My Follower

Rabu, 20 Mac 2019

Buat macam ni dijamin lulus ke exam Psikometrik?

Sebelum mula exam Psikometrik..

"Pejam mata, bayangkan wajah mak ayah, pasangan kita, bayangkan masa depan yang cemerlang, yakin diri akan berjaya. Bayangkan mak ayah senyum, pasangan gembira dan bangga"


.... Tetttttttt teeeeTTTTT

... FTW




Weh kalau buat macam tu boleh terus berjaya, SENANG LERR. Mungkin ada keajaiban boleh berlaku, tapi sipi-sipi dan hampir kepada tak mungkin.

Ok kita reverse semula...


STEP #1: 

Buat persediaan secukupnya. Tahu dan faham selok-belok exam Psikometrik ni. Apa yang ditanya, apa yang diuji

STEP #2:

Doa dipermudahkan. Minta mak ayah dan pasangan doakan juga untuk kita berjaya

STEP #3:

Di hari peperiksaan, 30 minit sebelum exam online Psikometrik bermula, siap sedia di depan komputer.

[masuk part 'bayangkan']


Sebelum mula exam Psikometrik..

"Pejam mata, bayangkan wajah mak ayah, pasangan kita, bayangkan masa depan yang cemerlang,  yakin diri akan berjaya. Bayangkan mak ayah senyum, pasangan gembira dan bangga"


Haa. Macam ni baru ada harapan!

STEP #1 dan STEP #2 tak buat terus masuk STEP #3, memang tak menjadi lah.


Dah jadi macam Mat Jenin  dai atas pokok kelapa. Berangan lebih, tapi usaha tak ada.

Nampak tak?

Pastikan anda mula dengan 

STEP #1. 

Rujukan ini untuk anda buat STEP #1 dengan teratur... Cepat bermula jika masih belum mula!






Selasa, 19 Mac 2019

Idea Datang Mencurah curah

Bestnya betul baca ebook 176 template copywriting the story selling ni. Banyak betul idea boleh dapat lepas baca.

Terus rasa semangat nak tulis copywriting. Tetiba idea datang mencurah-curah.









Isnin, 18 Mac 2019

Orang kita memang power bab-bab menjual ni.

Ramai orang kita minat dengan berniaga tapi salah buat iklan dekat Facebook sendiri!

Orang kita memang power bab-bab menjual ni. Kalau bagi batu pun kompem dia boleh jual tapi bila jual kat Facebook sendiri dia jadi pelik kenapa tak ada orang nak komen ke, nak like ke..

Sebab apa? Hardsell dan dan direct sales.

Hardsell ni bukan macam hardisk. Maksudnya, kita post terus jual barang kita. Memang la tak ada yang nak beli atau tanya.

Facebook ni tempat bersosial dan berkomunikasi. So ayat dan cerita tu penting. Tak tau nak buat cerita menjual macam mana?

Guna je lah 176 Template Copywriting The Story Selling ni. Mudah giler kerja. Hanya copy, edit produk kita dan paste kat wall Facebook!

Perghh! Merecik hawauu..

Macam mana Template tu? Tengok sini





Good Grammar Guide






Ahad, 17 Mac 2019

Kenapa baru sekarang keluar benda ni?!!

Benda apa pulak dah yang keluar? Buasir ke?

Template Copywriting The Story Selling derr.. Ada 176 template untuk 44 niche produk yang berbeza. Wow!

Niche apa yang ada dalam Template Copywriting The Story Selling ni?

  • Cari Ejen Stokis
  • Jual Baju Melayu
  • Jual Kereta
  • Jual Kuih Raya
  • Jual Kursus Spa
  • Jual Makanan
  • Jual Mesin Penapis Air
  • Jual Pakaian Kanak-Kanak
  • Jual Pakaian Wanita
  • Jual Pakaian Wanita Mengandung
  • Jual Pakej Pelancongan
  • Jual Pakej Perkahwinan
  • Jual Perabot
  • Jual Perfumes
  • Jual Produk Besarkan Payudara
  • Jual Produk Buang Bulu
  • Jual Produk Doorgift
  • Jual Produk Gatal Kulit
  • Jual Produk Hilang Parut
  • Jual Produk Hilangkan Kotoran
  • Jual Produk Jerawat
  • Jual Produk Ketat Wanita
  • Jual Produk Kurus
  • Jual Produk Madu
  • Jual Produk Minda
  • Jual Produk Pembersihan Kereta
  • Jual Produk Rambut
  • Jual Produk Resdung
  • Jual Produk Sakit Lutut
  • Jual Produk Tambah Susu Ibu
  • Jual Produk Ubat Kuat
  • Jual Sabun Hilang Daki
  • Jual Set Krim Kecantikan
  • Jual Takaful Insurans
  • Jual Tudung
  • Service Aircond
  • Service Bekam
  • Service Buat Design
  • Service Buat Website
  • Service Coaching
  • Service Homestay
  • Service Mengajar Kelas Makeup
  • Service Photographer Videographer
  • Service Repair Komputer



Perghh! Padu! Dalam 1 tajuk tu ada 4 copywriting beremosi kelakar, sedih, takut dan marah.


Kena cepat dapatkan! Terus ke sini




UJIAN PSIKOMETRIK PEMBANTU PUSTAKAWAN GRED S19



Tak tahu nak prepare apa untuk UJIAN PSIKOMETRIK? 

Gagal ujian ini boleh menyebabkan anda gagal jawat jawatan yang didamkan. Usah risau. Rujukan PSIKOMETRIK ini khusus untuk ujian tahun ini dan khusus untuk anda. 



Temu Duga Pembantu Awam Gred H11

Adakah nama anda di panggil? 

Buat semakan terus di laman http://online.spa.gov.my