duga Juruukur Bahan J41

Adakah nama anda di panggil? 

Buat semakan terus di laman online.spa.gov.my





Temu Duga Penolong Juruukur Bahan JA29

Adakah nama anda di panggil? 

Buat semakan terus di laman online.spa.gov.my



Temu Duga Penolong Jurutera Gred JA29

Adakah nama anda di panggil? 

Buat semakan terus di laman online.spa.gov.my




Temu Duga Pereka Gred B41

Adakah nama anda di panggil? 

Buat semakan terus di laman online.spa.gov.my




Temu Duga Pereka Gred B29

Adakah nama anda di panggil? 

Buat semakan terus di laman online.spa.gov.my



Sekarang Dilancarkan Secara Rasmi

Hari ini software terbaru ini dilancarkan secara rasmi. Software ini diberi nama OS Rotator. Fungsinya untuk buat penggiliran nombor staff atau URL secara automatik.


Apa yang akan anda dapat?

anda akan terima:
  • Akses lifetime
  • Unlimited campaign
  • Unlimited operator
  • Unlimited leads
  • Unlimited database
  • Download database ke excel
  • Statistik lengkap
  • FREE Upgrade


Dan ada beberapa bonus khas diberikan untuk anda. Baca penerangan lengkap di sini




Temu Duga Pereka B19

Adakah nama anda di panggil? 

Buat semakan terus di laman 







Ahad, 17 Februari 2019

Potensi Mulakan Bisnes di Shopee

Nak Bisnes di Shopee Pulak?


Best Ke Jual Barang di Shopee? Belum cuba belum tau.. Cuma anda kena tahu bahawa Shopee adalah antara marketplace yang sedang meningkat naik dan popular di Malaysia.

SHOPEE.. PLATFORM TERBAIK “ONLINE SHOPPING”

Kalau anda perhatikan, sekarang ini trend “online shopping” semakin mendapat tempat dan menjadi semakin popular terutamanya buat generasi muda. Ye la. Siapa yang tak nak bila anda hanya perlu “browse” website dan pilih apa yang anda ingin beli serta setelkan pembayaran hanya dengan duduk santai di rumah sahaja.

Tapi, anda pernah dengar tak ada juga platform yang bukan sahaja memudahkan urusan pembelian, malah proses untuk menjual juga sangat-sangat mudah? Yes, memang tiada yang lain kecuali Shopee!

Shopee ni apa sebenarnya?

Buat anda yang belum pernah dengar atau pernah dengar tetapi masih tak berapa jelas mengenai shopee, boleh baca sampai habis. Shopee adalah sebuah “marketplace” yang direka khas untuk pembeli dan penjual yang ingin menikmati transaksi yang pantas, lancar dan selamat.

Dengan adanya pula app Shopee, anda boleh tukarkan apa sahaja menjadi duit. Mungkin ada sesetengah barang yang anda anggap langsung tidak bernilai buat anda tapi diluar sana terdapat begitu ramai orang yang sedang mencarinya dan sanggup untuk membayar anda bagi mendapatkan barang tersebut. Dengan shopee, semuanya boleh.

Shopee Ni Selamat…. Ye Ke?

Ramai yang kata transaksi di Shopee ni sangat selamat, betul ke?

Well, kalau anda seorang pembeli dan pembayaran yang anda lakukan akan “dijaga” oleh Shopee dahulu sehingga anda menerima produk anda, cukup selamat tak? Kalau anda seorang penjual pula, anda hanya akan menerima tempahan sebaik sahaja pelanggan anda bayar, selamat kan? Ia sangat-sangat selamat dan risikonya sangat rendah berbanding dengan platform lain.

Barang-barang yang terdapat di Shopee dijual pada harga yang sangat murah sekaligus meningkatkan lagi popularitinya. Shopee juga sangat mementingkan kualiti produk yang dijual di platformnya. Jadi, tak kisah samada anda adalah pembeli atau penjual, anda boleh berasa yakin dengan Shopee.

Disebabkan oleh kelebihan dan keistimewaan yang ada pada Shopee ini jugalah ramai yang telah berjaya menghasilkan pendapatan 4-5 angka dan juga lebih setiap bulan. “Trust” oleh pembeli terhadap Shopee merupakan diantara salah satu faktor penting yang memudahkan ramai penjual yang mempunyai teknik dan strategi yang tepat dapat mengaut keuntungan menerusi platform ini. Apa yang lebih menarik adalah teknik dan strategi luarbiasa ini sangat mudah untuk dipelajari dan anda boleh mendapatkan akses pada harga yang sangat-sangat berbaloi. Bayangkan jika anda dapat buat sales sehingga RM1000 setiap hari, apa perasaan anda?

Semuanya tidak lagi mustahil untuk anda menerusi Rahsia Shopee. Even newbie pun dah berjaya hasilkan pendapatan 4-5 angka setiap bulan, anda pun confirm-confirm boleh buat juga!

Jika anda nak belajar lebih mendalam mengenai bisnes di Shopee, saya rekemen sangat anda singgah di web ni. Cikgu Shopee saya yang buat ni. Saya boleh kata yang panduan ni antara yang paling details dan lengkap pernah saya baca dan tonton. Saya pun banyak dapat ilmu baru dari sini lah.

Panduan ni bukan saja pasal Shopee tapi lebih dari tu. Lebih 70 video ada dalam tu! Tengok apa yang ada dalam panduan ni.







Misi 6 Angka Dropship Shopee

Walaupun nama panduan ni panduan Shopee, tapi dalam ni, kita bukan ajar tentang Shopee je, sebab dalam ni juga ada ajar macam mana nak buat kajian produk, pasaran, cari supplier, 


Supplier pun bukan dari Malaysia je, dari china dan jepun pun ada termasuk 1688..

Jadi, boleh katakan ini antara panduan terlengkap yang telah dihasilkan dan sekiranya yang baru nak start bisnes tak tahu nak jual apa pun sesuai dapatkan panduan ni.




Sabtu, 16 Februari 2019

Jana income USD di Amazon

Ia adalah satu panduan lengkap yang Faqimi sediakan untuk mengajar teknik Amazon yang beliau gunakan untuk menjana income pasif (USD) setiap bulan.


Ini bukan teknik affiliate Amazon atau menjual produk fizikal di Amazon. Teknik ini lebih simple dan mudah walaupun anda tak pernah buka website Amazon sebelum ini.

Anda boleh menjana income USD dengan hanya upload ebook di Amazon. Susah ke nak buat ebook dan upload di Amazon?

TAK SAMA SEKALI.

Itulah sebab panduan Amazpreneur ini disediakan untuk anda. Setiap langkah diberikan dengan teliti dan seperti biasa, anda akan terima support tip-top dari team Shopievo.




USD 3653.96 Banyak tak ?

Anda mungkin dah penat dengar panduan ‘Buat Duit’ yang ada berlegar-legar kat internet ni.


Saya sendiri pun kekadang penat jugak sebab saya pernah beli beberapa panduan “buat duit” sebelum ni, kebanyakannya “indah khabar dari rupa”. Kalau ada pun, harga panduan yang murah, tapi kalau nak belajar lebih advance, kena bayar dengan harga yang melampau.

To be honest, memang banyak panduan ‘sampah’ macam tu, tapi tak semua. Kena pandai pilih.

Dalam artikel ni saya nak rekemenkan anda satu panduan ‘buat duit’ yang bukan sampah!

Panduan ni baru saja dilancarkan iaitu panduan…AMAZPreneur!

Panduan ni dilancarkan oleh team Shopievo. 

Apa yang akan anda dapat dalam panduan ni, anda boleh belajar step by step cara buat duit extra di Amazon dalam bentuk matawang USD!

Cara yang diajar dalam ebook Amazpreneur ni bukanberkaitan dengan affiliate..
Maklumlah, biasanya kalau sebut je Amazon, mesti ramai yang fikir pasal buat duit dengan jadi affiliate di platform Amazon kan?

Tapi, kali ni lain sikit…

Anda tak perlu buat affiliate di Amazon, tapi anda akan diajar cara menjual buku di Amazon dan anda akan dibayar royalti atau komisyen oleh Amazon setiap bulan!

Jangan risau, buku yang anda jual tu nanti tak semestinya buku yang kena tulis. Kalau anda nak tahu lebih lanjut, saya nak anda tengok sendiri panduan ini yang telah bantu salah seorang team Shopievo iaitu Faqimi buat keuntungan sebanyak $3664.48 USD dalam tempoh sebulan!


DOODLE PLANNER 2019 GIVEAWAY


Assalamualaikum semua .... rasanya adda dah lama sangat x join GA ....

okey kali nie adda nak ajal korang semua join sekali ... baru meriah ... Macam mana nak join?

Klik je gambar di bawah tue




Apa sebenarnya Amazpreneur?

Ia adalah satu panduan lengkap yang dihasilkan oleh team Shopievo bersama Faqimi yang mengajar teknik Amazon yang beliau gunakan untuk menjana income pasif (USD) setiap bulan.


Teknik ini sangat simple.
  • Tak perlukan Facebook Ads 
  • Tak perlukan Google Ads 
  • Tak perlukan Instagram 
  • Tak perlukan website 
  • Tak perlu buat video 
  • Tak perlukan modal besar
  • Tak perlukan email list 
  • Tak perlu submit order 
  • Tak perlu tulis sendiri 
  • Tak perlu pos sendiri 
  • Tak perlu bungkus produk


Fuh.... semua tak perlu. So apa yang diperlukan sebenarnya?






Jumaat, 15 Februari 2019

Pasive Income Dengan Amazon KDP

Panduan ini dicipta oleh Faqimi selepas berjaya menjana 5-angka sebulan melalui Amazon KDP.

Senang-senang dia buat income ini tanpa beli trafik, tanpa agen, tanpa buat website dan tanpa apa-apa teknikal.

Memang newbie friendly dan ohsem!




Selasa, 12 Februari 2019

GILA HUTANG

👩 : Saya dah rasa nak gila, sebab tak dapat pinjaman, saya cuma nak tolong kedua orang tua saya

👨 : Kenapa tak dapat pinjaman?

👩 : Sebab saya kerja swasta.

👨 : Tak ada ilmu sebab tu susah dapat pinjaman.

👩 : Mungkin juga

👨 : Ada baca buku saya pasal pinjaman?

👴 : Krik krik krik



Isnin, 11 Februari 2019

5 sebab mengapa susah untuk jadi kaya

Saya akan dedahkan 5 sebab mengapa ramai orang yang tidak akan menjadi kaya... dan bagaimana anda tidak menjadi salah salah seorang daripada mereka. Apabila anda tahu tentang rahsia ini dan buat apa yang mereka telah lakukan, anda akan menjadi seperti mereka.


Sebaliknya, jika anda tidak faham dan buat apa yang mereka tidak lakukan, anda tidak akan kaya. Konsepnya cukup mudah tapi itulah hakikatnya. Selepas mengetahui 5 sebab ini, hidup saya mula berubah. Dan sekarang giliran anda pula.

Berikut adalah 5 sebab mengapa ramai orang susah untuk menjadi kaya dan bagaimana anda tidak menjadi seperti mereka!

Sebab #1 : Menunggu Untuk Bermula

Hampir semua orang tidak mahu menunggu untuk berjaya. Tetapi, pada masa yang sama, mereka sanggup menunggu untuk mula melangkah ke arah kejayaan. Nampakkah anda masalahnya disini? Lagi lama anda menunggu untuk bermula, lama lagi untuk anda menjana wang, kejayaan dan gayahidup yang anda mahukan. Ramai orang yang menunggu sehingga semuanya sempurna sebelum mereka bertindak. Oleh sebab itu, mereka tidak akan bergerak dan tidak akan mendapat ganjarannya. Tiada perlumbaan yang akan dimenangi (atau diakhiri) oleh seseorang yang tidak melepasi garis permulaaan. Jangan menunggu untuk bertindak. Mulakan hari ini dengan melangkah ke arah kejayaan.

Sebab #2 : Ilmu Kewangan Yang Teruk

Kunci kekayaan terletak kepada pemahaman tentang aset dan liabiliti. Perbezaanya saya ringkaskan disini: Aset adalah sesuatu yang masukkan duit kepoket anda. Hutang pula ialah sesuatu yang keluarkan duit dari poket anda. Aset : Wang masyuk Liabiliti: Wang keluar Ramai orang yang berfikir bahawa rumah, kereta dan harta benda adalah aset mereka. Tetapi, yang sebenarnya ialah hampir semuanya menyebabkan anda keluarkan wang dari poket anda. Mereka MAHUKAN wang daripada anda. Mereka tidak BERIKAN anda wang. Oleh itu, daripada definisi diatas, semuanya itu adalah liabiliti = hutang! Bila anda mempunyai wang yang banyak MASUK daripada aset yang sebenar daripada wang yang KELUAR untuk membayar liabiliti, anda akan bebas dari segi kewangan. Hanya terdapat satu cara untuk anda lakukannya. Dan ianya membawa kita kepada... 

Sebab #3 : Fokus kepada pendapatan aktif daripada pasif 

Salah seorang jutawan yang saya kenali pernah memberi nasihat dengan selamba. Beliau berkata "Jika anda tidak buat duit semasa tidur, anda tidak akan kaya." Pendapatan aktif adalah gaji yang anda dapat daripada bekerja. Anda bekerja sejam dan mendapat bayaran untuk sejam bekerja dan sampai disitu sahaja. Pendapatan pasif ialah anda bekerja sekali sahaja tetapi terus mendapat bayaran tanpa putus daripada kerja yang tidak lagi anda lakukan. Dengan membuat pelaburan atau mencipta aset sebenar yang memberikan pendapatan pasif kepada anda adalah tiket untuk anda menuju kekayaan.

Sebab #4 : Tidak faham atau tidak gunakan sistem menjana duit

Sistem buat duit ialah sesuatu aktiviti yang boleh buat duit untuk anda tanpa perlu kerja. Dengan lain perkataan, ianya satu sistem yang buat duit secara automatik. Aset yang sebenar hanyalah satu sistem atau yang berkait dengannya. Selepas anda mencipta atau gunakan satu sistem buat duit, tiada had berapa banyak duit yang boleh anda perolehi. Dengan menjadi pakar kepada sistem duit akan membawa kekayaan diluar dugaan anda.

Sebab #5 : Tidak cukup sabar dan tiada keazaman

Untuk menamatkan apa juga perlumbaan, anda mesti memecut daripada garisan permulaan dan mengikut terus sehingga ke garisan penamat. Ramai orang yang mencipta kegagalan mereka samada tidak bermula langsung atau tidak tamatkan, atau kedua-duanya sekali. Untuk menjana kekayaan, berjaya dan hidup bahagia anda mestilah mempunyai kesabaran dan keazaman untuk tiba ke garisan penamat.

Anda bukan sahaja perlu bermula, tetapi mesti tabah mengharungi semuanya. Bunyinya mungkin sudah jelas, tetapi ianya masih menjadi punca kegagalan sesorang. Sebab itulah jika anda sanggup menyertai 5 peratus mereka yang mengikut 5 perkara diatas, anda mempunyai peluang yang besar untuk menempa kejayaan dan kemewahan. Ianya cukup mudah... anda perlu membuat keputusan untuk mengikut perkara diatas dan lihat perubahan pada hidup anda nanti.

Tetapi, jika tidak, seperti kebanyakkan orang lain anda tetap seperti sekarang, sama seperti dulu. Inilah masanya untuk anda membuat keputusan.





GOT IT! Writing









Ahad, 10 Februari 2019

Strategi bebas hutang dalam masa 30 hari

Hari ini saya akan menolong anda untuk bebas dari hutang! 

Anda perlu kuatkan semangat untuk mengikuti 10 langkah berikut.. dan matlamat anda untuk bebas daripada hutang pasti akan tercapai.

  1. PERIKSA rekod perbelanjaan untuk tempoh 12 bulan. Setahun adalah jangka masa yang tepat untuk melihat apa yang berlaku. Jadi lihat semua perbelanjaan, penyata bank, rekod buku cek, penyata kad kredit atau apa sahaja rekod yang anda ada. Dan untuk perbelanjaan yang menggunakan wang tunai, bawa buku nota untuk beberapa minggu dan tulis semua perbelanjaan anda, walaupun untuk membeli goreng pisang makcik. Akhirnya, anda akan dapati betapa sedikit akan menjadi bukit. Saya telah mencubanya dan memang boleh dapat angin akhmar... hehe
  2. KIRAKAN jumlah perbelanjaan anda dalam sebulan, dengan mencampurkan semua bil yang perlu anda bayar dalam sebulan.
  3. TULISKAN senarai hutang yang anda tanggung. Jangan lupa masukkan sekali ansuran rumah. Telefon bank jika anda tidak pasti berapa hutang yang anda ada.(Pastikan ada selalu kemas kinikan rekod senarai hutang ini)
  4. BUAT SENARAI pembayaran minima yang perlu anda lakukan setiap bulan. Katakan anda perlu membayar RM2000 setiap bulan.
  5. TENGOK BAKI yang perlu anda bayar, dengan anggapan bahawa anda membayar setiap bulan tanpa ada yang tertunggak.
  6. SENARAIKAN hutang anda supaya hutang yang sedikit diatas sekali, dan yang banyak terletak dibawah. Jangan lupa senaraikan semua hutang anda. 
  7. Sekarang anda perlu 'MENYERANG' untuk membayar hutang yang sedikit dahulu. Buat keutamaan untuk habiskan hutang yang sedikit dahulu (tv?) dan akhir sekali hutang yang agak besar, contohnya kereta atau rumah.
  8. Pada langkah Nombor 4, anda telah kirakan jumlah minima hutang yang perlu anda bayar setiap bulan iaitu RM2000. Sematkan di minda anda untuk tambahkan sebanyak 10% daripada jumlah tersebut, iaitu RM200!
  9. Untuk mempunyai tambahan RM200 untuk membayar hutang, kurangkan RM200 daripada perbelanjaan, dan simpan untuk membayar hutang. Cuba fikirkan semua cara untuk mengumpulkan RM200 ini. Anda perlu berbincang dengan keluarga anda apa yang perlu dan tidak perlu dibeli. Contohnya jika anda selalu makan diluar, cuba kurangkan. Jika anda merokok, cuba berhenti. Jika anda berusaha, pastinya anda temui jalan untuk jimatkan paling kurang RM200 sebulan.
  10. Gunakan wang tambahan RM200 ini untuk membayar hutang No.1 anda yang kecil dahulu. Jika anda membayar RM100 sebelum ini, sekarang anda bayar RM300 (RM100+RM200). Apabila habis hutang pertama, gunakan RM300 untuk tambahkan bayaran kepada hutang kedua. Jika sebelum ini anda membayar RM200 untuk hutang kedua, anda bayar RM500 (RM200+RM300) selepas hutang pertama habis.

Ianya akan memberikan impak maksima untuk melangsaikan hutang anda dengan cepat. Teruskan penambahan sehingga ke senarai yang terakhir. Dengan cara ini anda akan bebas dari hutang dalam masa beberapa tahun. Kelebihan daripada sistem ini bermula hanya daripada RM200 yang anda jimatkan, dan ianya bertambah sebaik sahaja hutang pertama anda habis.

Sahabat, gunakan teknik ini dan anda pasti terkejut dengan hasilnya dalam masa beberapa tahun akan datang. Dan jangan biarkan anak-anak anda sengsara kerana terpaksa menanggung semua beban hutang anda nanti.






GOT IT! Grammar Years 1 to 6








Revisi Pintar UPSR 2019








Sabtu, 9 Februari 2019

Rahsia beli Porsche dengan percuma...

Anda pernah buat kesilapan ini?


Anda membeli kereta baru, rumah baru atau TV LED 50 inci baru dan menggunakan duit gaji anda untuk membayarnya?

Jika YA, anda telah membuat kesilapan besar... Tetapi jangan risau, kerana hampir 95% orang lain juga membuat perkara yang sama... termasuk saya! :-)

Saya ingin katakan apa yang biasa anda lakukan bukanlah taktik para jutawan. Jutawan menggunakan satu taktik yang cukup licik untuk membeli apa sahaja yang mereka mahukan ...secara PERCUMA. Huh?

Saya telah menggunakan teknik rahsia ini setelah saya membaca buku bestseller, Robert Koyasaki "Rich Dad Poor Dad".

Dalam buku tersebut Robert menceritakan satu hari seorang broker kereta menelefon dan berkata yang kereta idaman beliau, Porsche edisi terbaru baru sahaja tiba dan mengajak beliau melihatnya. Robert yang memang mengidamkan kereta Porsche terpegun melihatnya dan tanpa berfikir dua kali terus membeli kereta Porsche ini secara hutang.

Beliau terus memberi deposit dan membuat pinjaman selama 5 tahun. Ya, beliau sudah pun menjadi jutawan tetapi tetap mahu berhutang! Macam mana tu... ok, biar saya terangkan. Beliau terus memberi deposit dan membuat pinjaman selama 5 tahun. Kemudian apa yang beliau lakukan ialah mencari satu projek hartanah dan menyewakannya.

Duit sewa dari projek hartanah tersebut digunakan untuk membayar sewa bulanan kereta Porsche. Secara logiknya, bukankah beliau membeli kereta ini secara percuma?

Dan baru-baru ini saya berminat dengan satu laptop HP. Sebelum ini saya menggunakan desktop HP tetapi anak saya, Allyssa asyik membebel hendakkan komputer untuk bermain games. Jadi apa yang saya lakukan ialah saya menulis satu email ringkas dalam masa 10 minit dan hantarkan kepada list saya.

Dalam masa seminggu, saya lihat RM3200 dalam akaun bank dan tanpa membuang masa saya terus membeli laptop baru.

Konsep jutawan yang ingin saya jelaskan disini ialah jika anda mahu membeli sesuatu yang mahal harganya, anda perlu memikirkan satu cara untuk membayar ansuran bulanan tanpa perlu mengeluarkan duit kocek anda sendiri.

Ingat duit yang masuk kekocek anda ialah aset, dan duit yang keluar dari kocek anda ialah hutang! Jika anda pelik mengapa anda masih lagi tidak hidup senang, inilah punca sebenarnya. Bukannya gaji anda kecik, anda sudah 10 tahun tak promote, boss anda kedekut, isteri anda habiskan duit anda atau apa juga alasannya.

Sebenarnya punca mengapa sesorang tidak hidup senang ialah mereka menggunakan duit gaji setiap bulan untuk membayar kereta, minyak kereta, rumah, bil astro, susu anak.. semuanya. Sebab itulah setiap hujung bulan akaun bank anda semakin berkurangan. :-( Jadi apa yang perlu anda lakukan?

Cari punca pendapatan baru! Jangan hanya bergantung kepada satu punca pendapatan sahaja. Jika satu punca pendapatan bermasalah, anda mempunyai cabang duit lain yang boleh membantu. Banyak punca pendapatan yang boleh anda fikirkan. Antaranya ialah internet, gayapos, mlm (meniaga larut malam?), ejen insuran, pasar malam dan banyak lagi yang boleh anda fikirkan. Cari sesuatu yang sesuai dengan jiwa anda dan impian hidup anda.





Jumaat, 8 Februari 2019

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?

Pada zaman kini, sememangnya agak sukar untuk kita hidup tanpa hutang!


Nak sambung belajar, nak beli kereta, nak beli rumah... semuanya memerlukan pada jumlah wang yang agak besar, dan sememangnya, tidak ramai yang berkemampuan untuk mendapatkan semua perkara itu secara tunai!

Nak tak nak, kena juga berhutang!

BERHUTANG itu TIDAK SALAH! Yang menjadi kesalahan, ialah apabila tidak mahu membayarnya!

Hakikatnya... tiada cara lain untuk selesaikan masalah hutang.. KECUALI... satu cara sahaja...iaitu, dengan cara...BAYAR HUTANG!

Persoalan yang lebih tepat dan perlu ditanya!.... Bagaimana untuk membayar hutang?

Hah! Soalan ini lah yang ingin saya kongsikan jawapannya!




Anda Mahu Hidup Bebas Hutang?

Alhamdulillah!!


Hari ini, dah masuk bulan kedua bagi tahun 2019!

Kalau Anda ada buat azam baru masa 1 Jan lalu.. adakah semangat untuk melaksanakan azam itu masih berkobar-kobar? Ataupun sudah padam? Sebab mengikut kajian, 80% orang, akan melupakan azam tahun baru mereka menjelang bulan Februari.

Ebook ini telah ditulis oleh DR. HM TUAH ISKANDAR al-Haj, iaitu seorang pakar motivasi yang tersohor di Malaysia.. Ini adalah merupakan ebook ketiga beliau yang diterbitkan oleh pihak Klikjer. Sebelum ini, pihak klikjer, telah menerbitkan ebook beliau yang bertajuk Hi Hensem dan juga Suami Unggul.


Ebook yang diberi judul "Jom Bebas Hutang" ini mengandungi tips, panduan, prinsip-prinsip kewangan dalam hidup serta pengalaman Dr Tuah di dalam melangsaikan hutang-hutang yang ada di dalam hidup beliau. Ebook ini ditulis secara santai dan mudah untuk dihadam. Tips-tips yang diberikan dalam ebook adalah berdasarkan situasi kehidupan yang sebenar.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan ebook ini! Anda boleh klik pada gambar ebook dibawah!



Khamis, 7 Februari 2019

Panduan Bisnes Online Dengan 8 SOFTWARE Ni!

Ada 8 software ni yang boleh bantu anda untuk AUTOMATE bisnes online anda.


Software ni boleh buat...


1. Collect database PM FB Mesengger dengan MUDAH supaya anda boleh buat auto follow up untuk close sales.


2. WOW! Ada software ni boleh cipta Produk Digital dengan mudah untuk anda jual produk tu atau jadikan sebagai tools marketing.


3. Ada juga software yang boleh rank kan website anda di 1st page Google tanpa anda perlu jadi PAKAR SEO! Guna software ni je settle.


Dan macam-macam lagi. Nak cerita panjang, takut nanti anda boring pulak. 


So, boleh terus baca pasal 8 software ni dan dapatkan KAT SINI.





Rabu, 6 Februari 2019

SALAH FAHAM TENTANG SOLAT DHUHA PUNCA REZEKI TAK DATANG

Sebenarnya solat Dhuha banyak rakaat tu ada dibuat sampai 4,6, 8, 12, 16 tu. Bukan sebab kita nak minta rezeki itu, ini, atau nak tarik rezeki bagai. Tapi sebenarnya, kita buat Dhuha adalah sebab tanda kita bersyukur dengan rezeki yang Allah dah bagi. Buat Dhuha sebab rasa syukur kita pada Allah SWT atas semua rezeki yang kita dah ada. Sebagai tanda bersyukur. Usah buat Dhuha sebab fikirkan rezeki yang masih belum dapat atau buat Dhuha sebab nak rezeki lebih banyak.


Kenapa makin banyak rakaat, makin luar biasa kesan dia? Sebab, makin banyak sujud, makin Allah suka. Makin banyak tunduk makin tinggi rasa syukur. Yang jadi rezeki datang sebab amal Dhuha tu, adalah disebabkan Firman ALLAH SWT Bermaksud, "jika kamu bersyukur" maka AKU tambah nikmatKU kepadamu. Allah SWT janji macam tu. Sebab tu, Dhuha tu dikatakan tarik rezeki. Sesudah bersyukur, Allah tambahlah nikmat. Takdanya buat Dhuha sebab tu rezeki nak datang. Sebab tu ada yang buat Dhuha tak dapat apa-apa. Sebab tak faham kenapa kena Dhuha. Duk ingat solat sunat dua rakaat je selama ini.Taklah. Dhuha itu sebagai tanda syukur kita sebenarnya.




Isnin, 4 Februari 2019

WAJIB BACA KEPADA YANG ADA ADIK-BERADIK

Sebenarnya bila adik-beradik bergaduh sebenarnya telah hilang rahmat Allah dalam keluarga tu. Sebab tu penting jaga hubungan dengan adik beradik. Kalau kita tengok ada yang adik-beradik kita susah sikit dan Allah bagi kita rezeki lebih, bantulah adik-beradik kita. Sebaik-baik sedekah adalah kepada ahli keluarga yang terdekat, kata nabi SAW.


Ini Kisah sahabat saya ....

Sahabat saya pernah berbual dengan seorang jutawan di Bangi, beliau tak nak 'tag' nama dia. Nama dia Haris. Baru umur 40 lebih. Tapi kaya-raya. Rumah besar nak mati. Suka bantu orang. Banyak bagi pendapat dan bantu beliau.

Dia kata, "Khalil, saya dulu agak berkira dengan adik-beradik. Walaupun saya kaya. Tapi bila dah kenal agama sikit-sikit ni, hidup saya berubah banyak. Saya banyak bantu adik-beradik. Rupa-rupanya Allah bagi lagi banyak pada saya bila saya start tak berkira dengan adik-beradik saya. 'So' Khalil, kalau ada adik-beradik, susah bantulah mereka. Tengoklah Allah bagi rezeki kat 'you' melimpah ruah..."

Terus teringat seorang ustaz kata "Salah satu punca hidup kita sempit... susah... sebab putus hubungan silaturahim dengan ahli keluarga.." Ya Allah.. Takutnya..

Sedih lihat... Ada adik-beradik yang tak bertegur sapa bertahun-tahun.. Sebenarnya kalau kita pergi minta maaf dengan adik-beradik kita walaupun kita tak salah, Allah akan tinggikan darjat kita.Tak hina pun orang yang meminta maaf.

Ustaz saya kata "Kalau kita cepat maafkan orang kat dunia ni, Allah mudah maafkan kita di akhirat nanti..."

Ya Allah.. Jadikanlah kami adik-beradik yang akan bersama dalam syurga nanti. Ya Alllah.. Rapatkanlah kami hubungan kami adik-beradik.. Rahmatilah kami adik beradik. Ya Allah ampunilah dosa adik-beradik kami.. Kalau mereka ada buat salah pada kami. Amiiin.





Sedekah selesai masalah, tingkat takwa

SETIAP perkara yang diperintahkan oleh Allah SWT pasti ada hikmah dan manfaatnya. Begitu juga masalah dan cabaran dalam kehidupan ini, tidak akan terjadi secara sia-sia melainkan untuk mengambil natijah daripada apa yang berlaku.


Keindahan Islam akan dapat dicapai oleh mereka yang mengamal dan merasai manisnya nikmat hidup beragama. Justeru, apa sahaja yang dilakukan dalam kehidupan ini mestilah berlandaskan pedoman ajaran agama Islam.

Pelbagai intepretasi diberi terhadap definisi masalah atau ujian. Ada melihat masalah sebagai ujian, justeru, terbinalah kata-kata hidup ini tempat untuk menerima ujian. Ada mengatakan hidup ini untuk menyelesaikan masalah.

Hakikatnya, apa sahaja yang kita fahami mengenai ujian dalam kehidupan, ia memerlukan saluran iman tinggi untuk melihat setiap kemanisan yang datang di sebalik segala kepahitan yang berlaku.

Bagaimana manusia mahu mendepani masalah atau ujian yang mendatangi? Allah SWT telah menunjukkan caranya iaitu melihat ujian dengan pandangan yang positif. Begitu juga telah dibuktikan oleh Rasulullah SAW dalam meleraikan permasalahan dengan cara bersedekah.

Oleh itu, jika Allah SWT mengurniakan apa juga ujian dalam hidup ini, Dia juga memberi kebaikan di sebaliknya. Setiap perkara yang kita anggap masalah pasti ada manfaat tersembunyi yang kebaikannya adalah untuk manusia juga.

Begitu juga perkara yang diperintahkan oleh-Nya adalah untuk manfaat dan kebaikan manusia. Bahkan, setiap penderhakaan yang manusia lakukan kesannya juga kepada diri mereka. Apa yang pasti, setiap ketaatan akan ada kemanisan dan setiap penderhakaan membawa kepada penyesalan.

Amalan yang Allah SWT perintahkan ada keistimewaan tersendiri. Solat atau puasa terkandung kebaikan dan keistimewaannya, sedekah juga ada kelebihan iaitu boleh menyelesaikan masalah.

Prinsip asas sedekah sangat sinonim dengan ketakwaan dan tanda bagi orang bertakwa adalah rajin bersedekah.

Allah SWT berfirman yang bermaksud: "Mereka yang beriman kepada yang ghaib, mendirikan solat, dan menafkahkan (infak) sebahagian rezeki yang Kami anugerahkan kepada mereka." (Surah al-Baqarah, ayat 3)

Apabila kita menjadi orang yang murah dengan sedekah, bererti adanya kejujuran dalam melaksanakan perintah Allah SWT dan juga tanda ketakwaan kepada-Nya.

Sedekah bukan hanya dengan material semata-mata, tetapi boleh jadi dalam bentuk lain seperti memberi senyuman, melemparkan kata-kata baik, meluangkan tenaga dan waktu.

Sedekah suatu yang amat ajaib dan dapat dibuktikan dengan fadilat amalan itu seperti diterangkan dalam al-Quran dan hadis. Sekurang-kurangnya setiap harta yang dikeluarkan ke jalan Allah SWT akan dibalas dengan perkiraan melebihi 700 pahala.

Selain itu, mereka dijanjikan dengan kehidupan yang mudah, tenang dan perjalanan hidup diberkati kerana keberkatan bersedekah itu.

Allah SWT berfirman yang bermaksud: "Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh butir, pada tiap-tiap butir seratus biji. Allah melipatgandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah maha luas (kurnia-Nya) lagi maha mengetahui." (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Bersedekahlah, Allah SWT akan menambah serta melipatgandakan rezeki. Nabi SAW bersabda: "Tangan yang di atas (memberi sedekah) lebih baik daripada tangan yang di bawah (menerima sedekah)." (Riwayat al-Bukhari)





Sabtu, 2 Februari 2019

Sedekah bukan sekadar memberi

TERLALU banyak nikmat yang dianugerahkan oleh Allah kepada umat-Nya. Setiap orang dianugerahkan nikmat dan rezeki yang berbeza-beza. Cara dan jalan untuk memanfaatkan nikmat tersebut juga berlainan di antara setiap individu. Pemberian rezeki oleh Allah adalah berbalik kepada bagaimana cara untuk kita mensyukuri nikmat kepada Tuan Pemberi Rezeki.


Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Tangan yang menghulur lebih baik daripada tangan yang menerima, mulakanlah dengan mereka yang di bawah tanggunganmu. Sebaik-baik sedekah itu adalah yang tidak mengorbankan keperluannya atau keluarganya, sesiapa yang menahan daripada meminta sedekah dia akan dijaga oleh Allah SWT, sesiapa yang merasa berpada-pada maka diberikan Allah SWT kelegaan kepadanya. (riwayat Bukhari dan Muslim)

Sedekah bermaksud memberi sesuatu atau barang kepada orang yang memerlukan dengan tidak mempunyai apa-apa tujuan khas. Ia dilakukan dengan hati yang ikhlas kerana Allah SWT. Amalan bersedekah amat digalakkan dalam Islam. Ia merupakan amalan mulia, di samping diberi ganjaran pahala oleh Allah SWT, amalan tersebut membuka jalan keredhaan dan kesenangan.

Sedekah akan menerbitkan rasa kesyukuran di atas segala nikmat yang dikurniakan. Kita jarang meletakkan diri dalam rasa kesyukuran. Ini membuatkan seseorang akan merasakan selalu dalam kekurangan dan ketidakcukupan. Bahkan nikmat yang dilimpahkan tersebut merupakan ujian Allah untuk melihat tahap kesyukuran hambaNya dan bagaimana untuk menaikkan tingkatan sedekah.

Pemberian sedekah yang melahirkan rasa bersyukur dan tidak mengundang perasaan riak dan takbur akan membuatkan seseorang merasa lebih rendah hati dan tidak sombong. Tetapi, bagi yang kurang rasa bersyukur akan mewujudkan kesombongan dalam hati.

Golongan ini memikirkan rezeki yang mereka kecapi adalah semata-mata kerana hasil usaha gigih mereka dan lupa kepada Allah yang memberikan rezeki tersebut. Perasaan ini akan memacu manusia terus berada dalam kebongkakan dan sukar untuk membantu mereka yang memerlukan. Mereka lupa bahawa kewajipan untuk memanfaatkan nikmat yang diperoleh dengan sebaiknya.

Ujian banjir besar yang menimpa rakyat Malaysia sebelum berakhirnya tahun 2014 dapat memanifestasikan semangat sedekah yang ada pada setiap individu. Secara zahirnya, bencana ini merupakan dugaan yang cukup hebat bagi mangsa-mangsa banjir tetapi ramai yang lupa bahawa ia juga adalah ujian bagi mereka yang tidak mengalaminya.

Apakah kita dapat membantu mereka yang mengalami musibah tersebut? Atau hanya sekadar meluahkan rasa kasihan yang tidak henti-henti? Disinilah juga kehidupan manusia teruji dengan ujian orang lain.

Sedekah tidak hanya berbentuk material semata-mata. Bantuan tenaga, sokongan moral dan psikologi juga adalah bentuk sedekah yang penting bagi mereka yang trauma dengan musibah tersebut untuk memulihkan semangat. Ramai yang berkorban harta, tenaga dan wang ringgit untuk membantu mereka yang amat memerlukan. Bukan sedikit bantuan yang mereka perlukan, malah keprihatinan sesama insan juga akan membuatkan hati sedikit terubat dengan hamparan ujian kehilangan akibat bencana tersebut.

Bantuan atau sedekah yang dihulurkan menunjukkan bahawa masyarakat Malaysia mempunyai sifat pemurah dan pengasih. Namun, masih ada segelintir masyarakat kita yang tidak tahu untuk membezakan sedekah yang terbaik atau sebaliknya.

Ada yang mengambil kesempatan menderma barangan dalam bentuk pakaian yang merupakan keperluan asas, tetapi menjadikan mereka sebagai tempat untuk melupuskan pakaian terpakai yang sudah lusuh, koyak dan tidak boleh dipakai.

Bersedekah hanya untuk mengurangkan barang-barang lama dan buruk yang dimiliki. Malah sifat ini akan menyusahkan lagi mangsa-mangsa untuk menyaring dan memilih pakaian yang mereka perlukan. Apakah sedekah seperti ini dapat memanisfestasikan sifat kehambaan dan kesyukuran?

Sikap ini seolah-olah mengulangi kembali sejarah yang berlaku kepada dua adik-beradik Habil dan Qabil yang akhirnya membawa kepada kisah pembunuhan pertama di dunia. Kisah ini dirakamkan dalam surah al-Maidah ayat 27 sehingga 30.

Sedekah bukan sekadar memberi tetapi disertakan dengan keikhlasan yang akan terzahir melalui perbuatan. Keikhlasan kerana Allah SWT adalah perkara utama dalam bersedekah. Ia melatih diri kita agar tidak terikat dengan rasa cinta dan rasa memiliki kepada harta benda tersebut.

Keredaan-Nya sebagai matlamat yang paling utama dan tidak berniat untuk menunjuk-nunjuk adalah sedekah yang dianjurkan dalam Islam. Ia dilakukan tanpa mengharapkan balasan dan tidak memerlukan kepada pujian. Malah pemberian sedekah tersebut tidak perlu dihebahkan kecuali untuk menggalakkan orang lain turut sama bersedekah.

Sifat suka bersedekah merupakan kunci utama untuk ketenangan dan kebahagiaan hidup. Walau dalam keadaan susah mahupun senang, rasa kesyukuran sentiasa subur, terbit daripada sifat suka bersedekah. Ini kerana bersyukur kepada Pemberi Nikmat merupakan manifestasi sedekah yang disertakan dengan keikhlasan.





Baru Beli Ebook Shopee Terus Dapat Sales

Kali ni saya tak nak tulis banyak-banyak cuma saya nak bagi testimoni je dari pembeli Panduan Part Time Shopee. Ini bukan saya reka-reka pastu tepek kat sini ya. Ini adalah testimoni dari pembeli yang dah dapatkan panduan Part Time Shopee ini dan terus apply.





Kalau minat dapatkan panduan Part Time Shopee sila KLIK SINI.