My Follower

Rabu, 8 Julai 2020

Hutang Setengah Juta Selesai

Korang pernah tau tak ada kisah seorang suri rumah ni dia berhutang sebanyak setengah juta? 

Dan dalam tempoh 7 tahun dia berjaya selesaikan semua hutang dia tu. 

Kalau tengok dia dengan suami dia ni macam tak ada masalah rupanya sebelum dia sampai tahap ni, dugaan dia lalui memang gila. 

Kisah dia memang sedih. Sembunyi dalam rumah. Duit cukup untuk beli telur rebus berkongsi dengan suami.

Jual produk berbulan-bulan tak ada yang beli dan macam-macam lah. Hidup stress sampai keguguran. 

Tapi beliau bangkit dan selesaikan semua hutang yang ada dan hidup bebas dan semakin hidup selesa.

Semua ni dia kongsikan dalam Ebook Suri Rumah Bangkit, Hutang Setengah Juta Selesai. 

Bukan hanya kongsikan pengalaman perjalanan hidup tanggung hutang malah dia juga ajar apa teknik yang dibuat untuk selesaikan hutang. 

Semua kisah tu boleh baca disini.







Sabtu, 4 Julai 2020

KENAPA REZEKI BOCOR ?


Para suami, duit gaji raihkan dengan penuh syukur dan niatkan terus untuk ISTERI DAN IBU. 

Sila asingkan nafkah untuk isteri dan belanja untuk Ibu sesiap. Jika tak selesaikan yang ini, maka dengan izin ALLAH jangan pelik kalau berlaku kebocoran di mana-mana. Tanggungjawab tak lepas. 

  • Sikit banyak terpulang. 
  • Bukan bayar hutang dulu, 
  • Bukan pergi belanja kawan dulu, 
  • Bukan belanja makwe-make yang tak da hubungan (ini haram), 
  • Bukan pergi sedekah masjid dulu, bukan itu.  
Itu sunat dan boleh buat selepas yang wajib selesai... gituuuuu... 

"Utamakan dulu yang wajib baru buat yang sunat"

Sama juga dengan SOLAT. Sunatnya melebih-lebih, wajibnya lebih-lebih kurang pula. Habis tu macam mana? 

Selamat ya wahai Ahli syurga sekalian. Didoakan anda semua dapat masuk syurga tanpa hisab. aamiin. Senyum selalu nah. Takmo masam-masam. Rezeki tak suka. 
Puan Nora Yusof 
-Penulis FTR-



Bisnes Makan Secara Delivery

Income Semakin Slow Sejak PKP? 


Pening Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa?


Mari Saya Tunjukkan Anda Bisnes Yang Mudah Untuk Dimulakan Dengan Kos Yang Rendah Serta Sentiasa Ada Permintaan Yang Tinggi! Walaupun Selepas Tamat PKP!




Khamis, 25 Jun 2020

Cukai Keuntungan Harta Tanah


Kalau anda seorang FLIPPER Hartanah dan suka jual hartanah yang anda beli kurang dari 5 tahun, jangan lupa “BISNES PARTNER” anda bila anda jual dan buat untung.

Ia juga ada hak kepada untung anda dari jual hartanah tadi. Ia marah kalau anda nafikan hak itu.

Apakah sumbangannya? Sebab bisnes partner mestilah menyumbang.

Ia menyumbang kepada negara yang makmur, negara aman, bila makmur ekonomi maka harga hartanah terus meningkat DAN itu sebab anda boleh untung.

Berapa kena bagi?

3 tahun pertama – 30%
Tahun 4-20%
Tahun 5- 15%
Tahun 6 ke atas- 0%

Semua orang mesti jangan lupakan BISNES PARTNER ni kalau nak jualbeli hartanah.

Nama dia ialah LHDN.Nama dana dia ialah CUKAI KEUNTUNGAN HARTA TANAH.



Sumber: 

celikhartanah.com/cukai-keuntungan-harta-tanah/

Selasa, 23 Jun 2020

Jom Jadi Youtuber

Dari FB Cikgu Mohd Fadli Salleh:

Membaca Ebook setebal 199 pages ini benar-benar membangkitkan semangat aku. Tersentak terus lantas mempersoalkan diri sendiri,

"Kenapa aku tak mulakan lama dahulu?"

Namun tiada apa yang terlambat untuk kita bermula. Bermula 5 tahun lepas adalah terbaik. Bermula esok pun merupakan langkah terbaik.

Tuan Amar berkongsi sangat banyak tips padu untuk bermula sebagai YouTuber. Rupanya sesiapa sahaja boleh menjadi YouTuber termasuk orang buta, orang bisu, orang tua, suri rumah atau orang sibuk bekerja.

Di dunia YouTube, semua boleh jadi duit jika kena dengan caranya. Video tanpa suara orang gali kolam guna kayu tu pun berpuluh juta view.

Video masak-masak, mengaji Quran, mengajar, video lucu, menyanyi, menari, bermain alat muzik, cerita pasal kucing, pasal tanaman, pasal basuh kereta, jaga kesihatan, sambutan perayaan dan macam-macam. Semua ada peminat yang tersendiri.

Mengejutkan bila didedahkan, lebih 85% penonton video di YouTube datangnya bukan dari subscribers tau. Mereka datang dari entah mana-mana tonton video kita, kita dapat income.

Jika ditanya aku, bagus tak ebook ini? Pastinya aku akan setuju sangat. Aku baru habiskan bacaan setelah 3 hari dapatkan ebook ini.

Kini ilmu untuk bermula sebagai YouTuber itu telah ada. Tinggal aku bersedia untuk run saja.

Kalian jika ingin mencuba jadi YouTuber, sangat aku syorkan ebook ini. Mana tahu hanya berkongsi cara tanam pokok lada boleh jadi income lebat pada kita.

Atau mungkin anak-anak kita berbakat dalam nyanyian, lakonan, bercerita atau apa sahaja. Ia juga ada potensi untuk dipasarkan dan ada potensi untuk menjana income.

Yang tercari-cari sumber side income, ini salah satu peluang besar buat kalian. Tak perlu modal, hanya perlu tahu ilmu sahaja. Boleh buat bila-bila masa kita suka. Boleh rakam dan sunting dahulu sampai kita puas hati.






Nak Tau Channel Pemasaran Google Adword

Sebenarnya google adwords adalah salah satu channel pemasaran yang hot selain FBads,Ig ads,twitter ads dan macam macam lagi.

Sebab apa guna Google??

Sebab Google tempat ramai orang cari untuk selesaikan masalah...

PERCAYALAH....Jika sudah mahir dan faham cara Penggunaan Adwords ni macam macam nanti Produk kita boleh jual.

Yang PENTING TAKE ACTION TERUS!





Rabu, 13 Mei 2020

Siapa Yang Kat Sini Ada Channel Youtube

Korang .... kongsikanlah dengan aku dekat komen bawah nie link channel youtube .... sebab aku ada benda juga nak share dengan korang pasal youtube.

Sebenarnye.... mudah saja korang nak bagi video korang ramai temgok. Korang kena bagi power dekat tajuk video korang tue.

Sebab ... sebelum nak tengok video tue ... biasanya orang akan baca tajuk video dan tengok gambar apa yang ada.

Kalau rasa best tajuk tue .... barulah dia akan klik nak tengok.

Dalam Ebook Rahsia Youtuber Naikkan Views Dengan Headline .... memang dia bongkarkan bagaimana youtuber yang sukses nie buat dengan mantapkan tajuk vedeo.