Bahan-bahan
- Mee kuning 1 paket (celur)
- Daging 300g
- Telor 2 biji
- Sawi (sikit je)
- Kobis (sikit je)
- Tomato 1 biji (belah 4)
- Sos cili 3sb
- Kiub pati ayam 2
- Kacang tumbuk 3sb
- Gula Garam secukup rasa
- Bawang goreng
- Daun sup/bawang
Bahan Kisar
- Cili kering 10 tangkai
- Cili padi 3 tangkai
- Bawang besar 1 biji
- Bawang putih 5 biji
- Halia 1 inci
- Udang kering 3sb
Cara Penyediaan
- Rebus daging sampai empuk, pastu hiris daging..Air rebusan jangan buang, buat utk kuah.
- Panaskan minyak dekat periuk, pastu tumis bahan kisar sampai wangi..masukkan kiub pati ayam, sos cili...
- Masukkan Air rebusan daging..dan tambahlah air biasa klu kurang. masukkan gula garam cukup rasa.
- Bila dah mendidih masukkan sawi, kobis, tomato dan kacang tumbuk.. kuah jgn cair.. pekat sikit k
- Kalau suka telur..taruklah telur.. jgn kacau2 telur tu..
- Sedia dihidangkan bersama mee.. taburkan bawang goreng..daun sup dan daun bawang.. Siap!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan