My Follower

Khamis, 29 Ogos 2019

Cara Buat Iklan Yang Berkesan Untuk Newbie

Pernah tak buat iklan tapi takde hasil?


Antara sebabnya:

  • Iklan kita terlalu hardsell (buat orang rimas)
  • Produk kita mahal
  • Kita tak ramai followers, orang tak kenal
  • Orang tak percaya kita
  • Terlalu bergantung sangat pada produk dan kelebihan produk
  • Salah target market (buat iklan yang salah pada orang yang salah)Bagaimana nak atasi masalah ni?

Jawapannya ialah dengan mempunyai sales funnel !

Nak menjual kena ada strategi…
  • Dapatkan lead
  • Follow up (bina hubungan)
  • Baru lah kita buat jualan

Kalau nak cerita pasal sales funnel ni memang panjang lebar, belum cerita lagi penggunakan website, software , tool dan plugin2 yang berkaitan.. boleh pening kepala jadinya…

Tapi berita baik buat anda.. kita boleh apply strategi yang sangat simple tapi berkesan hanya menggunakan sistem onpay!


Sumber













[ANNIVERSARY] MR. F & MRS. FSE, 28 Ogos ni.

Uish. Anniversary sape pulak ni?


Haa, korang nak tahu tak, pada tahun 2018 Formula Sistem Ejen (FSE) telah dilancarkan pada bulan Ogos oleh Tuan Aiman Ismail & Al-Farabi Shariff.

Jadi bersempena bulan Ogos tahun 2019 ni, telah genap setahun Formula Sistem Ejen dilancarkan.

Seramai 612+ pembeli telah dapatkan Formula Sistem Ejen ni dari mula ia dilancarkan sehingga la sekarang. Sehingga hari ni, jualan untuk Formula Sistem Ejen ni masih lagi dibuka dengan harga normal.

Namun untuk meraikan ulangtahun pertama Formula Sistem Ejen ni, mereka nak bagi diskaun istimewa untuk korang yang masih belum dapatkannya lagi.

Mereka sangat jarang bagi diskaun untuk panduan kerena tak nak jatuhkan “value mahal” product ni, tapi khas sempena ulangtahun ni sahaja mereka nak bagi ni, dan sangat besar value diskaun tersebut, iaitu RM100 diskaun.

Tapi nak bagitahu dekat korang, jualan sempena ulangtahun ni tak lama tau, ia berlangsung selama 3 hari je.

Iaitu dari 28 Ogos 2019 10am, sehingga 30 Ogos 2019 11.59pm. Gunakan kod diskaun ni pada tempoh waktu tersebut ya... 

KOD DISKAUN : FSE100

Jadi memang saya sarankan untuk korang grab peluang ni cepat-cepat tau.






SEKARANG LUBUK BARANG HOT DARI JEPUN DAH DI HUJUNG JARI

Ada macam-macam barang baekk dari Jepun yang anda boleh beli TANPA PERLU beli tiket flight nak ke Jepun pun..


Yup! Betul ni..

Yang best lagi,

  • Semua barang 100% Original.
  • Ada trusted logistic partner yang akan buat QC di Jepun.
  • Ada 3 lubuk di Jepun akan didedahkan
  • Currency rate ikut currency semasa.
  • Boleh buat duit kaw kaw sebab lubuk ni jarang orang tahu!

Anda kena cepat! Sebab panduan ni dah nak tutup jualannya dah..









Rabu, 28 Ogos 2019

Cerita Orang Bank








Nak tahu cerita di sebalik kisah-kisah di sebalik orang-orang yang bekerja di bank? Mesti banyak ceritanya kan?

Semuanya boleh dibaca melalui perkongsian menarik tentang situasi bekerja di bank yang ditulis penulis di dalam buku ini.

Bukan setakat dengan kerja yang pelbagai dan menimbun, tetapi juga dalam menghadapi pelbagai karenah pelanggan, terutamanya yang masih tidak faham tentang apa itu Perbankan Islam.

Selain daripada membaca kisah yang dikongsi, dengan membaca buku ini juga akan membuatkan kita lebih faham apa itu Perbankan Islam. Ditulis dalam bahasa yang santai, dan mudah difahami, di samping ada juga kisah-kisah lucu yang dipaparkan, membuatkan pembaca akan terus ingin membaca sehingga ke akhir muka surat.

*********************************************************

“Aku rasa perbankan Islam ni tak akan bertahan lama. Budak sales susah nak jual produk sebab tak faham. Nak luluskan loan lembab, caj mahal.” “Lagi?” “Produk yang kau orang keluarkan pun aku tak pasti sama ada mengikut landas syariah!”

Ting! Dia baru sahaja menjentik hati aku yang selama ini hanya menjadi pendengar kepada segala rungutannya. “Kau tahu proses mendapatkan kelulusan syariah sebelum kita keluarkan produk? Tahu berapa peringkat yang mesti dilepasi sebelum kertas kerja kami dijadikan produk? Tahu apa kelulusan yang dimiliki oleh panel Penasihat Syariah?

Tapi sebelum tu aku nak tanya, kau kenal tak panel Penasihat Syariah yang dilantik oleh organisasi kita?” “Ahhh! Itu semua tak ada kena mengena dengan aku.. .” “Hmm itulah masalah kita, suka nak condemn, tapi ilmu depan mata tak nak cari,” aku memandang dia dari hujung mata. 

*Contoh petikan daripada buku Cerita Orang Bank.

'JANGAN SAMPAI AKAK SURUH BANK TU MENGUCAP, BARU KAU PERCAYA PERBANKAN ISLAM ITU ADA'



3 SEBAB UTAMA KENAPA ANDA PERLU BELI PANDUAN INI:


  1. Ada 3 Lubuk Produk Hot dari Jepun didedahkan..Ada beribu2 produk bermacam-macam pilihan..Kelabu mata dibuatnya.. 
  2. Ada Logistic Partner di Jepun yg memainkan peranan untuk membuat QC dan penghantaran. Ini adalah untuk mengelakkan anda ditipu oleh seller Jepun dan memastikan dihantar masuk ke Malaysia dengan selamat.
  3. Tiada kemahiran teknikal diperlukan. Teknik yg diajar adalah teknik mudah! Anda yang beginner pun berpeluang untuk membeli barang dari Jepun dengan senang sekali!

JOM! Dapatkan sekarang di link ini:






JANGAN BUAT PINJAMAN DENGAN BANK SEBELUM ANDA TAHU ILMU INI!



Ramai yang bila baru nak berniaga saja mula nak pinjam dengan bank.

Dah dapat pinjaman, duit buat belanja dekat tempat yang tak sepatutnya. Lepas tu dah tak boleh nak bayar pinjaman. Mana taknya, buat bisnes harap kedai cantik, pelanggan tak ada, duit pun tak masuk.

Aliff Syukri dah banyak kali berdepan dengan pinjaman ni.

Dengan ilmu yang dia ada, dia akan ajar anda cara betul buat pinjaman dengan bank dan kembangkan bisnes anda.

Sebelum nak buat pinjaman tu, baca dulu Ebook Zero To Hero ni!






Selasa, 27 Ogos 2019

Cerita Dalam Kampus









Kalau kau masuk U, Kau jangan ikut perangai budak-budak dalam buku ini,

Mati la nak, Sampai ke tua pun tak konvo.


Anda peminat barang RARE?

Sekarang dah kecoh dah tentang 1 peluang bisnes PRODUK HOT yang anda boleh ambil direct dari JEPUN.. (tanpa perlu ke sana pun..)


Aik? Produk dari Jepun pulak? Apa yang bestnya tentang produk dari Jepun ni?

Baiklah, sejak saya jumpa LUBUK produk dari Jepun ni, saya cuba layan sorang bersama team saya terlebih dulu... Hasilnya? Ternyata puas hati.. Alhamdulillah...

Sebab apa produk dari Jepun ni best?

  • Tak ramai lagi orang Malaysia yang 'explore' lubuk ni secara lebih mendalam. (Yang dah explore tu dah lama buat duit kaw kaw tauu..)
  • Produk Jepun TAKDE produk Fake.. Semuanya 100% Original saja yang ada.
  • Banyak produk preloved yang kualiti dia masih Tip Top macam baru lagi..
  • Banyak produk-produk yang boleh dijadikan hobby dan income kepada anda.
  • Ada beribu-ribu jenis produk untuk anda pilih.. Ada yang baru dan ada yang second.

Apa yang anda boleh buat kalau dah jumpa lubuk best ni?
  • Nak beli barang2 original utk diri sendiri boleh..
  • Nak beli barang2 untuk dijual kat kawan2 kat ofis boleh.
  • Nak jadikan sbg part time income yang masyukk pun boleh..
  • Nak beli utk dijadikan hadiah kepada yang tersayang boleh..
  • Nak beli barangan hobby & collectibles pun boleh..

Kalau anda ni seorang peminat barang2 yang "RARE" macam Gshock yang Rare, Helmet yang Rare, Tshirt yang Rare, Gundam, memang tersangat sesuai2 lah untuk anda...

Namun, di sebalik keseronokan menerjah lubuk Jepun ni, ada juga beberapa kelemahan yang anda perlu ketahui.. (Psstt.. semua kelemahan ni dah ada solution siap2 tauu)

Kelemahan:

  • Nak shipping susah - Ya. Shipping dari Jepun jauh lebih susah berbanding Shipping dari negara China. Tak ramai forwarder2 yang nak deal kalau tempahan sikit2 ni.. Tapi takpe, saya dah ada kenal dah orang yang trusted boleh handle bahagian shipment dari Jepun.. Nak order 1 barang kecik pun boleh tau..
  • Harga tinggi - Jangan compare dengan barangan dari China. Barang2 jepun ni 100% Original. Takde yang fake pun. So, x boleh nak compare dgn harga china punya sbb china byk fake. Harga barang2 dari Jepun tinggi sebab dia Original. Mahal-mahal dia pun, lagi mahal kalau anda beli dari kedai2 prelove di Malaysia. Dan...saya ada teknik nak dapatkan yang betul2 murah dan untung! Senang lah nanti..
  • Nak cari customer - Syok cari barang saja, tapi takde customer, takde gunanya jugak kan.. Jangan risau, saya akan tunjukkan jalan bagaimana utk cari customer skali.. Teknik simple tapi powerful! Serius.

Ok dah.. itu saja dulu.. Jemput layan dulu sebahagian dari gambar-gambar produk menarik dari Jepun ni.. 





Dah, tak perlu cakap panjang.. Dapatkan terus panduan JAPAN METHOD


Anda nak jadi Jutawan Macam Aliff Syukri!

Anda pernah terfikir tak untuk jadi macam Jutawan Dato Aliff Syukri Terlajak Laris tu..


Ramai yang bertanya apa RAHSIA nak berjaya macam Dato Aliff Syukri tu..



Yang BESTNYA Dato Aliff Syukri dah bersedia nak berkongsi RAHSIA SEBENAR kejayaan beliau..

Memang Esklusif tak pernah didedahkan dimana-mana.



Okla, taknak cerita banyak.

BERMINAT NAK TAHU RAHSIA DATO ALIFF SYUKRI SILA KLIK SINI

SUMPAHAN LAGENDA








Legenda merupakan gelaran agung di dalam dunia pertarungan. Para pendekar dan pahlawan berzaman-zaman merebutinya. Sudah terlalu banyak darah mengalir dan nyawa melayang disebabkan ramai yang mahu menyandangnya. Hanya dengan menumpaskan penyandang sebelumnya, barulah sseorang pendekar itu dinobatkan gelaran Legenda.

Tetapi tiga dekad yang lepas, penyandangnya yang terakhir telah menghilangkan diri, mengakibatkan tidak ada sesiapa mampu merampas gelaran tersebut dengan rasmi selepas itu.

Rusyd, pemuda berusia 20-an, turun dari Puncak Tanpa Nama sebaik sahaja pertapaanya tamat, dengan satu misi - menuntut bela kematian ayahanda dan bondanya yang telah dibunuh oleh pendekar sebuah sekolah persilatan.

Di tengah kembara, Rusyd bertemu dengan misteri gelaran Legenda, dan perjalanannya unutk melunaskan dendam mebara, kini terlilit dengan misteri tersebut, menariknya ke konflik yang lebih besar!



Rahsia kawan Sajat yang bakal buat anda ternganga!




Bila sebut pasal Sajat, semua orang tahu tentang dia.

Ramai yang suka membawang pasal dia.

Faham-faham saja lah pasal Sajat, tak payah cerita pun anda tahu...Tapi ramai yang tak ambil tahu dengan siapa dia berkawan.








Ada 8 benda yang anda perlu tahu pasal kawan si Sajat ni.

Sebab 8 benda inilah yang boleh buat dia berjaya

Kalau anda tak baca rahsia ni, mungkin hidup anda tak akan berubah sampai bia-bila...



Giveaway Merdeka 2019


Assalamualaikum semua ... okey ... sebenarnya adda malas nak coret apa2....

Waktu ketika nie dah kul 2.18 pagi .... air pulak dari kul 12 ptg tadi x de ... terpaksa isi air 9 tong untuk jangka masa 23 jam .... dalam kul 11.30 pagi baru ada ... 

Okeylah ... jom joint GA nie ... klik jer banner di bawah






Isnin, 26 Ogos 2019

Pembelajaran Bahasa Kanak-Kanak Bermasalah Pembelajaran (Lambat Belajar)









Buku ini memperkatakan tentang pembelajaran bahasa Melayu dalam kalangan kanak-kanak berkeperluan khas bagi kategori bermasalah pembelajaran atau lambat belajar (slow learners). 

Hal ini amat berkaitan dengan falsafah pendidikan khas di Malaysia merupakan satu usaha yang berterusan untuk melahirkan insan yang berkemahiran, berhaluan, berupaya merancang dan menguruskan kehidupan serta menyedari potensi diri sendiri sebagai seorang individu dan ahli masyarakat yang seimbang dan produktif selaras dengan falsafah pendidikan negara. 

Pembelajaran bahasa Melayu yang difokuskan ialah kemahiran asas membaca. Isu berkaitan masalah menguasai kemahiran asas membaca, menulis, dan mengira (3M) masih lagi diperkatakan saban tahun. 

Masalah pembelajaran ini dikatakan berpunca daripada sistem kenaikan kelas secara automatik yang digunakan dalam sistem persekolahan di Malaysia. 

Buku ini dihasilkan bagi membantu guru mengetahui jenis gaya belajar kanak-kanak lambat belajar. 

Fokus perbincangan dalam buku ini ialah pembelajaran bahasa kanak-kanak berkeperluan khas dengan tumpuan kepada kanak-kanak bermasalah pembelajaran atau lambat belajar. 

Di samping itu, penekanan diberikan kepada tiga gaya belajar, iaitu gaya belajar visual, gaya belajar auditori dan gaya belajar kinestetik. 

Selanjutnya, penulis akan membincangkan kefahaman dan kesediaan kanak-kanak lambat belajar dalam bahasa Melayu. 

Kanak-kanak yang dirujuk dalam buku ini ialah kanak-kanak bermasalah pembelajaran atau lambat belajar yang dipilih berdasarkan laporan pakar perubatan. 

Pemerhatian dibuat untuk menentukan gaya belajar yang dominan diamalkan oleh kanak-kanak ini dan disusuli dengan pemerhatian terhadap kefahaman berdasarkan gaya belajar yang dominan dilakukan. 

Buku ini amat sesuai bagi ibu bapa, pengajar, guru dan pengkaji yang berminat dalam pembelajaran kanak-kanak bermasalah pembelajaran khususnya kanak-kanak lambat belajar.






Enjoy jadi poyo ratus juta!

Apabila Tuan Khairul Hakimin Muhammad (KHM) share ebook Dato' Sri Aliff Syukri Kamarzaman ini, perkara pertama yang terlintas dalam kepala saya,


"Aduh! Apahal KHM jual buku Dato' poyo ni?"

Ehhh! Nanti baca dulu‼️

Serius memang saya tak percaya. Saya ini pengikut tegar KHM sejak 2014 lagi. Semua ebook dan buku fizikal beliau memang benar-benar 'manusia'. Maksudnya bukan ilmu buku semata-mata. Ilmu boleh buat on the spot.

Tiba-tiba KHM jual ebook Dato' poyo ni. Lalu saya buang jauh-jauh skeptikal tu. Saya beli jugak. RM70 jer pun.

Lepas baca, memang agak hampa sebab memang beliau poyo! Ceritanya pun memang cara beliau yang poyo tulah.

Saya teruskan baca muka surat demi muka surat sebab dah beli kan? Lepas hadam semua.

Pergh! Patutlah KHM suggest. Walaupun cara berceritanya poyo tapi isinya isi ratus juta punya "poyo".

Dalam ebook ni ada 4 perkara menjadi kunci buat duit Dato' Aliff Syukri. Walaupun dalam IG nampak poyo tapi 4 perkara yang beliau buat ini untuk buat duit:

  1. Kenal rapat dengan PELANGGAN. Bab kenal pelanggan ini perkara pertama dalam bisnes. Dato' Alif Syukri share macam mana dia kenal pelanggan sampai dapat tahu perkara ini: "DIORANG NAK KURUS, DIA NAK CANTIK DAN NAK KETAT."
  2. Urus MANUSIA. Beliau share macam mana beliau urus agen sampai cecah jualan RM20 ke RM40 juta.
  3. Urus DUIT. Dah urus manusia beliau urus pula duit yang banyak itu.
  4. Urus MASA. Macam mana beliau maksimise penggunaan masa buat duit.

Itu baru 4. Ada banyak lagi yang beliau share. Nak baca sendiri betapa poyonya beliau pergi kat link ini. Tapi kena beli dulu. Terpulang pada anda. Tambah ilmu tak rugi pun. Tak kisah meniaga apa pun. Tak ada ilmu lambat le kaya.








Formula Bisnes Meroket Secara Online







PRODUK DIHINA DAN DIBUANG PELANGGAN MENJADIKAN ALIFF SYUKRI NEKAD JADI KAYA!

Hidup Aliff Syukri dulu bukan seperti sekarang yang kita lihat. Kita mungkin lihat kemewahannya sekarang, hidup gila-gila dan dikenali ramai.




Tapi sebelum dia capai tahap ni, tak ada siapa pun tahu apa yang dia buat, dihina dikecam dimaki, kekecewaan dalam perniagaan, apa yang dia amalkan dan apa sumber kekuatan dia.


Semuanya dibongkarkan dalam Ebook Zero to Hero ni. Jika anda sendiri sehingga hari ini masih lagi gagal dalam hidup, dalam perniagaan, inilah Ebook yang anda perlukan sebagai peneman!


Anda benci Aliff Syukri? Tak apa kalau benci beliau sebab beliau tahu ramai tak suka dia tapi janganlah BENCI ILMU yang beliau buat sehingga menjadi kaya raya.


Jika dibenci pun boleh jadi kaya, apatah lagi anda yang sentiasa disayangi ramai. Pasti akan jadi lebih berjaya.


Dapatkan sekarang Ebook Zero To Hero Aliff Syukri di sini


Ahad, 25 Ogos 2019

Takda Idea Nak Tulis Ayat Iklan? Cuba Formula Express Ini

Ramai owner bisnes bila nak buat ayat iklan, mereka buntu. 

Mereka tak tahu content apa nak tulis, content apa yang boleh “tarik” audience untuk baca post yang mereka buat.

Bila tak tahu nak tulis apa, itu yang satu copywriting 2-3 hari baru boleh siap. Kesudahannya, ramai owner bisnes buat content marketing ni, macam “biskut”.

Kadang-kadang buat, kadang-kadang takda. 

Tapi, lepas ni anda dah tak perlu risau sebab saya nak “bocorkan” rahsia bagaimana saya bantu klien jana 5-7 angka sebulan, dengan formula ayat iklan express ini.

Anda dah bersedia?

Jom kita start.

Formula Tulis Ayat Iklan Express Tapi Padu

Dalam formula ayat iklan express ini, saya akan tanya klien 3 soalan penting. 
  • Produk ini untuk siapa? 
  • Ia sesuai diguna untuk apa & bila? 
  • Produk macam mana pelanggan mereka suka? 

Saya huraikan setiap satu soalan ini di bawah.

1. Produk Ini Untuk Siapa?

Penting untuk anda fahami dan kenal, siapa target market yang anda mahukan untuk beli produk atau servis anda.

Apa yang perlu anda buat adalah cari target market yang tepat. 

Target market yang tepat inilah yang mempunyai “kuasa membeli” yang besar. Malah, tak mustahil mereka ini bakal menjadi “Customer Vip” kepada produk/servis anda.

Contoh cara saya guide klien untuk keluarkan target market adalah dengan soalan-soalan seperti di bawah. 

  • Di mana customer berada? 
  • Customer bekerja, seorang pelajar, atau suri rumah? 
  • Umur berapa? 
  • Lelaki atau perempuan? 
  • Bujang, sudah berkahwin, atau ibu bapa? 
  • Pendapatan bulanan mereka berapa? 
  • Brand apa yang mereka gunakan sekarang? 
Suka saya ingatkan…Untuk bisnes anda, mungkin ada soalan yang berbeza untuk cari target market yang lebih tepat.

Sebagai contoh, klien saya menjual baju kanak-kanak, saya akan tanya kepada klien saya macam ni:

Soalan: “Puan nak jual baju ini dekat siapa ya? Siapa yang sesuai pakai baju ni?”

Jawapan: Nak jual dekat Ibu-ibu yang ada anak kecik umur 2-5 tahun.

Okay, dapat satu point. Sekarang kita ke soalan seterusnya.

2. Ia Sesuai Digunakan Untuk Apa & Pada Waktu Bila?

Untuk ketahui siapa target market yang tepat, anda juga perlu “cukup kenal” dengan produk/servis yang anda jual.

Macam mana nak tahu anda betul-betul kenal dengan produk/servis anda?

Ambil pen dan kertas, cuba listkan jawapan sebanyak mana yang boleh, mengikut point yang saya listkan di bawah: 
  • Produk/servis saya selesaikan masalah… (ini saya akan terangkan lebih detail dalam soalan nombor 3). 
  • Produk/servis saya berfungsi untuk apa? 
  • Bila waktu yang sesuai digunakan/diambil? 
  • Apa yang membezakan produk/servis saya dengan pesaing adalah… 

Setiap jawapan yang anda dapat daripada listkan soalan ni, anda boleh jadikan marketing angle untuk ayat iklan nanti.

Soalan kedua saya kepada klien..

Soalan: “Boleh saya tahu, biasa pelanggan beli baju ini untuk apa? Masa bila?”

Jawapan: Untuk bawak anak mereka jalan-jalan, main dekat taman permainan.

Okay, jom kita ke soalan yang terakhir.

Nanti saya tunjuk macam mana dengan semua jawapan ni, saya hasilkan satu ayat iklan.

3. Produk Macam Mana Yang Biasa Pelanggan Suka?

Ayat iklan yang bagus, adalah ayat yang apabila audience anda baca, mereka boleh “rasa” produk/servis anda adalah solusi kepada masalah mereka.

Solusi itulah yang membuatkan pelanggan suka produk/servis anda.

Mengapa? 

Secara lumrahnya, masalah akan mengganggu emosi manusia.

Ayat iklan yang beremosi, ia juga boleh menjadi salah satu titik tindakan kepada audience untuk membeli.

Bak kata pepatah,

“Price is just a number…”

Ramai owner bisnes takut letak harga tinggi…Malah lebih rela untung sikit, sebab takut pelanggan tak nak membeli produk mahal.

“Price is what they pay, value is what they get”

Jika anda boleh tunjuk betapa mahal dan besarnya nilai produk/servis anda, tak mustahil customer sanggup berbelanja lebih.

Contoh terdekat anda boleh lihat, bagaimana brand Apple mengawal “mindset dan lifestyle” pelanggan mereka. 

Tak dinafikan Apple mempunyai ramai pelanggan setia yang sentiasa akan menunggu untuk membeli apa saja keluaran terbaru mereka.

Bayangkan daripada smartphone, computer, semuanya brand Apple. 

Itulah kenyataan seorang pelanggan yang berjaya “dikawal” oleh Apple ini, untuk jadikan brand mereka sebagai satu lifestyle dalam kehidupan pelanggan.

Okay, berbalik kepada formula express ayat iklan saya..Last soalan yang saya akan tanya pada klien adalah..

Soalan: “Biasa kalau mereka pilih baju untuk ke taman permainan. Baju macamana yang ibu-ibu ini suka beli?”

Jawapan: Lengan pendek. Kain cotton lembut. Sedap pakai. Baju siap seluar.

Selesai. Dah boleh buat ayat iklan express.

Contoh ayat iklan yang saya buat berdasarkan 3 soalan yang saya tanya pada klien: 

“Kepada ibu-ibu yang ada anak kecil umur 2-5 tahun & tengah cari baju budak untuk ke taman permainan”

Saya ada koleksi baju yang sedap pakai, kain cotton lembut & siap dgn seluar. Harga berpatutan. Boleh borong.

Berminat? Klik link di bawah untuk ke website xxxx

Mudahkan?

Siapa kata nak buat ayat iklan kena cari ilham berhari-hari.

Kalau anda dah ada detail yang cukup, anda boleh hasilkan ayat iklan express ni kurang dari 30 minit tau.

Semoga dengan perkongsian saya ini, anda boleh jimat lebih banyak masa untuk buat ayat iklan.

Tetapi…kalau anda dah cuba, rasa tak boleh buat jugak ayat iklan yang baik, takpe.

Saya faham.

Kadang-kadang kita perlukan bimbingan dan tunjuk ajar dari seorang guru.







ALIFF SYUKRI LONDEH HABIS 8 RAHSIA KEKAYAAN YANG DIA BUAT!

Bukan senang orang kaya dan ada nama macam Aliff Syukri ni nak ‘bogelkan’ apa yang dia buat sampai super kaya kepada semua orang.

Bukan kedekut sebelum ni tapi tak ada masa sebab setiap hari jadual penuh aktiviti kerja. Aliff Syukri ni jenis tak boleh duduk diam lepak mengangkang.

Dengan masa yang terhad dan beliau mahu ramai lagi jadi kaya, beliau londehkan semuanya 8 rahsia kekayaan beliau dari kosong sampai lah beliau jadi somebody dalam Ebook ini.


Apa yang beliau bogelkan? Klik sini nak tahu






Manggo Cheese Cake




Sumber: Facebook




Bahan2 untuk base
Biskut marie 200g
Butter 100g


Bahan2 untuk filling cheese
Cream cheese 250g
Gula castor 70g
Buah mangga 3 biji (1 didadu..2 di blend buat puree)
uht whipping cream 200ml
Gelatin 2sb
Air suam 125ml


Bahan2 untuk topping
Puree mangga
Air suam 50ml
Gelatin 1sb
Gula castor 2sb


Cara Menyediakan
  1. Mula2 cairkan butter..gaulkan dengan biskut marie yg dah dihancurkan..masukkan terus  dalam loyang springform sebagai base..tekan2 sampai padat.. masukkan dalam freezer..
  2. Sementara tu boleh siapkan lapisan cheese.. masukkan 2sb gelatin ke dalam air suam.. biarlan larut..okey... putar whipping cream sampai kental dan letak tepi..
  3. Lepas tu pukul cream cheese dengan gula castor sampai berkrim, masukkan puree mangga separuh..gaul2...
  4. Masukkan whipping cream ke dalam adunan cheese tadi..gaul sebati pakai spatula.,masukkan larutan gelatin tadi.. gaul sebati lagi..
  5. Adunan cheese boleh masukkan kedalam loyang yang dah siap buat base biskut marie..rata2 kan.. simpan dalam freezer..
  6. Untuk buat topping pulak..larutkan 1sb gelatin ke dalam air 50ml air suam..Buat lambat sikit..sebab nak bagi adunan cheese sejuk dulu..
  7. Masukkan gelatin yang dah dilarut tadi ke dalam puree mangga dan gaul sebati.. kemudian curahkan ke atas cheese.. taruk mangga yg dipotong dadu.. okey.. masukkan dalam freezer..








Erna De'Xandra









Original from Pn Ernayanee Nur.. wanita yang semakin dikenali ramai dalam dunia perniagaan online dan offline. 

Kisah kebangkitan hidupnya pernah VIRAL di FB suatu ketika dulu. Bukan saja VIRAL, malah kisahnya dah banyak beri INSPIRASI & MOTIVASI kepada ramai wanita-wanita yang sedang kecewa dalam hidup.

Beliau banyak berkongsi kata-kata motivasi dan tips berniaga. Dan semuanya, kini DIBUKUKAN untuk tatapan anda semua!

Ia adalah sebuah buku yang ditunggu-tunggu ramai! InsyaAllah.. banyak manfaat yang bakal anda dapat selepas baca sehingga noktah terakhir!

Semoga anda dapat FULL INSPIRATION dari perkongsian ikhlas Pn Erna dalam buku ini. Anda WAJIB baca!






PULUT PAGI





Bahan

Beras pulut 2 cawan
Gula melaka 1 cawan
Daun pandan 2 helai (ikat)
Kelapa parut - ambik yg putih
Garam


Caranya
  1. Masak gula melaka sampai cair dengan air yg sikit..sampai pekat..taruk daun pandan. kalau nak manis tambah je lagi.
  2. Basuh pulut bersih2 rendam 2 jam, pastu kukus setengah masak..angkat taruk gula melaka yg dah masak tadi..kacau2..kukus balik sampai masak.
  3. Bila kukus tu pulut masih cair..angkat je tukar masuk dalam rice cooker..masak mcm biasa..pastu sejukkan.
  4. Kelapa parut taruk garam sikit..gaul2.. boleh la makan dengan pulut tadi.








Bagaimana Buat Bisnes Dari Planet Neptun










Khas untuk anda yang baru nak mulakan bisnes di Facebook...

Inilah buku yang dicari-cari Oleh ramai usahawan newbie! Anda akan ditunjukkan "step by step" bagaimana guna FB ADS untuk menjana sales hanya dari Facebook secara quick & easy!

Segala teknik proven SifuFBads akan dibongkarkan! Anda hanya perlu follow dan buat je...

Nak buat Fb Ads tak susah! Jika setting, teknik dan strateginya betul, ditambah dengan copywriting yang power.. InsyaAllah, iklan anda akan dapat hasilkan result yang bagus!

Saya boleh katakan, ramai yang dah berjaya jana income 5 hingga 7 angka hanya dari Fb Ads. 







Penat Dah Kena Buli?

Biasanya tiap kali ada usahawan online jual produk digital, saya akan jadi terliur je nak beli.


Walaupun dah tahan nafsu tak nak beli dah produk digital yang tak sesuai dengan apa yang saya fokuskan, tapi akhirnya selalu tertewas, beli jugak saat-saat akhir...

Anda pernah alami situasi tu?

Itu yang saya maksudkan kita kena buli oleh diri kita sendiri dalam makna kata lain "Shiny object syndrome". Ini adalah penyakit sebenarnya. Hehe.

Tapi lepas wujudnya komuniti online Malaysia yang baru dilancarkan oleh Wazeen & Rashvin iaitu IM Lejen, penyakit tu macam dah nak hilang.

Klik link ni dan daftar ahli IM Lejen sekarang:

Saya dah boleh kawal diri untuk tak beli produk-produk digital baru yang dilancarkan kecuali produk tu sesuai dan diperlukan untuk bisnes online saya.

Bagaimana komuniti IM Lejen ni bantu saya rawat 'penyakit' saya sebutkan tadi?

Sebab bila saya jadi ahli IM Lejen, banyak ilmu internet marketing & bisnes online yang saya boleh belajar dan sedut setiap bulan. Content yang disediakan jenis yang fresh dan terkini.

Bukan itu je, saya juga dapat software-software yang berkaitan dengan bisnes online ni secara percuma je selagi saya masih aktif jadi ahli IM Lejen.

Biasanya saya akan beli software-software ni secara berasingan dengan harga ratusan ringgit setiap satu sebelum IM Lejen ni wujud tau.

Jadi, sebab itu saya nak rekemenkan anda daftar sebagai ahli IM Lejen jugak. Banyak kebaikan dan keistimewaan yang anda boleh dapat untuk kegunaan bisnes online anda jika anda jadi ahli IM Lejen.






KUIH GENTEL-GENTEL





Bahan-Bahan
Keledek 1 biji
Tepung Pulut 3 senduk
Telor 1 biji
Gula merah halus 1sb
Baking powder 1sk
Gula pasir 1 senduk


Cara Menyediakan
  1. Rebus keledek..pastu tumbuk2 sampai penyek...campurkan semua bahan kecuali gula pasir..agak2 melekit tambah lagi tepung..
  2. Buat bulat2...pastu goreng..angkat..Pastu sira... alaaa cam buat kuih keria tu,

okey siap...


Jemput-Jemput Kurma





Bahan
Kurma (buang biji) 20 bij
Tepung gandum 2 cawan
Serbuk kunyit 1sk
Garam 1sk
Air


Caranya
  • Bancuh je tepung kunyit garam air..taruk kurma..pastu goreng..sonang yo.. hihii





Bismillah

"SISTEM EJEN" GANDAKAN JUALAN TANPA MODAL






Teknik-teknik yang dikongsikan dalam buku ini akan membongkarkan rahsia pembinaan sistem ejen dari awal hingga bagaimana untuk mengekalkan mereka di dalam sistem yang dibina.

Leo Adi Putra turut berkongsi pengalamannya di dalam dunia perniagaan serta bagaimana mengendalikan masalah yang dihadapi oleh ejen-ejen dan cara mengatasinya.

Apa yang bakal didedahkan?

Bagaimana sistem ejen 3 peringkat bantu ejen bergerak secara sistematik dan memberi pulangan yang maksimum. Ilmu kuasa dalaman yang memberikan kekuatan spiritual kepada ejen-ejen untuk kebal menghadapi sebarang rintangan dan kesusahan.

Bagaimana program minda ejen daripada minda negatif bertukar ke positif dengan membuat deklarasi diri, membentuk tenaga dalaman yang power, dan memanipulasikan minda anda.

Anda difahamkan tentang pentingnya mentoring daripada mentor yang betul dan proven dalam bisnesnya.







Yakin Ke Boleh Menang?

Setakat yang diketahui, sudah lebih 3000 peserta menghantar permohonan geran SUPERB tahun ni. Ramai beb, sangat ramai!


Jadi, boleh ke bisnes anda menang tahun ni?

Dah sedia betul ke?

Dah ada pitch deck yang power?

Dah ready untuk sesi soal jawab dalam pitching nanti?

Kalau belum sedia atau nak lengkapkan lagi persediaan anda, buat ikut strategi yang diberikan dalam panduan ni

Ebook ni tak buat anda menang, tapi at least anda tahu apa perlu dibuat untuk menang geran. 

Cepat, masa dah makin suntuk ni. Dapatkan sekarang & pergi SUPERB dengan kemenangan.





Nak Berjaya Kena Ada Mentor

Mungkin anda pernah dengar ungkapan "....kena ada mentor baru boleh berjaya" atau sewaktu dengannya.


Tapi, nak kena ada mentor ni perlukan "pelaburan" yang besar sebab biasanya seseorang mentor ni, dia akan kenakan caj yang premium untuk dapatkan khidmat nasihat dengan kepakaran yang dia ada.

Biasanya caj nya minimum 4 angka ringgit.

Walaupun harganya mahal, tapi ia berbaloi la dengan masa yang diluangkan untuk guide anda sehingga anda berjaya.

Cuma saya sendiri pun faham, tak semua usahawan mampu nak bayar kos caj yang dikenakan oleh seseorang mentor.

Lagi-lagi usahawan online yang baru nak menapak. Lagi la duk fikir berpuluh kali sama ada nak pecah 'tabung gajah' ke tak semata-mata nak bayar kos berguru dengan mentor.

Anda sebenarnya bertuah sebab baca artikel saya hari ni.

Saya nak ajak anda bersama saya belajar dengan 2 orang lejen Online Marketer Malaysia yang akan guide anda step by step cara nak bangunkan serta kembangkan bisnes online anda ke level yang seterusnya.

Anda akan dapat belajar langkah demi langkah ini melalui program yang dinamakan sebagai IM Lejen.

Daftar sekarang melalui link ini:

Opps.. jangan risau pasal kos atau harga yang perlu dibayar sebab saya rasa anda tiada masalah nak bayar kos yuran keahlian yang dikenakan untuk program IM Lejen ini.

Bukan setakat video tutorial lengkap je yang akan anda dapat, tapi ada juga aktiviti-aktiviti lain, dan juga software bisnes yang diberikan secara percuma sahaja khas untuk ahli IM Lejen.







Sabtu, 24 Ogos 2019

101 TIPS MARKETING SIFUFBADS








Apa yang ada di dalamnya ? Tip-tip berkaitan dengan FB ads marketing. 

Ramai orang suka berniaga di Facebook, tetapi tidak tahu membuatnya dengan betul. Dan apabila tidak ada hasil, mereka mula tarik hand break dan berputus asa. 

Hanya orang yang berjaya membuat tindakan tanpa tangguh. Dan saya yakin dan percaya andalah orangnya. 






Komuniti USAHAWAN ONLINE Malaysia Akan Dilancarkan..!

Hi,


Terima kasih sebab berminat nak ketahui lebih lanjut mengenai IM Lejen.

Pertama sekali saya nak bagitau anda memang LEJEN!

Saya tau..saya tau.....Saya tau, mungkin anda masih belum faham lagi apa sebenarnya IM Lejen ni.

Jangan risau sebab saya akan terangkan secara ringkas.

Okay.. IM Lejen ni adalah sebuah Komuniti Usahawan Online Malaysia. Bila sebut komuniti ni, secara automatiknya kena ada ahli nya kan?

Jadi, saya nak rekemenkan anda jadi ahli IM Lejen ni bila ia dilancarkan pada 26 Ogos 2019 melalui link ini

IM Lejen ni akan dilancarkan oleh dua orang Internet Marketer Malaysia yang dah lama dalam bidang Online Marketing ni iaitu Wazeen & Rashvin.

Apa yang anda akan dapat bila dah jadi ahli IM Lejen nanti?

  1. Video tutorial lengkap step by step untuk buat bisnes online
  2. Software-software bisnes yang anda boleh gunakan secara percuma selagi anda kekal jadi IM Lejen.
  3. Live webinar bulanan bersama team IM Lejen untuk mereka kongsikan tentang strategi dan teknik marketing terkini seperti FB Ads, Instagram Ads, Emel marketing dan pelbagai lagi.

... dan macam-macam aktiviti lagi yang ada dalam IM Lejen ni nanti khas untuk mereka yang buat bisnes online sama ada jual produk digital, fizikal, atau pun sediakan servis.

Saya rasa IM Lejen ni sangat sesuai untuk anda.

So, bila IM Lejen dilancarkan nanti, saya akan emelkan anda lagi sekali supaya anda tak terlepas peluang terbaik ini.

Jumpa anda nanti ya.



p.s. oh.. bila anda jadi ahli IM Lejen nanti, anda berpeluang untuk buat income pasif jugak tau.. tapi tunggu hari pelancaran nanti.

Jumaat, 23 Ogos 2019

Dah Menang Belum Tentu Dapat Wang

Ada pemenang SUPERB tak dapat duitnya. Puncanya satu je, dia tak submit dokumen untuk claim duit.


Selepas menang, anda akan diletakkan di bawah agensi yang kawal bisnes anda. Anda kena buat milestone dulu, dapat approval agensi, baru duit masuk.

Proses ni je dah ambil masa 2-3 bulan tau. Banyak lagi perkara tentang SUPERB yang anda perlu tahu. 

Kali ni kami buat satu group telegram yang ada pemenang SUPERB, Juri SUPER & Pihak pengelola program SUPERB (iaitu Teraju).

Anda boleh masuk group & tanya pelbagai jenis soalan. 

Tanya puas-puas sampai boleh menang. Tapi group tu hanya untuk pembeli panduan ni sahaja

Cepat, dapatkan panduan & masuk group support khas ni. Kita tanya soalan sampai puas hati.







Ahad, 18 Ogos 2019

Cepat, Hujung Bulan Dah Tutup

Proses untuk submit borang SUPERB akan ditutup pada 31 Ogos. Kalau anda belum submit, cepat submit.


Tetapi make sure anda tahu la apa perlu dibuat untuk sertai SUPERB ni ye.

Semua perkara penting sudah diberikan dalam panduan ni

  • Perjalanan penuh dari awal sampai dapat duit
  • Struktur pitch deck yang boleh menang
  • Tips persediaan untuk pitching
  • 5 Model bisnes yang susah menang

Semua dah ada dalam ni. Tinggal anda nak baca & hadam sahaja. Cepat, bertindak sekarang sebelum terlambat