My Follower

Jumaat, 20 Disember 2019

Rahsia trafik dari youtube!

WOW! TAK SANGKA YOUTUBE ADS PUN POWER?

Nak tau bagaimana saya TARIK TRAFIK dan dapatkan PROSPEK yang TARGETED dengan YOUTUBE ADS!

Bila dah ada Prospek yang TARGETED, sangat senang untuk kita CLOSE SALE.

Simple!

Tapi masih ramai yang TAK TAU bahawa YouTube Ads adalah Alternatif kepada Fb Ads yang PALING BERI IMPAK pada SALE!

Ya! Video Marketing adalah teknik PALING BERKESAN sekarang.

Bagaimana Saya seorang Kerani Buat Bisnes Dari Rumah dan Hasilkan Jualan RM4 ANGKA  Dengan Mudah kerana PROSPEK saya sangat TARGETED yang saya tarik melalui YOUTUBE ADS sahaja.




Khamis, 19 Disember 2019

Bisnes USD yang simple jer..

Anda pasti pernah dengar usahawan online Malaysia yang kerap bercerita mengenai bisnes-bisnes yang mampu jana income dalam matawang USD.. Kenapa tidak kerana nilai penukaran $1 bersamaan RM4 sangat lumayan.


Antara bisnes yang sering mereka cerita adalah bisnes dropship, ecom, affiliate dan jual produk di pasaran antarabangsa. Lumayan memang lumayan tetapi ia memerlukan masa, skills dan pelaburan wang yang tinggi.

Anda perlu belajar bab-bab teknikal untuk setup website dan funnel, serta lancarkan kempen iklan berbayar semua (ads).

Memang pening kan...

Tapi ada satu lagi bisnes yang tak memeningkan..

  • Tak perlu anda belajar bab-bab teknikal setup website dan funnel.. 
  • Tak perlu lancarkan apa jua jenis kempen iklan berbayar...
  • Dan tidak memerlukan kos setup yang tinggi...

TAPI mampu menjana pendapatan dalam USD. Berminat nak tahu lebih lanjut?




Selasa, 17 Disember 2019

BELAJAR KENALI ALLAH

Kenali Allah, supaya kita berupaya merasakan Kemahaan-Nya dalam setiap jengkal kehidupan kita. Dan dekati Dia, supaya Dia berkenan hadir dan menghadirkan kuasa-Nya. Aamiinn...

Sehebat apapun kita mencari rezeki, sepintar apapun kita mengupayakan atas sesuatu hal, semuanya ada dalam genggaman-Nya. Di tangan-Nya kekuasaan atas segala sesuatu. Dia-lah Allah. 

Di tangan-Nya segala kehendak terjadi. Dan Dia-lah Allah, pemilik segala kejadian masa depan dan penguasa yang sebenarnya terhadap segala sesuatu yang ada di langit dan di bumi; termasuk seluruh manusia, tanpa terkecuali permasalahan yang dimilikinya. Intinya, kenali Allah, dekati Allah, dan jangan lupakan Allah.

Kebanyakan manusia tidak mampu mengingat dan mengenali Allah ketika harta banyak (meskipun tidak sedikit manusia yang juga lupa Allah ketika kesusahan datang). Mengingat Allah bukan saja berarti mengingat nama-Nya saja, dan shalat. 

Mengingat Allah juga berarti mengingat ajaran-ajaran-Nya, dimana menyantuni anak yatim, fakir miskin, memuliakan orang tua, baik kepada tetangga adalah sebahagian dari cara mengingat Allah. Semua amal saleh ini harus dilakukan sebelum ajal menjelang. 

Karena kalau sudah ajal menjelang, semuanya menjadi terlambar. Tidak ada lagi yang boleh dilakukan oleh manusia bila ajal sudah sampai. 

Mari kita berdoa kepada Allah, semoga Allah mengampuni kita punya dosa, dan mematikan kita dalam keadaan khusnul khotimah. Aamiinn...

"Dan belanjakanlah sebagian dari apa yang telah Kami berikan kepadamu sebelum datang kematian kepada salah seorang di antara kamu; lalu ia berkata: "Ya Rabb-ku, mengapa Engkau tidak menangguhkan (kematian)ku sampai waktu yang dekat, yang menyebabkan aku dapat bersedekah dan aku termasuk orang-orang yang saleh?"

"Dan Allah sekali-kali tidak akan menangguhkan (kematian) seseorang apabila telah datang waktu kematiannya. Dan Allah Maha Mengenal apa yang kamu kerjakan." (QS. Al-Munāfiqū [63] : 10-11)

Ketika kita sedang memerlukan pertolongan Allah, carilah amalan perbuatan (amal soleh) yang membuat Allah melihat kita pantas untuk ditolong. Dan segeralah melakukannya jangan ditunda lagi. Bentuknya terserah. Intinya melakukan kebaikan. Makin besar amal soleh yang bisa dilakukan, akan semakin besar pertolongan Allah datang. Semakin cepat sebuah amal soleh dilakukan, semakin cepat pula doa dikabulkan.

Mintalah keampunan kepada Allah sebanyak-banyaknya, sesuai keperluan kita pada waktu-waktu mustajab, yaitu pada 1/3 malam terakhir, sesudah shalat wajib (berjamaah tepat waktu), antara adzan dan iqomat, Akhir waktu solat asar, dan ketika sujud. 

Mudah-mudahan Allah mengabulkan semua doa kita, mengampuni kesalahan-kesalahan kita, dan merahmati serta meridhoi setiap langkah kita. Aamiinn...

Semoga kita semua di sini berada di bawah lembayung limpahan rahmatalamin..

Jom belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah



Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki?

Klik link ini dan download:

Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

MATLAMAT REALISTIK

Tetapkan Matlamat Yang Realistik.

Matlamat yang tidak realisitik akan membuatkan kita ragu-ragu untuk mencapainya. Letakkan matlamat yang tinggi, tetapi relaistik.

Pastinya dalam menetapkan matlamat, anda perlu meletakkan matlamat yang realistik. Matlamat yang tidak realistik contohnya yang terlalu besar dan terlalu jauh mungkin sukar diterima akal. 

Akan memberi konflik dalam fikiran anda, tetapi dalam matlamat yang lebih realistik akan membuatkan anda lebih yakin untuk mencapainya contohnya untuk menjadi jutawan dalam masa setahun memanglah susah, tidak mustahil tetapi sukar diterima akal tetapi menjadi jutawan dalam masa sepuluh tahun ia merupakan matlamat yang lebih realistik lagi bergantung kepada keadaan kita kini.

Sekirannya pendapatan kita sudah tinggi, perniagaan kita sudah berjaya nak mencapai pendapatan 6 angka, 7 angka adalah realistik tetapi sekiranya kita masih belum memulakan perniagaan. 

Untuk memulakan perniagaan yang terus menjana pendapatan 5 ataupun 6 angka pastinya jauh lagi perjalanannya. 

Oleh itu, apabila menetapkan matlamat pastikan matlamat anda adalah yang realistik. Sebenarnya matlamat yang tidak realistik dan terlalu besar mungkin akan mengurangkan motivasi anda apabila anda melihatnya seperti sangat jauh untuk dicapai. 

Memang digalakkan untuk meletakkan matlamat yang paling besar dan yang paling tinggi tetapi langkah seterusnya ialah jangka masa untuk mencapai matlamat tersebut perlu diletakkan dengan lebih lama.

Seseorang itu tidak akan mencapai matlamatnya hanya kerana dua perkara, samada matlamat tersebut terlalu besar ataupun jangka masa untuk mencapai matlamat tersebut terlalu singkat. 

Disini apa yang perlu anda lakukan adalah ubah matlamat anda ataupun ubah jangka masa untuk mencapainya. Anda juga boleh memecahkan matlamat anda yang besar kepada unit-unit yang lebih kecil dan ini juga menjadikan matlamat yang besar itu lebih realistik untuk dicapai apabila dipecahkan kepada unit yang lebih kecil.

Anda sendiri yang tentukan kejayaan anda. Bukan orang lain. Tetapkan matlamat dan tempoh masa yang relevan untuk anda mencapainya.

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa untuk anda raih dan capai kejayaan. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).



Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? 

Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki? Klik link ini e-rezeki.my/kombo

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

Nak buat duit USD?

Apa tu hartanah maya?


Hartanah maya ni lebih kurang macam jual tanah jugak la.. cuma sebagai hartanah maya ni dia jual website.

Bayangkan sebuah website tu ibarat sebidang tanah.

Dan sebenarnya, profit dia dapat adalah dalam matawang USD. So, kalau anda berminat nak tau lebih lanjut mengenai cara buat duit USD sebagai hartanah maya





Anda boleh jadikannya sebagai side income anda. Hanya copy paste je yang beliau kongsikan nanti.

Isnin, 16 Disember 2019

BERGANTUNG 100% PADA ALLAH

Katakanlah (wahai Muhammad)

“Sesungguhnya solatku, ibadatku, hidup dan matiku hanya untuk Allah, Tuhan sekelian alam”. Ayat 162 surah al-An’am

Setiap hari sekurang-kurangnya kita akan membaca ayat di atas sebanyak 5 kali. Samada kita menghayatinya atau ketika fikiran kita melayang entah ke mana kerana kusyuk yang tidak kunjung tiba, namun itulah janji kita kepada Allah.

Muslim itu pengikut. Pengikut agama islam atau dengan nama lain penganut. Bezanya dengan mukmin adalah mukmin ini adalah orang yang menyerahkan 100% jiwa dan raga kepada Allah. Muslim itu ramai tetapi mukminnya sedikit sahaja. Mukmin itu melakukan seperti mana dia berkata dan kata-katanya adalah baik-baik belaka

Maka dengan itu, orang mukmin akan menghayati dan melakukan seperti yang dijanjikan (dikatakan) pada Allah setiap kali solat iaitu sesungguhnya solat, ibadat, hidup dan mati adalah untuk Allah semata-mata. Penyerahan diri 100% dengan penuh keyakinan dan keikhlasan kepada Allah.

Ibadah orang mukmin adalah kerana cintanya pada Allah. Bukan kerana sebab yang lain. Bukan kerana ingin menjadi jutawan, kerana minta sembuh daripada sakit, kerana jodoh, kerana ingin menjadi kaya, kerana ingin berjaya di dalam sesuatu dan lain-lain. Segala keinginan itu diletakkan ditempat yang kedua, ketiga atau selain daripada yang utama dan pertama (cinta kepada Allah).

Apabila kita inginkan sesuatu, sesuatu yang amat sukar adalah penyerahan 100% kepada Allah. Apabila kita sakit, kita berdoa pada Allah tetapi di dalam hati masih ada keraguan dan gelisah dengan sakit yang dialami. Jiwa tidak mampu menjadi tenang. Hati sentiasa bimbang dan fikiran bercelaru memikirkan cara untuk berubat

Saya selalu menasihatkan mereka yang sakit sentiasa komunikasi dengan Allah. Saya tidak pasti sejauh mana orang mengambil berat dengan komunikasi dengan Allah ini. Orang yang sakit lakukan luahan rasa apa sahaja kepada Allah. Saya sering meminta mereka membaca doa “”Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un” bermakna sesungguhnya kami ini milik Allah dan kepadaNya kami dikembalikan.

Kita tidak tahu apakah ubat yang terbaik untuk sakit kita. Maka kita serahkan 100% kepada Allah untuk memberi kita ilham, jalan penyelesaian, ubat dan sebagainya. Kita memohon kepada Allah agar memberi jalan untuk mengubat sakit kita. Kita ini milik Allah. Kita kembalikan pada Allah masalah yang Allah berikan kepada kita kerana Allah sahaja yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita.

Nah! Di sini Allah menguji kita sejauh mana kita menyerahkan 100% jiwa dan raga kita kepada Allah. Kita belum menyerahkan 100% keyakinan pada Allah jika kita masih bimbang dengan sakit tersebut. Hati tidak tenang, jiwa tidak tenteram memikirkan apakah ubat yang terbaik untuk sakit kita

Walaupun kita memohon kepada Allah sepanjang masa, jika hati dan jiwa masih bimbang dengan sakit yang kita alami, di sinilah kayu pengukur kita dengan penyerahan 100% hidup dan mati hanya kepada Allah. Samada kita hanya cakap sahaja yakin dengan bantuan Allah sedangkan kita masih bimbang dan tidak tenang atau kita benar-benar yakin dengan bantuan Allah.

Luahan di dalam komunikasi dengan Allah pasti dapat menenangkan diri kita kerana kita yakin dengan pertolongan Allah. Apabila jiwa tenang, fikiran berada di dalam keadaan di luar biasa. Pasti kita lebih tenang berfikir dan saya teramat yakin pasti Allah akan berikan ilham dan juga penunjuk dengan bahasa alamNya untuk menyembuhkan penyakit kita.

Keyakinan saya kerana banyak pengalaman yang saya alami dengan penyerahan jiwa dan raga 100% kepada Allah apabila saya mempunyai masalah dan keinginan. Allah selesaikan masalah saya dan makbulkan permintaan saya dengan pelbagai cara iaitu secara gerak hati, bahasa alam dan ada juga yang Allah berikan secara serta merta. Maha Berkuasa Allah ke atas setiap sesuatu.

Luahkan apa sahaja yang tersirat di hati kepada Allah melalui komunikasi denganNya. Serahkan 100% keyakinan kepada Allah dengan penuh keikhlasan. Penyerahan 100% jiwa dan raga juga keyakinan serta keikhlasan hanya akan wujud apabila kita sering BERKOMUNIKASI dengan Allah. Komunikasi tidak hanya di dalam solat wajib, solat sunat atau di dalam ibadah-ibadah yang lain tetapi juga setiap saat.

Iyyakana'budu wa iyya kanasta'in

(Hanya Engkaulah yang kami ibadahi dan hanya kepada Engkaulah kami mohon pertolongan). Tuhan akan tolong pada hamba yang sujud kepada DIA.

bangun 1/3 malam bermunajat kepadaNya. tahajud, istikharah, taubat, hajat. insyaallah dengan izinNya DIA akan hantar yang terbaik

KepadaMu kami sembah dan kepadaMu kami minta pertololongan. Maha Suci Allah, Tuhan sekelian alam. Tiada Tuhan melainkan Allah. Segala Puji Hanya Layak BagiNya.



Semoga bermanfaat, inshaa Allah.. 😊😊

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR):




Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini


MENJADI CLOSE CIRCUIT DENGAN ALLAH

Bagaimana seorang guru atau pendidik boleh menerapkan pengajaran hidup BerTuhan ketika proses pembelajaran berlangsung.

Contoh: Saudara lihat gambar di atas. Apakah yang anda boleh kaitkan sebuah kehidupan dengan litar di di atas? (Litar Close Circuit)
Di dalam litar ini ada bateri (pembekal tenaga), wayar dan juga mentol. Untuk menjadi mentol yang terbaik, mentol mestinya memiliki keboleharapan (reliability) yang maksimum.

Keboleharapan alatan adalah keupayaan alatan itu berfungsi sepertimana seharusnya ia berfungsi. Baik mari kita mengambil pengajaran daripada sebuah litar ringkas itu.

Bateri adalah pembekal tenaga memiliki beza upaya tenaga yang lebih tinggi berbanding mentol. Mentol adalah sekadar BEBAN yang hanya menyala jika memiliki tenaga elektrik. Mentol tidak boleh memiliki BEZA UPAYA yang lebih tinggi daripada bateri.

Allah SWT adalah Tuhan Yang Menciptakan kita. Kita ini menerima segala tenaga dan didayakan (Kudrat) oleh Allah SWT. Seharusnya untuk kita berfungsi dengan baik iaitu boleh harap, kita seharusnya menjadi hamba yang merendah diri.

Kita hanya mampu berfungsi dengan adanya Allah. Malah wujudnya kita ini kerana wujudnya Allah SWT. Untuk mentol bernyala, ia harus sambung dengan sumber tenaganya iaitu bateri.

Untuk kita sentiasa berfungsi dengan baik, kita seharusnya sentiasa sedar akan Allah SWT setiap saat. Barulah kita akan menjadi seorang yang sangat ‘reliable’ = 'boleh dipercayai'.

Satu perkara yang sangat menarik adalah setiap litar elektrik mesti dikembalikan kepada sumbernya. Ia dikenali sebagai ‘close loop’ atau ‘close circuit’. Litar elektrik yang masuk ke peralatan mesti kembali semula kepada sumbernya dan barulah ia akan berfungsi. Litar yang terbuka ‘open circuit’ tidak mampu mengalirkan tenaga elektrik.

Nah! kita adalah hamba Allah SWT.

Untuk kita berfungsi dengan baik, kita perlu kembali sentiasa kepada Allah SWT. Dari Allah kita datang dan kepadaNya kita kembali.

Kembali yang saya maksudkan di sini bukanlah sebuah kematian. Tetapi kembali di dalam firman Allah SWT bermakna kita perlu sedar sentiasa akan Allah SWT setiap saat dalam hidup ini. Segala-galanya dari Allah. Rezeki, Ilham, masalah, tenaga dan semuanya, lalu, kita seharusnya kembali kepada Allah SWT sentiasa.

Inilah yang selalu saya katakan sebagai HIDUP BERTUHAN. KEMBALI HIDUP BERTUHAN!

Rendah diri dan hati dengan Allah, pasti akan juga merendah diri dengan manusia dan seisi alam.

Bila kita bertawadduk, Allah dan alam akan merestui kita, dan semuanya akan menjadi mudah mudah sahaja.

Bila kita Ego, sombong dan tidak ada tawadduk, maka bila Allah dan alam tidak merestui kita, semuanya akan menjadi sukar, sangkut-sana sini.

Sentiasa sedar akan Allah, kita pasti akan berfungsi dengan baik sepertimana seharusnya kita berfungsi. Kata lainnya, kita akan menjadi hamba yang ‘reliable’.

Kita bukan sekadar ‘menyala’ tetapi kita juga menerangi keliling kita. Walau kita berada dimana pun atas bumi ini.

Inilah pengajaran ringkas bagaimana hanya dengan sebuah litar yang ringkas, kita mampu mengambil pengajaran besar tentang kaedah untuk hidup berTuhan.

Andai kita nak memahami erti hakikat sebuah kehidupan, maka belajarlah melihat kain hingga ke kapas.

Wallahualam...

Semoga kita semua di sini berada di bawah lembayung limpahan rahmatalamin..

Saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusakan kita semua hari ini...mudah-mudah dan sehabis mudah. InsyaAllah.

Semoga bermanfaat untuk semua.

Sama2 kita hijrah diri. Dengan mula hijrah amalan dan hati. Perbanyakkan selawat dan istighfar. Moga jadi bekalan sebenar-benar diri kita kelak.

Jom kita belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah

"Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita menarik rezeki dengan cara Allah. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??" - SOP 555, Rahsia Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah

Ingin me RASA inya sendiri?

Selalu kita sukar nak istiqamah dalam berbuat satu-satu amalan kan? Jom kita dapatkan panduan ini dan buat secara bersama dalam berjemaah(group). InsyaAllah lebih mudah untuk sebati dengan diri, kita buat amalan yang lebih fokus tersusun dan mudah nak istiqamah.





Jom sama2 muhasabah diri dan hijrah diri.




Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki? Klik link ini dan download:


Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

TULIS MATLAMAT

Pastikan Anda Menulis Matlamat. Matlamat hanyalah angan-angan sahaja sekiranya ia tidak ditulis. Pastikan anda meletakkan matamat anda pada kertas!

Teknik yang penting dalam menetapkan matlamat kita adalah untuk kita menulis segala matlamat yang ingin kita capai. 

Proses kita menulis matlamat itu akan memberi kesan psikologi kepada diri kita sendiri. Dimana angan-angan kita yang dalam fikiran telah menjadi nyata pada kertas.

Memang ramai orang mempunyai matlamat, tapi 98% daripada mereka tak menulis matlamat yang mereka ada ini dipanggil angan-angan, matlamat yang sebenar perlu ditulis. 

Apabila ianya bertulis seumpama janji kepada diri kita sendiri bahawa kita akan melakukan matlamat tersebut.

Dulu, saya memberi satu latihan iaitu untuk menulis 10 matlamat yang ingin dicapai pada tahun ini dan cabarannya adalah untuk simpan sahaja senarai tersebut didalam laci anda. 

Genap setahun kemudian, apa yang anda perlu lakukan ialah lihat semula matlamat yang telah ditulis. Seringkali, mungkin enam ataupun tujuh daripada sepuluh matlamat tersebut telah tercapai.

Walaupun anda tidak mengusahakannya seperti mana yang disebutkan tadi menulis matlamat akan memasukkan matlamat tersebut di dalam minda separuh sedar anda dan minda anda akan melihat peluang-peluang yang ada disekeliling anda untuk diambil dan mencapai apa sahaja matlamat anda. 

Oleh itu, selepas ini ambil pen dan kertas serta tulis sepuluh matlamat apa yang anda ingin capai dalam masa tahun ini.

Buat sekarang, jangan bertangguh. Adakah anda ingin tangguh kejayaan dalam hidup anda?

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa untuk anda raih dan capai kejayaan. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).




Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? klik SIGNUP kat link ini 

Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki? Klik link ini

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini


Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

JOM DHUHA

Setiap rakaat dhuha memiliki kedudukan mulia masing-masing.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

"Sesiapa yang mengerjakan solat dhuha sebanyak 2 rakaat, maka dia tidak ditulis sebagai sebahagian daripada orang-orang yang lalai.  
Sesiapa yang mengerjakan 4 rakaat pula, dia ditulis sebagai sebahagian daripada orang-orang yang ahli ibadat.  
Sesiapa yang mengerjakan 6 rakaat, maka dicukupkan hari itu baginya.  
Sesiapa yang mengerjakan 8 rakaat, maka Allah menulisnya sebagai sebahagian daripada orang-orang yang rajin melakukan ibadat.  
Sesiapa yang mengerjakannya 12 rakaat, maka Allah bina baginya sebuah rumah disyurga." (Riwayat ath-Thabarani)



Jom Dhuha 


Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR):



Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, 

“sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” 

Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.


Wow! Jual Website Harga USD

Saya nak share 1 panduan Super Flipper. Panduan ni ajar bagaimana Kita buat website simple-simple selepas itu Kita jual di flippa.com


Contoh web yang terjual di flippa:








Ahad, 15 Disember 2019

4 SYARAT ASAS MASUK KE SYURGA ALLAH

4 syarat nak masuk syurga, bagi nak menjawab persoalan ini, saya kongsikan Surah WaalAAsri


baik, begitulah juga kita nak masuk syurga kena cukup lengkap 4 syarat.

4 Syarat Masuk Surga menurut Al-Qur'an

Bagi manusia manapun untuk dapat masuk jannah (syurga ) minimal diperlukan untuk melakukan 4 perkara ini menurut surat Al-Ashr, yaitu 


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ وَالْعَصْرِ
WaalAAasri 
Demi masa

إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ
Inna alinsana lafee khusrin

Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,



إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ
Illa allatheena amanoo waAAamiloo alssalihati watawasaw bialhaqqi watawasaw bialssabri

kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal soleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati untuk kesabaran.




  1. Iman
  2. Amal shalih
  3. Menasihati orang dalam kebenaran
  4. Dan menasihati orang agar bersabar
Surah ini sangat powerfull ( mempunyai kekuatan). Jadi, jika ingin masuk surga, harus (wajib) melakukan 4 hal tersebut.

Mungkin ada seorang muslim yang sangat baik, shalat 5 waktu dalam sehari, berhaji, puasa di bulan ramadhan, berzakat, tapi jika tidak berdakwah (mengajak orang dalam kebenaran), menurut surat Al-Ashr, maka seorang tersebut tidak akan masuk jannah (surga). Meski begitu, hanya dakwah saja tidak cukup, kerana keempat-empatnya itu sama penting. 

Iman, amal sholeh, dakwah dalam kebenaran, dan mengajak orang agar bersabar.

Jika salah satu dari keempat ini hilang dalam keadaan normal, maka seseorang tersebut tidak akan masuk surga.

Ini seperti seorang murid SMK yang akan mengikuti ujian akhir, Dia harus lulus 4 mata pelajaran;



  1. Matematik
  2. Bahasa melayu
  3. Bahasa inggris
  4. Sejarah

Dengan nilai grade minimum C per mata pelajaran. Jika 3 mata pelajaran murid tersebut mendapatkan nilai grade A, tetapi 1 mata pelajaran mendapatkan nilai E, maka murid tersebut tidak akan lulus ujian.

ini tidak kira berserban ka, or tinggi ilmunya untuk agama ka, tak berserban dan kurang ilmu agamanya ka atau kita semua yang berada disini tidak kira lelaki atau perempuan

Tak cukup 4 syarat di atas tu, maknanya tak cukup syaratlah nak ke syurga

Semoga kita semua di sini berada di bawah lembayung limpahan rahmatalamin..

Saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusakan kita semua hari ini....mudah-mudah dan sehabis mudah. InsyaAllah.

Sama2 kita hijrah diri. Dengan mula hijrah amalan dan hati. Perbanyakkan selawat dan istighfar. Moga jadi bekalan sebenar-benar diri kita kelak.

Jom kita belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah

"Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita menarik rezeki dengan cara Allah. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??" - SOP 555, Rahsia Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah


Ingin me RASA inya sendiri?

Selalu kita sukar nak istiqamah dalam berbuat satu-satu amalan kan? Jom kita dapatkan panduan ini dan buat secara bersama dalam berjemaah(group). InsyaAllah lebih mudah untuk sebati dengan diri, kita buat amalan yang lebih fokus tersusun dan mudah nak istiqamah.





Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki?

Klik link ini dan download e-rezeki.my/kombo

Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

Nak Jana Duit USD Jual Hartanah Maya?

Anda mungkin dah lihat banyak kali usahawan online menjalankan bisnes yang menjana pendapatan dalam USD.


Memang menarik kan kerana $1 bersamaan RM4++ ... so lebih mudah untuk jana income 4-5 angka setiap bulan. Dari pelbagai bisnes yang anda boleh ceburi untuk jana income USD, saya rasa yang paling mudah adalah flipping...

Website flipping adalah satu teknik untuk jual hartanah maya, sama seperti menjual rumah (hartanah). Perbezaannya anda tak perlu beli rumah mahal-mahal dan cari agen untuk jual...Dan ini peluang anda menjana pendapatan USD yang mudah melalui Panduan Super Flipper.





Sabtu, 14 Disember 2019

TIPS BISNES ONLINE: TAHU KITA DIMANA SEKARANG INI

Di Mana Anda Ketika Ini?

Untuk mencapai matlamat dari poin A ke poin B, pastinya anda perlu tahu di manakah poin A anda. Iaitu titik permulaan anda.

Dalam perjalanan kalau nak capai sesuatu destinasi pastinya kita kena tahu dimana kita sekarang ni sama juga, untuk mencapai destinasi matlamat kita. 

Ketahui dengan terperinci dan jelas dimana kita sekarang untuk mencapai matlamat bebas kewangan. Pastikan kita tahu, dimana keadaan kewangan kita hari ini.

Kalau hendak mencapai kejayaan dalam bidang perniagaan, pastikan kita tahu keadaan kita kini, dimanakah tahap perniagaan kita. 

Tanpa kita tahu dimana kita kini bagaimana kita hendak mencapai sesuatu destinasi matlamat tersebut. Disinilah ramai orang tidak mahu lakukan oleh kerana mungkin mereka segan dengan keadaan kewangan kini ataupun mereka malu keadaan perniagaan kini.

Apa yang penting adalah kita kena jujur dengan keadaan kita kini dan kejujuran itu akan menampakkan kita segala kesilapan yang boleh kita perbaiki untuk mencapai matlamat kita yang lebih besar lagi. Oleh itu, cerminkan diri kita sendiri kini dimana keadaan kita kini, sebelum memulakan perjalanan untuk mencapai matlamat kita yang kelak.

Lagi cepat jujur dan berterus terang pada diri sendiri, situasi kewangan anda kini, lagi cepat anda beroleh kejayaan yang anda idamkan. 

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa untuk anda raih dan capai kejayaan. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).




Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini 


Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki?


Klik link ini e-rezeki.my/kombo

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

REZEKI DENGAN ILMU TIDAK AKAN BERPISAH

Tidak hanya menjamin rezeki setiap manusia, Allah juga mengajarkan ilmunya agar manusia dapat menjemput rezeki dengan mudah. 

“Allah menghendaki kemudahan bagimu, dan tidak menghendaki kesukaran bagimu.” [Al-Baqarah : 185]
Jadi, ketika kita tengah merasa tidak mudah dalam mencari rezeki, penyebabnya hanya dua saja. 

Yaitu kita belum yakin sepenuhnya dengan jaminan Allah, atau kita belum tahu ilmunya Allah dalam hal rezeki.

Itulah dia,

SETIAP REZEKI ADA ILMUNYA, SETIAP ILMU ADA REZEKINYA

Semoga bermanfaat, inshaa Allah.. 😊😊

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR):



Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.


ELAK DIRI KITA JADI TONG YANG BOCOR

Pagi tadi dapat ilmu baru. Insaf juga. Teguran untuk diri sendiri, juga sampaikan kepada sahabat semua. Ini yang saya sempat taip di notes. 

Kadang-kadang kita kena tengok diri kita lebih banyak, lebih teliti dan lebih tekun. Selalu rasa sempit walau dah banyak, kita rasa kita, kita buat baik. Kita duk marah kenapa jadi begini kenapa jadi begitu. Dalam tak sedar, mungkin kita telah lakukan 7 hal ini: 

  1. Sedekah, namun tidak berusaha bekerja. 
  2. Pemurah, namun tidak menjaga mulut. 
  3. Banyak memberi, namun suka menunjuk-nunjuk dan nak disebut-sebut. 
  4. Suka buat kebaikan, namun suka dipuji-puji dan ada rasa kecewa apabila orang tidak berterima kasih.
  5. Banyak membantu ibu bapa, namun suka bergaduh sesama adik beradik. 
  6. Gemar berbelanja rakan taulan, namun kedekut dengan keluarga. 
  7. Suka berilmu namun rasa bagus dengan banyaknya berbahas. 

Semua 7 perkara ini akan jadi paku kepada tong-tong pahala kita. Ia akan membocor dan tiris semuanya perlahan-lahan. Jadi nak buka kunci rezeki tak sempat kerana pahala itu hilang begitu sahaja. 

Ia seperti kalian pergi ambil air di perigi menggunakan baldi yang bocor. Saat ambil ia penuh, dalam perjalanan ia hilang sedikit demi sedikit, lalu perlu ulang lagi dan lagi sampailah kita perasan yang bocor itu perlu ditutup dahulu barulah kita dapat sepenuhnya. 

Mari kita tutup dan tampal semua bocor-bocor tersebut ya. Semoga semua amal baik, dapat membuka pintu rezeki dengan seluas-luasnya. 

Begitulah. Moga menjadi iktibar dan titik perubahan buat diri kita semua. Sekian. 

Semoga kita semua di sini berada di bawah lembayung limpahan rahmatalamin.. 

Saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusakan kita semua hari ini mudah-mudah dan sehabis mudah. InsyaAllah. 

Jom kita belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah 

"Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita menarik rezeki dengan cara Allah. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??" 

  • SOP 555, Rahsia Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah...Ingin me RASA inya sendiri? 

Selalu kita sukar nak istiqamah dalam berbuat satu-satu amalan kan? Jom kita dapatkan panduan ini dan buat secara bersama dalam berjemaah(group). InsyaAllah lebih mudah untuk sebati dengan diri, kita buat amalan yang lebih fokus tersusun dan mudah nak istiqamah. 



Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki? 

Klik link ini dan download: 

Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

TIPS BISNES ONLINE: BANTUAN UNTUK KEKAL BERJAYA

Bantuan Bagi Mereka Yang Sudah Berjaya ....Tidak kira di mana pun tahap kejayaan anda, pastinya masih memerlukan bantuan untuk mencapai tahap yang lebih tinggi!

Tidak kira dimana tahap kejayaan kita kini, kita masih memerlukan bantuan dan juga motivasi untuk menolak kita ke tahap yang lebih tinggi. 

Lihat sahaja ahli-ahli sukan peringkat antarabangsa, kesemuanya masih mempunyai jurulatih atau coach atau pengurus untuk membawa mereka ke tahap yang lebih tinggi lagi. 

Tidak semestinya coach, manager atau jurulatih tersebut lebih hebat daripada mereka, tidak. Tetapi, apa yang boleh mereka lakukan adalah, mereka boleh memberi daya tolak kepada ahli sukan tersebut untuk mencapai matlamat yang lebih tinggi lagi, untuk memberi daya tolak kepada mereka supaya dapat berfungsi dengan lebih efiksyen, effektif pada tahap yang maksima.

Melihat ahli sukan antarabangsa memerlukan bantuan dan motivasi untuk ketahap lebih yang tinggi, apa tah lagi kita di tahap kita yang sekarang ini. Pastinya memerlukan bantuan tambahan untuk membawa kita ke tahap yang lebih tinggi lagi, bak kata pepatah inggeris “no man is an island”.

Ertinya untuk mencapai kejayaan kita masih perlu bantuan daripada orang lain, jangan pula rasa kita boleh lakukannya kesemuanya sendiri, oleh kerana fikiran begitu hanya akan melambatkan kita dalam mencapai kejayaan kita yang seterusnya keperingkat yang lebih tinggi.

Oleh sebab itu, dalam islam kita, ditekankan untuk kekal bersilaturahim. Supaya sentiasa belajar dan berpesan-pesan dalam membina kejayaan.

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa raih dan capai kejayaan anda. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).




Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini 

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki?


Klik link ini e-rezeki.my/kombo

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

Mamat ni buat RM47,780.25. Nak belajar? Baca sekarang!

Sebenarnya macam ni, saya dapat tau, ada salah seorang ahli Shopievo, berjaya buat duit USD dengan cara lain......So, hari ni saya nak kongsikan satu cara bagaimana beliau berjaya buat RM47,780.25 dengan hanya jadi "hartanah maya".


Apa tu hartanah maya?

Hartanah maya ni lebih kurang macam jual tanah jugak la.. cuma sebagai hartanah maya ni dia jual website.

Bayangkan sebuah website tu ibarat sebidang tanah.

Dan sebenarnya, profit dia dapat adalah dalam matawang USD. So, kalau anda berminat nak tau lebih lanjut mengenai cara buat duit USD sebagai hartanah maya,





Anda boleh jadikannya sebagai side income anda. Hanya copy paste je yang beliau kongsikan nanti.

Khamis, 12 Disember 2019

Ini Rupanya Cara Bercuti Kat Hotel Bayar RM10 je!!

Alang-alang dah bercuti mesti nak tidur dalam hotel yang selesa kan. Tapi yela hotel kebiasaanya harga memang mahal.


Tapi sebenarnya ada cara yang kita boleh dapat tidur di hotel mahal dengan harga murah.

Okla, saya nak kongsi tentang sorang Brader ni yang dah jumpa cara bercuti kat hotel dengan harga murah sangat.

Beliau pernah tidur di hotel selama 2 hari hanya RM2 sahaja.Murah betul kann.....Sebenarnya banyak lagi hotel mahal beratus ringgit tapi boleh dapat harga murah, ada yang RM10 ,ada RM20, ada RM30.

Yang pasti walaupun bayar murah tapi kualiti Hotel Tetap Cantik & Selesa.





Rabu, 11 Disember 2019

LEVEL REZEKI TERTINGGI: SELAWAT

Selawat sebanyak rezeki yang kita mahu. Semakin banyak selawat semakin rezeki melimpah. 

Sebab Selawat adalah tanda kita berterima kasih bersyukur dengan perjuangan baginda Rasululullah. membawa Islam dengan titik peluh dan darah baginda sehingga kita dapat nikmatinya hari ini.

Semakin banyak selawat = tanda semakin banyak bersyukur = Allah tambah nikmat Allah tambah rezeki

bukankah syukur itu level rezeki tertinggi?

Siapa yang mahu KEJAYAAN dalam hidupnya harus dulu BERJAYA menjadikan selawat sebagai kebiasaan.

‎*اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ*

Semoga bermanfaat, inshaa Allah..

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR+KMR)



Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.



SEBENAR-BENARNYA BERSERAH

Berserah itu bersifat aktif kerana sebagai khalifah iaitu wakil Allah SWT, manusia mestilah aktif untuk mentadbir alam ini.

Berserah ini menenangkan kerana kita hanya melakukan apa yang terdaya dan segalanya terserah kepada Allah SWT yang Maha Mengkehendaki.

Tarikan atau kehendak Allah SWT adalah kehendak yang Maha Kuat.

Tiada satu pun makhluk ciptaan Allah SWT yang mampu melawan tarikan Allah SWT.

Jika kita berkehendak berlawanan dengan kehendak Allah SWT, kita tidak mampu berbuat apa-apa melainkan berdoa pada Allah SWT. Namun keputusan yang hak adalah atas keputusan Allah SWT. Kita menerima sahaja kehendak Allah SWT.

Oleh itu setelah kita katakan kita berserah pada Allah SWT, mengapa kita harus ada resah GELISAH memikirkan keputusan Allah SWT yang bakal terjadi?

Serahkan sahaja dan kita tidak perlu lagi memikirkannya. Allah SWT Maha Mengetahui yang terbaik untuk diri kita.

Makanya kita lakukan apa sahaja ketetapan yang Allah SWT tetapkan pada kita. Jalanilah kehidupan ini dengan benar-benar berserah 100%.

Komunikasi dengan Allah SWT melalui SOP 555 (EBOOK Rahsia Magnet Rezeki & Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki) mampu membuatkan kehendak kita, mengikut kehendak Allah SWT (berserah) dan seterusnya menghilangkan rasa gelisah di dalam jiwa.

Semua ini perlu dilatih sedikit demi sedikit. Hari demi hari. Saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusakan kita semua hari ini. mudah-mudah dan sehabis mudah. InsyaAllah.

Semoga bermanfaat untuk semua.

Sama2 kita hijrah diri. Dengan mula hijrah amalan dan hati. Perbanyakkan selawat dan istighfar. Moga jadi bekalan sebenar-benar diri kita kelak.

Jom kita belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah

"Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita menarik rezeki dengan cara Allah. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??"

- Rahsia Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah







Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki?

Klik link ini dan download:


Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

Adakah Anda Memanjat Tangga Yang Betul?

Mengejar kejayaan tidak akan bermakna sekiranya apa yang dikejar bukanlah apa yang kita mahu. Pastikan tangga kejayaan adalah tangga yang betul.

Sememangnya kita ingin mengejar cita-cita kita tetapi pastikan cita-cita kita itu memberi makna kepada diri kita sendiri. 

Adakalanya kita dapat lihat bahawa seseorang itu yang mencapai kejayaan cuma sedar-sedar itu bukan kejayan yang mereka inginkan dan apa terjadi mereka rasa terperangkap dalam kejayaan mereka sendiri. 

Dari zahirnya nampak mereka seperti berjaya dalam mencapai matlamat kewangan mereka tetapi dalam diri mereka sendiri, mungkin mereka merasa resah tidak selesa dan tidak suka dengan apa yang mereka capai. 

Dan inilah antara contoh akibatnya mereka yang mengabaikan tanggungjawab yang lain, hanya kerana kekayaan dan kewangan. Tanggungjawab keluarga, kesihatan, diri sendiri dan lain-lain. 

Apabila meletakkan matlamat pastikan matlamat tersebut betul-betul memberi makna kepada diri kita sendiri dan bukan kerana orang lain yang inginkan kita mencapai tersebut.

Sekiranya bukan itu yang kita mahu,ianya umpama memanjat tangga, apa akan terjadi sekiranya kita memanjat tangga kejayaan. 

Apabila sampai kepuncaknya bukan itu destinasi yang kita inginkan, nanti habis segala usaha, masa dan juga tenaga kita untuk mencapai matlamat yang hanya tidak bermakna untuk diri kita sendiri. 

Memang semua orang nak kaya, memang semua orang ingin mencapai matlamat kewangan mereka untuk menjadi bebas kewangan pendapatan 5 angka, pendapatan 6 angka atau apa sahaja. 

Tetapi pastikan matlamat tersebut memberi makna kepada kita supaya apabila kita mencapainya kita sendiri dapat menikmati matlamat bebas kewangan kita.

Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Gerak hati pertama itulah tanda ianya lahir dari hati kita sendiri. Jom panjat tangga yang betul.

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa raih dan capai kejayaan anda. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).






Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.


Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki? Klik link ini

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

DUA ACUAN HIDUP YANG DILUPAKAN

Setiap kejadian yang terjadi di dunia ini terhasil dalam dua acuan.


Pertama adalah mengikut sunnatullah dan kedua, kudratullah. Apakah itu sunnatullah dan apa itu kudratullah?

Analogi sunnatullah, jika terdapat 2 orang yang berlainan agama, seorang Islam dan seorang lagi tidak, kedua-dua mereka menanam sayur dengan cara yang betul, tidak kira siapa mereka, dengan kaedah yang betul, sayur itu akan tumbuh dan subur.

Itulah sunnatullah. Ia akan berlaku dengan sendiri mengikut ketetapan alam yang Allah ciptakan. Orang yang berusaha akan mendapat hasilnya.

Namun berlainan dengan kudratullah. Kudratullah bermaksud, sesuatu yang terjadi disebabkan kudrat atau kuasa yang datang daripada Maha Pencipta.

Sebagai contoh, sunnatullah untuk mendapat anak, perlu ada seorang lelaki dan seorang wanita dan berlaku persenyawaan antara sperma dan ovum di dalam rahim. Dari situ akan diciptakan seorang manusia.

Tetapi dengan kudratullah, ia seolah-olah melanggar hukum alam sepertimana Nabi Isa a.s yang lahir tanpa berbapa.

Itu adalah kudratullah yakni sesuatu yang terjadi atas kehendak Tuhan'

Apabila kita letakkan diri kita bebas dari Aku(rasa kudrat itu datang dari diri kita sendiri), bermulanya Kudrat Dari Allah Akan hadir bantu kita.

Melepaskan aku dalam diri, bermulanya pertolongan Allah dari makhlukNya yang tak disangka-sangka..

ALLAH ITU MAHA PENGAMPUN LAGI MAHA PENYAYANG

Dia tahu kita nak berubah, insyaAllah Dia bantu. Kita? Berserah bulat2 pada Dia. Semoga bermanfaat, inshaa Allah.. 

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR):




Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.


Anda Reward Apa Untuk Diri Sendiri Ya...

Ok, sepanjang anda buat bisnes ni pernah tak bagi reward untuk diri sendiri?


Hmm ramai yang tak pernah buat sebenarnya. Mungkin asyik bagi reward kat orang lain je kan. Selalunya orang bisnes ni reward diri sendiri dalam bentuk beli sesuatu yang diidamkan atau pergi bercuti/travel.

Majoriti mereka lebih suka travel kerana ia lebih refreshing, rehat santai, membuka minda, cetus idea baru dan luas pemandangan. 

Kadang-kadang bila tak ada masa sangat, mereka ni ambik masa berehat semasa outstation atas urusan kerja, mesyuarat dan sebagainya. Katanya kill two birds with one stone hehe..

Baru-baru ni sorang kawan saya ni yang baru balik bercuti raya call saya ceritakan pengalaman dia bercuti. Dia seronok sebab trip dia kali ni jimat banyak sangat! Berkali-kali dia ucap terima kasih sampai saya pun keliru sebab apa…

Rupanya dia follow tips dan triks di dalam panduan jimat hotel yang saya share sebelum ni. Katanya jimat banyak masa booking hotel, adalah lebihan duit nak makan-makan dan berbelanja.

Tahu tak, sebenarnya kita boleh dapat harga hotel lebih murah dari harga pasaran atau harga sebenar? Bukan saja hotel tapi homestay, servis apartment yang berkualiti pun boleh dapat kalau tahu caranya..

Kalau nak lebih percaya boleh lihat gambar-gambar dan kisah-kisah mereka yang dah berjaya menginap dengan kos bawah harga pasaran di sini.

Saya memang rekomen untuk anda dapatkan panduan ni sebab ia akan bantu geng suka travel macam kita ni untuk jimat duit hotel bila outstation,

bercuti, pergi kenduri dan sebagainya!





Selasa, 10 Disember 2019

KESABARAN MENDIDIK JIWA


Sabar itu bukan diajar tapi dididik

Sabar itu adalah rohani hanya dididik

Ertinya bagaimana..??

Orang yang punyai sabar memperlakukan & memperlahirkan dari diri dia sabar dan dia transfer atau pindah kesabaran itu kepada orang lain. Di sekelilingnya. bila kita ini di ajar tanpa didik, maka jadilah kita ini insan kurang ajar.

Begitulah di sini (komuniti RMR, KMR, e-Rezeki.my, Bahtera), sebagai contoh di mana saya didik kalian sabar dalam menimba ilmu, yang mana sabar akan stay dan menanti dengan penuh keterujaan, setiap bait-bait ilmu di sini, bertanya terus jika tak jelas, yang mana tak sabar akan left terus. Itu lah satu perjalanan hidup, warna warni hidup, sentiasa persiapkan diri, kemaskini dan upgrade ilmu sentiasa, untuk menuju balik kepada Dia.

Tidak akan ajar itu sesekali membentuk rohani. Ajar itu hanya membentuk akal....Tapi didik membentuk rohani.

Ilmu yang dituang di di platform saya bangunkan ini adalah ILMU DIDIK, bukannya ILMU AJAR

DIDIK berselawat Istighfar, DIDIK praktikkan Amalan RMR KMR, DIDIK sabar DIDIK konsisten berzakat dan bersedekah dsb

Bila dah dapat ilmu, dah dapat ajar, dapat didik, barulah amalnya betul! Matlamat buat amalan tu betul. Bukan lagi setakat di akal. Tapi terus beramal dari hati. sekarang ni masih nak hanya Amal dari Ajar, Atau nak Amal dari didik?

Ajar tanpa didik UMPAMA, ilmu tanpa Akhlak Itu namanya Fekah tanpa Tasawuf

Sekadar buat2 saje. Ikut-ikutan saje, tanpa faham buat tu untuk apa. Umpama berwudhuk sekadar basah basuh anggota sahajalah.. jika benar faham, akan menitis air mata, hati sayu ketika berwudhuk itu. Belajar lah sabar apabila di didik.

"Islam adalah ilmiah dan amaliah." (HR. Bukhari).

segala sesuatu/ilmu tentang Islam harus/wajib bisa diterima oleh akal/ilmiah, setelah bisa diterima oleh akal maka perbuatlah (amaliah). dan Ilmu TASAWUF yang BENAR harus diatas Ilmu SYARI'AT yang BENAR juga tentunya...!

Semoga bermanfaat untuk semua.

Sama2 kita hijrah diri. Dengan mula hijrah amalan dan hati. Perbanyakkan selawat dan istighfar.

Moga jadi bekalan sebenar-benar diri kita kelak. Jom kita belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah

"Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita menarik rezeki dengan cara Allah. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??" - Rahsia Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah

Ingin meRASA inya sendiri?





Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki? Klik link ini dan download:


Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang