My Follower

Sabtu, 4 Julai 2020

Bisnes Makan Secara Delivery

Income Semakin Slow Sejak PKP? 


Pening Tak Tahu Nak Buat Bisnes Apa?


Mari Saya Tunjukkan Anda Bisnes Yang Mudah Untuk Dimulakan Dengan Kos Yang Rendah Serta Sentiasa Ada Permintaan Yang Tinggi! Walaupun Selepas Tamat PKP!




Khamis, 25 Jun 2020

Cukai Keuntungan Harta Tanah


Kalau anda seorang FLIPPER Hartanah dan suka jual hartanah yang anda beli kurang dari 5 tahun, jangan lupa “BISNES PARTNER” anda bila anda jual dan buat untung.

Ia juga ada hak kepada untung anda dari jual hartanah tadi. Ia marah kalau anda nafikan hak itu.

Apakah sumbangannya? Sebab bisnes partner mestilah menyumbang.

Ia menyumbang kepada negara yang makmur, negara aman, bila makmur ekonomi maka harga hartanah terus meningkat DAN itu sebab anda boleh untung.

Berapa kena bagi?

3 tahun pertama – 30%
Tahun 4-20%
Tahun 5- 15%
Tahun 6 ke atas- 0%

Semua orang mesti jangan lupakan BISNES PARTNER ni kalau nak jualbeli hartanah.

Nama dia ialah LHDN.Nama dana dia ialah CUKAI KEUNTUNGAN HARTA TANAH.



Sumber: 

celikhartanah.com/cukai-keuntungan-harta-tanah/

Selasa, 23 Jun 2020

Nak Tau Channel Pemasaran Google Adword

Sebenarnya google adwords adalah salah satu channel pemasaran yang hot selain FBads,Ig ads,twitter ads dan macam macam lagi.

Sebab apa guna Google??

Sebab Google tempat ramai orang cari untuk selesaikan masalah...

PERCAYALAH....Jika sudah mahir dan faham cara Penggunaan Adwords ni macam macam nanti Produk kita boleh jual.

Yang PENTING TAKE ACTION TERUS!





Ahad, 10 Mei 2020

Panduan Lubuk Murah China

Kenapa ia di namakan lubuk?

Sebab ia memang betul-betul lubuk barangan termurah yang ada di pasaran china. Memang sangat rugi kalau anda tak grab peluang keemasan untuk explore masuk lubuk nie.






Sabtu, 9 Mei 2020

Duk Buat Apa Kat Rumah Tue?

Kalau duk saja-saja .... meh sini saya nak share satu lubuk borong murah dari china.

Boleh beli online jerr .... nak beli 1 unit pun boleh... siap dengan harga borong lagi.

Bukan taobao, bukan Alibaba, bukan 1688. Lubuk nie serius lebih murah!




Jumaat, 8 Mei 2020

Semua Berebut Nak Buat .... Tapi Berjaya Ke?

Sejak bermula PKP ... anda boleh lihat sendiri semua orang dah start buat semuanya secara online termasuk perniagaan.

Bila ramai orang buat perniagaan online ... ianya sesuatu yang bagus, tetapi dari satu aspek yang lain ... ianya sangat tidak bagus. Kenapa?

Sebab yang terus buat tanpa ilmu bisnes online .... selalunya akan fedup awal dan berhenti menjual secara online di sebabkan tiada pembeli.

Hari ini .... anda boleh belajar ilmu dan strategi bisnes online yang anda boleh guna untuk jana income USD sepanjang PKP.

Ilmu ini boleh pakai bertahun-tahun akan datang. Anda hanya perlu ulang step yang sama setiap hari.

Sangat mudah dan terbukti berkesan untuk jana pendapatan USD 4 kali ganda kalau tukar RM.

Jom belajat di sini


Yang Ni Memang Kalis Covid 19

Mostly bisnes memang dah out. Bisnes Air Asia pun dah drop teruk..... sampai diorang terpaksa pivot pergi ke  logistics services.

Apatah lagi bisnes kecil-kecilan ..... memang makin dasyat efek yang terkena kepada mereka.

Nak buat bisnes online pun makin susah sekarang ni .... sebab  pos laju dah bergerak makin perlahan.

Jadi satu-satunya cara ialah dengan menjual produk yang mempunyai ciri-ciri berikut:
  • Boleh dapat akses serta merta lepas bayar
  • Payment boleh buat on the spot
  • Tanpa perlu simpan produk
  • Produk ada demand tinggi
Produk apa yang ada kesemua ciri-ciri ni?

Jawapannya ada di di sini. Sepanjang PKP ni .... anda boleh jana income bukan dalam Ringgit Malaysia .... tetapi dalam USD. Semua step by step dah ada dalam panduan ni.

Anda hanya perlu ikut je langlah yang di tunjukkan.