My Follower

Ahad, 15 Disember 2019

Nak Jana Duit USD Jual Hartanah Maya?

Anda mungkin dah lihat banyak kali usahawan online menjalankan bisnes yang menjana pendapatan dalam USD.


Memang menarik kan kerana $1 bersamaan RM4++ ... so lebih mudah untuk jana income 4-5 angka setiap bulan. Dari pelbagai bisnes yang anda boleh ceburi untuk jana income USD, saya rasa yang paling mudah adalah flipping...

Website flipping adalah satu teknik untuk jual hartanah maya, sama seperti menjual rumah (hartanah). Perbezaannya anda tak perlu beli rumah mahal-mahal dan cari agen untuk jual...Dan ini peluang anda menjana pendapatan USD yang mudah melalui Panduan Super Flipper.





Sabtu, 14 Disember 2019

TIPS BISNES ONLINE: TAHU KITA DIMANA SEKARANG INI

Di Mana Anda Ketika Ini?

Untuk mencapai matlamat dari poin A ke poin B, pastinya anda perlu tahu di manakah poin A anda. Iaitu titik permulaan anda.

Dalam perjalanan kalau nak capai sesuatu destinasi pastinya kita kena tahu dimana kita sekarang ni sama juga, untuk mencapai destinasi matlamat kita. 

Ketahui dengan terperinci dan jelas dimana kita sekarang untuk mencapai matlamat bebas kewangan. Pastikan kita tahu, dimana keadaan kewangan kita hari ini.

Kalau hendak mencapai kejayaan dalam bidang perniagaan, pastikan kita tahu keadaan kita kini, dimanakah tahap perniagaan kita. 

Tanpa kita tahu dimana kita kini bagaimana kita hendak mencapai sesuatu destinasi matlamat tersebut. Disinilah ramai orang tidak mahu lakukan oleh kerana mungkin mereka segan dengan keadaan kewangan kini ataupun mereka malu keadaan perniagaan kini.

Apa yang penting adalah kita kena jujur dengan keadaan kita kini dan kejujuran itu akan menampakkan kita segala kesilapan yang boleh kita perbaiki untuk mencapai matlamat kita yang lebih besar lagi. Oleh itu, cerminkan diri kita sendiri kini dimana keadaan kita kini, sebelum memulakan perjalanan untuk mencapai matlamat kita yang kelak.

Lagi cepat jujur dan berterus terang pada diri sendiri, situasi kewangan anda kini, lagi cepat anda beroleh kejayaan yang anda idamkan. 

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa untuk anda raih dan capai kejayaan. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).




Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini 


Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki?


Klik link ini e-rezeki.my/kombo

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

REZEKI DENGAN ILMU TIDAK AKAN BERPISAH

Tidak hanya menjamin rezeki setiap manusia, Allah juga mengajarkan ilmunya agar manusia dapat menjemput rezeki dengan mudah. 

“Allah menghendaki kemudahan bagimu, dan tidak menghendaki kesukaran bagimu.” [Al-Baqarah : 185]
Jadi, ketika kita tengah merasa tidak mudah dalam mencari rezeki, penyebabnya hanya dua saja. 

Yaitu kita belum yakin sepenuhnya dengan jaminan Allah, atau kita belum tahu ilmunya Allah dalam hal rezeki.

Itulah dia,

SETIAP REZEKI ADA ILMUNYA, SETIAP ILMU ADA REZEKINYA

Semoga bermanfaat, inshaa Allah.. 😊😊

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR):



Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.


ELAK DIRI KITA JADI TONG YANG BOCOR

Pagi tadi dapat ilmu baru. Insaf juga. Teguran untuk diri sendiri, juga sampaikan kepada sahabat semua. Ini yang saya sempat taip di notes. 

Kadang-kadang kita kena tengok diri kita lebih banyak, lebih teliti dan lebih tekun. Selalu rasa sempit walau dah banyak, kita rasa kita, kita buat baik. Kita duk marah kenapa jadi begini kenapa jadi begitu. Dalam tak sedar, mungkin kita telah lakukan 7 hal ini: 

  1. Sedekah, namun tidak berusaha bekerja. 
  2. Pemurah, namun tidak menjaga mulut. 
  3. Banyak memberi, namun suka menunjuk-nunjuk dan nak disebut-sebut. 
  4. Suka buat kebaikan, namun suka dipuji-puji dan ada rasa kecewa apabila orang tidak berterima kasih.
  5. Banyak membantu ibu bapa, namun suka bergaduh sesama adik beradik. 
  6. Gemar berbelanja rakan taulan, namun kedekut dengan keluarga. 
  7. Suka berilmu namun rasa bagus dengan banyaknya berbahas. 

Semua 7 perkara ini akan jadi paku kepada tong-tong pahala kita. Ia akan membocor dan tiris semuanya perlahan-lahan. Jadi nak buka kunci rezeki tak sempat kerana pahala itu hilang begitu sahaja. 

Ia seperti kalian pergi ambil air di perigi menggunakan baldi yang bocor. Saat ambil ia penuh, dalam perjalanan ia hilang sedikit demi sedikit, lalu perlu ulang lagi dan lagi sampailah kita perasan yang bocor itu perlu ditutup dahulu barulah kita dapat sepenuhnya. 

Mari kita tutup dan tampal semua bocor-bocor tersebut ya. Semoga semua amal baik, dapat membuka pintu rezeki dengan seluas-luasnya. 

Begitulah. Moga menjadi iktibar dan titik perubahan buat diri kita semua. Sekian. 

Semoga kita semua di sini berada di bawah lembayung limpahan rahmatalamin.. 

Saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusakan kita semua hari ini mudah-mudah dan sehabis mudah. InsyaAllah. 

Jom kita belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah 

"Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita menarik rezeki dengan cara Allah. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??" 

  • SOP 555, Rahsia Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah...Ingin me RASA inya sendiri? 

Selalu kita sukar nak istiqamah dalam berbuat satu-satu amalan kan? Jom kita dapatkan panduan ini dan buat secara bersama dalam berjemaah(group). InsyaAllah lebih mudah untuk sebati dengan diri, kita buat amalan yang lebih fokus tersusun dan mudah nak istiqamah. 



Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki? 

Klik link ini dan download: 

Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

TIPS BISNES ONLINE: BANTUAN UNTUK KEKAL BERJAYA

Bantuan Bagi Mereka Yang Sudah Berjaya ....Tidak kira di mana pun tahap kejayaan anda, pastinya masih memerlukan bantuan untuk mencapai tahap yang lebih tinggi!

Tidak kira dimana tahap kejayaan kita kini, kita masih memerlukan bantuan dan juga motivasi untuk menolak kita ke tahap yang lebih tinggi. 

Lihat sahaja ahli-ahli sukan peringkat antarabangsa, kesemuanya masih mempunyai jurulatih atau coach atau pengurus untuk membawa mereka ke tahap yang lebih tinggi lagi. 

Tidak semestinya coach, manager atau jurulatih tersebut lebih hebat daripada mereka, tidak. Tetapi, apa yang boleh mereka lakukan adalah, mereka boleh memberi daya tolak kepada ahli sukan tersebut untuk mencapai matlamat yang lebih tinggi lagi, untuk memberi daya tolak kepada mereka supaya dapat berfungsi dengan lebih efiksyen, effektif pada tahap yang maksima.

Melihat ahli sukan antarabangsa memerlukan bantuan dan motivasi untuk ketahap lebih yang tinggi, apa tah lagi kita di tahap kita yang sekarang ini. Pastinya memerlukan bantuan tambahan untuk membawa kita ke tahap yang lebih tinggi lagi, bak kata pepatah inggeris “no man is an island”.

Ertinya untuk mencapai kejayaan kita masih perlu bantuan daripada orang lain, jangan pula rasa kita boleh lakukannya kesemuanya sendiri, oleh kerana fikiran begitu hanya akan melambatkan kita dalam mencapai kejayaan kita yang seterusnya keperingkat yang lebih tinggi.

Oleh sebab itu, dalam islam kita, ditekankan untuk kekal bersilaturahim. Supaya sentiasa belajar dan berpesan-pesan dalam membina kejayaan.

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa raih dan capai kejayaan anda. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).




Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini 

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki?


Klik link ini e-rezeki.my/kombo

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

Mamat ni buat RM47,780.25. Nak belajar? Baca sekarang!

Sebenarnya macam ni, saya dapat tau, ada salah seorang ahli Shopievo, berjaya buat duit USD dengan cara lain......So, hari ni saya nak kongsikan satu cara bagaimana beliau berjaya buat RM47,780.25 dengan hanya jadi "hartanah maya".


Apa tu hartanah maya?

Hartanah maya ni lebih kurang macam jual tanah jugak la.. cuma sebagai hartanah maya ni dia jual website.

Bayangkan sebuah website tu ibarat sebidang tanah.

Dan sebenarnya, profit dia dapat adalah dalam matawang USD. So, kalau anda berminat nak tau lebih lanjut mengenai cara buat duit USD sebagai hartanah maya,





Anda boleh jadikannya sebagai side income anda. Hanya copy paste je yang beliau kongsikan nanti.

Khamis, 12 Disember 2019

Ini Rupanya Cara Bercuti Kat Hotel Bayar RM10 je!!

Alang-alang dah bercuti mesti nak tidur dalam hotel yang selesa kan. Tapi yela hotel kebiasaanya harga memang mahal.


Tapi sebenarnya ada cara yang kita boleh dapat tidur di hotel mahal dengan harga murah.

Okla, saya nak kongsi tentang sorang Brader ni yang dah jumpa cara bercuti kat hotel dengan harga murah sangat.

Beliau pernah tidur di hotel selama 2 hari hanya RM2 sahaja.Murah betul kann.....Sebenarnya banyak lagi hotel mahal beratus ringgit tapi boleh dapat harga murah, ada yang RM10 ,ada RM20, ada RM30.

Yang pasti walaupun bayar murah tapi kualiti Hotel Tetap Cantik & Selesa.





Rabu, 11 Disember 2019

LEVEL REZEKI TERTINGGI: SELAWAT

Selawat sebanyak rezeki yang kita mahu. Semakin banyak selawat semakin rezeki melimpah. 

Sebab Selawat adalah tanda kita berterima kasih bersyukur dengan perjuangan baginda Rasululullah. membawa Islam dengan titik peluh dan darah baginda sehingga kita dapat nikmatinya hari ini.

Semakin banyak selawat = tanda semakin banyak bersyukur = Allah tambah nikmat Allah tambah rezeki

bukankah syukur itu level rezeki tertinggi?

Siapa yang mahu KEJAYAAN dalam hidupnya harus dulu BERJAYA menjadikan selawat sebagai kebiasaan.

‎*اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ*

Semoga bermanfaat, inshaa Allah..

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR+KMR)



Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.



SEBENAR-BENARNYA BERSERAH

Berserah itu bersifat aktif kerana sebagai khalifah iaitu wakil Allah SWT, manusia mestilah aktif untuk mentadbir alam ini.

Berserah ini menenangkan kerana kita hanya melakukan apa yang terdaya dan segalanya terserah kepada Allah SWT yang Maha Mengkehendaki.

Tarikan atau kehendak Allah SWT adalah kehendak yang Maha Kuat.

Tiada satu pun makhluk ciptaan Allah SWT yang mampu melawan tarikan Allah SWT.

Jika kita berkehendak berlawanan dengan kehendak Allah SWT, kita tidak mampu berbuat apa-apa melainkan berdoa pada Allah SWT. Namun keputusan yang hak adalah atas keputusan Allah SWT. Kita menerima sahaja kehendak Allah SWT.

Oleh itu setelah kita katakan kita berserah pada Allah SWT, mengapa kita harus ada resah GELISAH memikirkan keputusan Allah SWT yang bakal terjadi?

Serahkan sahaja dan kita tidak perlu lagi memikirkannya. Allah SWT Maha Mengetahui yang terbaik untuk diri kita.

Makanya kita lakukan apa sahaja ketetapan yang Allah SWT tetapkan pada kita. Jalanilah kehidupan ini dengan benar-benar berserah 100%.

Komunikasi dengan Allah SWT melalui SOP 555 (EBOOK Rahsia Magnet Rezeki & Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki) mampu membuatkan kehendak kita, mengikut kehendak Allah SWT (berserah) dan seterusnya menghilangkan rasa gelisah di dalam jiwa.

Semua ini perlu dilatih sedikit demi sedikit. Hari demi hari. Saya doakan semoga Allah permudahkan segala urusakan kita semua hari ini. mudah-mudah dan sehabis mudah. InsyaAllah.

Semoga bermanfaat untuk semua.

Sama2 kita hijrah diri. Dengan mula hijrah amalan dan hati. Perbanyakkan selawat dan istighfar. Moga jadi bekalan sebenar-benar diri kita kelak.

Jom kita belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah

"Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita menarik rezeki dengan cara Allah. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??"

- Rahsia Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah







Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki?

Klik link ini dan download:


Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

Adakah Anda Memanjat Tangga Yang Betul?

Mengejar kejayaan tidak akan bermakna sekiranya apa yang dikejar bukanlah apa yang kita mahu. Pastikan tangga kejayaan adalah tangga yang betul.

Sememangnya kita ingin mengejar cita-cita kita tetapi pastikan cita-cita kita itu memberi makna kepada diri kita sendiri. 

Adakalanya kita dapat lihat bahawa seseorang itu yang mencapai kejayaan cuma sedar-sedar itu bukan kejayan yang mereka inginkan dan apa terjadi mereka rasa terperangkap dalam kejayaan mereka sendiri. 

Dari zahirnya nampak mereka seperti berjaya dalam mencapai matlamat kewangan mereka tetapi dalam diri mereka sendiri, mungkin mereka merasa resah tidak selesa dan tidak suka dengan apa yang mereka capai. 

Dan inilah antara contoh akibatnya mereka yang mengabaikan tanggungjawab yang lain, hanya kerana kekayaan dan kewangan. Tanggungjawab keluarga, kesihatan, diri sendiri dan lain-lain. 

Apabila meletakkan matlamat pastikan matlamat tersebut betul-betul memberi makna kepada diri kita sendiri dan bukan kerana orang lain yang inginkan kita mencapai tersebut.

Sekiranya bukan itu yang kita mahu,ianya umpama memanjat tangga, apa akan terjadi sekiranya kita memanjat tangga kejayaan. 

Apabila sampai kepuncaknya bukan itu destinasi yang kita inginkan, nanti habis segala usaha, masa dan juga tenaga kita untuk mencapai matlamat yang hanya tidak bermakna untuk diri kita sendiri. 

Memang semua orang nak kaya, memang semua orang ingin mencapai matlamat kewangan mereka untuk menjadi bebas kewangan pendapatan 5 angka, pendapatan 6 angka atau apa sahaja. 

Tetapi pastikan matlamat tersebut memberi makna kepada kita supaya apabila kita mencapainya kita sendiri dapat menikmati matlamat bebas kewangan kita.

Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri. Gerak hati pertama itulah tanda ianya lahir dari hati kita sendiri. Jom panjat tangga yang betul.

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa raih dan capai kejayaan anda. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).






Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari. 

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.


Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki? Klik link ini

Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

DUA ACUAN HIDUP YANG DILUPAKAN

Setiap kejadian yang terjadi di dunia ini terhasil dalam dua acuan.


Pertama adalah mengikut sunnatullah dan kedua, kudratullah. Apakah itu sunnatullah dan apa itu kudratullah?

Analogi sunnatullah, jika terdapat 2 orang yang berlainan agama, seorang Islam dan seorang lagi tidak, kedua-dua mereka menanam sayur dengan cara yang betul, tidak kira siapa mereka, dengan kaedah yang betul, sayur itu akan tumbuh dan subur.

Itulah sunnatullah. Ia akan berlaku dengan sendiri mengikut ketetapan alam yang Allah ciptakan. Orang yang berusaha akan mendapat hasilnya.

Namun berlainan dengan kudratullah. Kudratullah bermaksud, sesuatu yang terjadi disebabkan kudrat atau kuasa yang datang daripada Maha Pencipta.

Sebagai contoh, sunnatullah untuk mendapat anak, perlu ada seorang lelaki dan seorang wanita dan berlaku persenyawaan antara sperma dan ovum di dalam rahim. Dari situ akan diciptakan seorang manusia.

Tetapi dengan kudratullah, ia seolah-olah melanggar hukum alam sepertimana Nabi Isa a.s yang lahir tanpa berbapa.

Itu adalah kudratullah yakni sesuatu yang terjadi atas kehendak Tuhan'

Apabila kita letakkan diri kita bebas dari Aku(rasa kudrat itu datang dari diri kita sendiri), bermulanya Kudrat Dari Allah Akan hadir bantu kita.

Melepaskan aku dalam diri, bermulanya pertolongan Allah dari makhlukNya yang tak disangka-sangka..

ALLAH ITU MAHA PENGAMPUN LAGI MAHA PENYAYANG

Dia tahu kita nak berubah, insyaAllah Dia bantu. Kita? Berserah bulat2 pada Dia. Semoga bermanfaat, inshaa Allah.. 

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR):




Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.


Anda Reward Apa Untuk Diri Sendiri Ya...

Ok, sepanjang anda buat bisnes ni pernah tak bagi reward untuk diri sendiri?


Hmm ramai yang tak pernah buat sebenarnya. Mungkin asyik bagi reward kat orang lain je kan. Selalunya orang bisnes ni reward diri sendiri dalam bentuk beli sesuatu yang diidamkan atau pergi bercuti/travel.

Majoriti mereka lebih suka travel kerana ia lebih refreshing, rehat santai, membuka minda, cetus idea baru dan luas pemandangan. 

Kadang-kadang bila tak ada masa sangat, mereka ni ambik masa berehat semasa outstation atas urusan kerja, mesyuarat dan sebagainya. Katanya kill two birds with one stone hehe..

Baru-baru ni sorang kawan saya ni yang baru balik bercuti raya call saya ceritakan pengalaman dia bercuti. Dia seronok sebab trip dia kali ni jimat banyak sangat! Berkali-kali dia ucap terima kasih sampai saya pun keliru sebab apa…

Rupanya dia follow tips dan triks di dalam panduan jimat hotel yang saya share sebelum ni. Katanya jimat banyak masa booking hotel, adalah lebihan duit nak makan-makan dan berbelanja.

Tahu tak, sebenarnya kita boleh dapat harga hotel lebih murah dari harga pasaran atau harga sebenar? Bukan saja hotel tapi homestay, servis apartment yang berkualiti pun boleh dapat kalau tahu caranya..

Kalau nak lebih percaya boleh lihat gambar-gambar dan kisah-kisah mereka yang dah berjaya menginap dengan kos bawah harga pasaran di sini.

Saya memang rekomen untuk anda dapatkan panduan ni sebab ia akan bantu geng suka travel macam kita ni untuk jimat duit hotel bila outstation,

bercuti, pergi kenduri dan sebagainya!





Selasa, 10 Disember 2019

KESABARAN MENDIDIK JIWA


Sabar itu bukan diajar tapi dididik

Sabar itu adalah rohani hanya dididik

Ertinya bagaimana..??

Orang yang punyai sabar memperlakukan & memperlahirkan dari diri dia sabar dan dia transfer atau pindah kesabaran itu kepada orang lain. Di sekelilingnya. bila kita ini di ajar tanpa didik, maka jadilah kita ini insan kurang ajar.

Begitulah di sini (komuniti RMR, KMR, e-Rezeki.my, Bahtera), sebagai contoh di mana saya didik kalian sabar dalam menimba ilmu, yang mana sabar akan stay dan menanti dengan penuh keterujaan, setiap bait-bait ilmu di sini, bertanya terus jika tak jelas, yang mana tak sabar akan left terus. Itu lah satu perjalanan hidup, warna warni hidup, sentiasa persiapkan diri, kemaskini dan upgrade ilmu sentiasa, untuk menuju balik kepada Dia.

Tidak akan ajar itu sesekali membentuk rohani. Ajar itu hanya membentuk akal....Tapi didik membentuk rohani.

Ilmu yang dituang di di platform saya bangunkan ini adalah ILMU DIDIK, bukannya ILMU AJAR

DIDIK berselawat Istighfar, DIDIK praktikkan Amalan RMR KMR, DIDIK sabar DIDIK konsisten berzakat dan bersedekah dsb

Bila dah dapat ilmu, dah dapat ajar, dapat didik, barulah amalnya betul! Matlamat buat amalan tu betul. Bukan lagi setakat di akal. Tapi terus beramal dari hati. sekarang ni masih nak hanya Amal dari Ajar, Atau nak Amal dari didik?

Ajar tanpa didik UMPAMA, ilmu tanpa Akhlak Itu namanya Fekah tanpa Tasawuf

Sekadar buat2 saje. Ikut-ikutan saje, tanpa faham buat tu untuk apa. Umpama berwudhuk sekadar basah basuh anggota sahajalah.. jika benar faham, akan menitis air mata, hati sayu ketika berwudhuk itu. Belajar lah sabar apabila di didik.

"Islam adalah ilmiah dan amaliah." (HR. Bukhari).

segala sesuatu/ilmu tentang Islam harus/wajib bisa diterima oleh akal/ilmiah, setelah bisa diterima oleh akal maka perbuatlah (amaliah). dan Ilmu TASAWUF yang BENAR harus diatas Ilmu SYARI'AT yang BENAR juga tentunya...!

Semoga bermanfaat untuk semua.

Sama2 kita hijrah diri. Dengan mula hijrah amalan dan hati. Perbanyakkan selawat dan istighfar.

Moga jadi bekalan sebenar-benar diri kita kelak. Jom kita belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah

"Ilmu ini bukan tentang saya, tapi ianya tentang Anda, bagaimana diri Anda menjadi SUPER MAGNET REZEKI. Ianya satu ilmu di mana kita menarik rezeki dengan cara Allah. Hanya duduk diam, rezeki akan datang menghampiri. Kalau dengan diam sahaja, rezeki sudah berkejaran datang menghampiri, bagaimana kalau kita bergerak, berkerja dan berbisness..??" - Rahsia Amalan 100 Hari, Magnet Rezeki Cara Allah

Ingin meRASA inya sendiri?





Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki? Klik link ini dan download:


Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

TIPS BISNES ONLINE: UBAH DIRI SENDIRI

Perlu Mengubah Diri Sendiri Untuk mendapat keputusan yang berbeza, pastinya kita perlu lakukan perkara yang berbeza. Ubah diri sendiri ke arah kebaikan.

Pastinya untuk mencapai matlamat kewangan anda, anda perlu mengubahkan diri anda sendiri. Tabiat anda kini telah membawa anda dimana anda sekarang, tetapi untuk membawa anda ketahap yang lebih tinggi matlamat kewangan yang lebih tinggi pastinya perlu usaha yang lebih tinggi.

Anda perlu merancang untuk bangun lebih awal, usaha lebih keras dan kerja lebih lama untuk mencapai matlamat kewangan anda. Hanya bekerja lapan jam sehari mungkin tidak dapat mencapai matlamat yang anda impikan.

Mungkin sebelum ini, itu yang telah anda lakukan. Jadi apa yang anda perlu lakukan adalah tambahkan masa kerja anda, tambahkan usaha anda juga. Menurut buku Doctor Thomas Stanley “The Milliionaire Next Door”, dia mengatakan bahawa mereka yang berjaya dalam kewangan bekerja 60 hingga 70 jam setiap hari.

Dan ramai antara usahawan jutawan bekerja lebih 80 jam setiap hari dalam mengusahakan perniagaan mereka sepertimana yang saya katakan bahawa untuk mencapai matlamat yang besar usaha perlulah besar. Dan kita perlu ubah diri kita sendiri, tabiat kita kepada tabiat yang baru. Mungkin bunyinya agak sukar nak bekerja lebih 80 jam setiap hari.

Tetapi sekiranya kita lakukan apa yang kita minat, apa yang kita suka, apa yang membuatkan kita seronok maka 80 jam setiap hari itu umpama bukan kerja, ianya umpama melakukan sesuatu yang menyeronokkan kita. Dan itulah yang terbaiknya apabila kita bekerja yang tidak rasa seperti bekerja.

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah untuk booster masa raih dan capai kejayaan anda. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).







Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari.

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini 


Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.



Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki? Klik link ini e-rezeki.my/kombo

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

TIPS BISNES ONLINE: JUJUR

Jujur dalam Perniagaan - Sentiasa jujur dalam perniagaan. Pulangannya akan dapat berkali-kali ganda, bukan sahaja dalam bentuk wang keuntungan!

Ada satu ketika dulu ,masa itu saya nak belikan keropok lekor untuk anak-anak saya. Pastinya anak-anak saya suka keropok lekor yang crispy. Mana mungkin kita akan suka yang liat betul tak? Di gerai keropok itu saya bertanya ,“Ranggup tak keropok lekor ni bang? “ jawabnya “Memang ranggup baru je goreng”.

Jadi saya pun beli lah keropok itu, dalam kereta apabila saya cuba makan keropok itu punya lah liat, sejuk pula itu. Itu lah contohnya peniaga yang tidak jujur.

Walaupun harga keropok tu RM 2.00 sahaja tetapi oleh kerana tidak jujur tersebut, peniaga tersebut telah hilang seorang pelanggan seumur hidup.

Kalau kita lihat keuntungan jangka pendek sahaja, maka ini yang terjadi kes-kes peniaga yang tidak jujur untuk mengaut keuntungan yang cepat tanpa memikirkan keuntungan jangka panjang.

Sekarang ini anda bayangkan macam ini, hilang seorang pelanggan seperti saya yang membeli keropok RM2.00 seminggu kalau sebulan dah hilang RM8.00 dekat situ setahun sudah RM96.00 hasil jualan yang tak dapat.

Tapi itu baru saya sorang, sekiranya ada 30 pelanggan yang terkena nasib yang sama seperti saya? Sudah kerugian RM2880.00 nampak tidak berapa banyak kerugian kalau kita tidak jujur dalam perniagaan.

Dalam perniagaan jangan kita fikirkan jangkaan masa pendek , fikirkan keuntungan jangka masa panjang .Sentiasa jujur dalam perniagaan anda, bukan sekadar tidak dapat keuntungan nanti kita dapat dosa pula bila kita tidak jujur. Betuk tak?

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).




Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari.

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.





Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki?

Klik link ini:




✅ https://e-rezeki.my/kombo/?id=1461




Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini




>> https://e-rezeki.my/go/recruit.php?ref=1461




Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !




https://e-Rezeki.my/go/yes.php?id=1461_10

TURNING POINT UNTUK BERBAHAGIA

Nabi Muhammad SAW juga sering mengamalkan amalan berbahagia sebelum melakukan sesuatu. Menjelang pagi hari beliau mengajak kita mendirikan solat Tahajud dan Dhuha. Dalam solat itu, kita berdoa meminta kemudahan, kelancaran dan limpahan rezeki. Selesai mendirikan solat Dhuha, air muka kebahagiaan kembali menyirami wajah kita. Ada nampak Nur Hidayah di air muka. Jumpa pelanggan pun sejuk jer mata memandang..bukannya kelam dan suram.Kita tentu berasa bahagia. Lalu kita segeralah bergegas menuju ke tempat kerja.

Dimulai pada solat Subuh, sebelum keluar rumah bertebaran mencari rezeki di atas muka bumi Allah, menurut kecenderungan diri yang ditentukan oleh Allah, sebelum berangkat meninggalkan rumah tangga, mengharung badai gelora ombak kehidupan, jiwa perlu diisi terlebih dahulu dengan ENERGIZER PANCARAN ILAHI.

Cuba perhatikan susunan indah amalan solat itu bermula dengan wuduk.

Pertama Pembersihan Muka kerana di sana terletak mata, telinga, hidung dan mulut. Dengan itu bila kita berhadapan dengan orang. Kemudian pembersihan tangan, yang dengan itu kita akan memegang sesuatu. Penyapuan kepala, di sana terletak otak, alat berfikir untuk menghadapi soal hidup. Membersihkan kaki yang akan digunakan untuk melangkah.

Selesai solat dhuha, mulailah bersiap siaga menghadapi usaha hidup. Berusaha dalam hidup itu diwajibkan oleh Agama. Allah berfirman dalam Surah 67 Al-Mulk ayat 15

"Dialah Yang menjadikan bumi itu mudah bagi kamu, maka berjalanlah di segala penjurunya dan makanlah sebahagian dari rezeki-Nya. Dan hanya kepada-Nya-lah kamu (kembali setelah) dibangkitkan."

Beberapa jam kemudian, waktu zuhur pula tiba, Azan berkumandang di setiap ceruk kota Matahari mula bergerak perlahan-lahan dari atas kepala kita. Hiruk piruk kota dirasai. Tubuh terasa letih sesudah setengah hari kita membanting tulang dan memerah otak.


"Marilah Menuju Kejayaan" Hayya 'alal-falah", begitulah bunyinya panggilan Tuhan. Itulah waktu paling tepat untuk kita menstabilkan semua emosi kita ataupun membiasakan diri kita dengan kebahagiaan.

Dirikan Solat Zuhur, Nikmatilah! Lupakan semua masalah yang bersarang di minda buat seketika. Lepaskan segala bebanan hidup buat sementara waktu.

Biarkan aura kejayaan meliputi jiwa kita. Berwuduklah. Rasakan sentuhan butiran air sejuk dan menyegarkan. Nikmatilah...

Subhanallah, kehidupan terasa begitu mengasyikkan. Ketika kita mengangkat kedua tangan, rukuk dan sujud, kita dapat rasakan aliran darah mengalir masuk ke seluruh rongga tubuh badan kita. Betapa nikmatnya bukan.

Semasa kita duduk berzikir, selepas selesai solat, cubalah tingkatkan rasa syukur dan undanglah kesyukuran ke dalam diri kita. Fikirkanlah bagaimana Tuhan memberikan kesihatan kepada kita hingga kita dapat bekerja dengan baik hari itu. Bersyukur dan Senyumlah. Berdoalah sepenuh hati. Mintalah kepadaNya dengan penuh kesungguhan.

Selesai jer berdoa dan merasakan kebahagiaan sudah diperolehi, bertebaranlah kita mencari rezeki. Insyaallah mutu pekerjaan kita pasti menjadi lebih baik..

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR):




Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.


Straight to the point...

Nukilan saya kali ini agak sedikit panjang, tetapi saya minta sahabat untuk ambil sedikit masa untuk baca sampai habis kerana saya percaya ianya akan memberi manfaat.


Straight to the point...

Sahabat tahu tak, kita boleh tempah dan bayar harga hotel lebih murah dari harga pasaran atau harga sebenar? 

Hotel dan servis apartment yang bertaraf dan berkualiti tinggi, sebenarnya boleh kita dapatkan diskaun pada hampir setengah harga ataupun lebih dari itu!

Ini bukan hype atau melebih-lebih, saya sendiri kerap outstation dan servis apartment adalah kegemaran saya, harga standard servis apartment satu malam ialah RM 250 ++ untuk semalam, jika dua malam biasanya RM500 ++. 

Tetapi selepas didedahkan, saya juga terkejut, rupa-rupanya kalau kita tahu caranya, servis apartment yang berharga RM250++ semalam boleh jadi bawah RM100 sahaja satu malam, maksudnya jika kita booking 3 hari 2 malam kos baru mencecah RM200 sahaja! 

Korang tak percaya?

Saya sendiri juga tak percaya pada mulanya!

Saya mencarut *%$#$#, bila dapat tahu rupanya ada cara untuk dapat harga semurah tu.!







Ahad, 8 Disember 2019

REZEKI IBARAT SEPOHON POKOK

Saya pernah menonton video Ust Dr Khalid Basalamah. Menarik perumpamaan yang beliau bawa untuk terangkan mengenai rezeki.

Menurut beliau, rezeki ibarat sepohon pokok yang rendang, lebat dengan buah. Ada yang berjatuhan di tanah, ada yang masih bergantungan di atas pokok.

Yang di bawah, beliau ibaratkan seperti rezeki mutlak, rezeki yang dah tersedia. Sesiapa pun boleh milikinya. Memang Allah jadikannya untuk semua makhluk.

Namun, Allah memerintahkan kita ambil 'buah' yang baik dan berkualiti sahaja. Maknanya, ambil yang halal, tinggalkan yang haram. Jauhi rasuah, riba, pencurian, penipuan dll.

Bagaimana dengan rezeki di atas pohon?

Itu adalah rezeki ikhtiar. Nak dapatkannya kita perlu gunakan tangga. Tangga itu ialah ILMU.

Dengan gunakan tangga, kita mampu gapai lebih banyak buah. Dah ada tangga, lalu kita upgrade lagi, tambah tools, guna galah, lalu kita dapat lebih banyak buah dari dahan yang lebih tinggi.

Semakin kita upgrade ilmu, semakin banyak rezeki yang kita boleh gapai.

Sama-sama kita sentiasa tambah ilmu ya, jangan pernah jemu untuk membaca, dengar dan tonton video ilmiah, hadiri majlis ilmu.

Jom belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah





Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki?

Klik link e-rezeki.my/kombo

Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang 

BERNIAGA DENGAN ALLAH



'Jika takut miskin, berniagalah dengan Allah menerusi jalan zakat dan sedekah' -Ustaz Pahrol Juoi

Kenapa dikatakan 'berniaga' dengan Allah?

Sebab bila berniaga kita mesti mau untung kan?

Jadi perniagaan yang takkan pernah rugi adalah berniaga dengan Allah. Macamana nak berniaga dengan Allah?

Bila kita beri zakat dan sedekah, itu seperti kita sedang berniaga dengan Allah. Allah akan bayar 'produk' zakat dan sedekah yang kita 'jual' tu dengan berkali-kali ganda.

kita tak jaga dan tidak berniaga dengan Allah melalui cara ini, pasti perniagaan kita buat tak akan kekal lama.

Jom amalkan dan kongsikan

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR):



Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?



Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

AMALAN INSYAALLAH JADI

Ada satu amalan yang sangat ampuh untuk menjemput rezeki. Untuk mula beramal dengan amalan ini kita tidak perlu menghafal sesuatu atau persediaan yang lain. Malah selepas membaca bab ini terus boleh buat.

Apakah amalan itu?

Nabi bersabda dalam sepotong hadis bahawa:

"Tidak akan berkurang harta orang yang bersedekah"

Dalam hadis di atas nabi SAW bersabda dengan bersumpah tuan. Tidak perlu bersumpah pun kata-kata nabi sudah benar.

Manakala dalam sepotong hadis yang lain nabi SAW beritahu

"Ianya akan bertambah, bertambah dan bertambah"

Dalam sepotong hadis yang lain juga , nabi ada bersabda begini:

Rasulullah SAW akan menganjurkan untuk selalu bersedekah kepada para Sahabat, bahkan termasuk kepada Sahabat yang paling miskin seperti Abu Zar, Al-Ghifari, Bilal dan Abu Dhamdam.

Kerana terlalu ingin tahu, Abu Zar pernah bertanya,

"Wahai nabi Allah, engkau selalu memerintahkan kepada kami untuk bersedekah, apa hakikat sedekah itu?"

Rasulullah SAW , menjawab dengan satu kalimat yang diulangnya tiga kali berturut-turut.

"Sedekah itu sesuatu yang ajaib"

Baiklah, apakah itu sedekah...?

Apa saja kebaikan adalah sedekah

Masya-Allah, masya-Allah....

Bila kehidupan menjadi sempit, kita tidak perlu lagi sempit dada, dan sakit kepala memikirkan jalan keluarnya.

Apa saja kebaikan adalah sedekah.

Saudara pembaca boleh mula beramal dan buktikan sendiri.

INSYA-ALLAH

Jom belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah



Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki?

Klik link ini dan download:


Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang.

TIPS BISNES ONLINE: PEMASARAN

Pemasaran Sangat Penting Untuk Anda Lakukan!

Pemasaran adalah nadi perniagaan. Sekiranya ianya nadi, maka sememangnya anda yang perlu bertanggungjawab keatasnya dan bukan orang lain!

Dalam apa saja perniagaan nadi dalam sesuatu perniagaan adalah pemasaran ataupun marketing. Tanpa pemasaran pastinya satu-satu perniagaan itu akan gagal. Kita pun tahu bahawa 95% perniagaan akan gagal dalam tahun pertama dan jumlah yang survive dalam tahun kedua 95% akan gagal lagi dalam tahun kedua. Bukan nak menakut-nakutkan anda.

Tetapi itulah hakikatnya kerana ramai usahawan sangat-sangat bagus dalam melahirkan satu-satu produk yang berkualiti menghasilkan perkhidmatan yang berkualiti. Dari segi produk dan perkhidmatan memang tahap yang terbaik.

Tetapi, ramai antara kita amat sukar dalam memasarkan produk dan pekhidmatan mereka dalam kata lain untuk menguar-uarkan lagi produk dan perkhidmatan mereka kepada orang ramai. Ini saya dapat lihat dimana-mana sahaja. Pemasaran ini adalah satu aktiviti yang sangat-sangat penting dan yang tidak boleh diberikan kepada orang lain.

Ada satu quote ini dalam Bahasa inggeris ‘Marketing is to important to be left to the marketing people’ maksudnya adalah pemasaran ini terlalu penting untuk diserahkan kepada bahagian pemasaran semata-mata. Ertinya, perniagaan anda, anda yang perlu bertanggungjawab atas pemasaran perniagaan anda.

Walaupun anda mempunyai pekerja, anda mempunyai staff anda tak boleh beri 100% kerja pemasaran kepada mereka. Oleh kerana, anda sendiri kena pikul tanggungjawab sebagai usahawan untuk memasarkan produk dan perkhidmatan anda. Sekiranya perniagaan anda gagal, oleh kerana tidak mendapat pelanggan. Tanggungjawabnya, salahnya adalah salah anda sebagai pemilik perniagaan yang tidak melakukan pemasaran.

Oleh itu ia adalah satu kemestian untuk semua usahawan pelajari kaedah pemasaran ataupun kaedah marketing. Oleh kerana marketing itu adalah nadi kepada perniagaan anda.

Dapatkan Ebook Magnet Rezeki Cara Allah. Ebook Rahsia Magnet Rezeki(RMR) dan Ebook Rahsia Kelancaran Magnet Rezeki(KMR).




Notakaki : Jika anda nak ikut saya buat Perniagaan Online melalui platform Affiliate, saya rekemen anda daftar affiliate Projek e-Rezeki.my ni.. Untung setinggi RM76 satu jualan. Content untuk promosi pun team mereka sediakan setiap hari.

Team mereka pun sangat membantu, guide kepada setiap affiliate, jangan malu bertanya mereka ya. Sangat mudah untuk buat marketing, semudah copy paste je.

Pesaingan pun kurang. Berminat? Daftar dengan klik SIGNUP kat link ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.




Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki?

Klik link e-rezeki.my/kombo

Ada masalah hutang? baca ni dulu. Langkah nak selesai hutang cepat !

Ubah Sikit Jer STRATEGI..Sales Terus Naik 7 Ribu!

Saya nak bagi satu IDEA dan share steps yang anda boleh try untuk cover semula bila jualan anda tengah nak jatuh.


Cuak jugak saya, masa tu sales tengah jatuh ke angka RM700+.


Bila saya ubah jer STRATEGI ni, sales naik ke angka 7 Ribu.


GOOD NEWS is... saya nak tunjukkan IDEA STRATEGI yang sama pada anda.


Boleh baca dulu tentang STRATEGI ni dan ada boleh apply pada bisnes anda KAT SINI




Sabtu, 7 Disember 2019

KEAJAIBAN REZEKI

Rahsia Keajaiban hanya akan terjadi manakala kita memikirkan kepentingan orang lain.

Inilah POWER KEAJAIBAN REZEKI.

Allah akan memberikan apa pun buat orang-orang yang memikirkan orang lain. Ketika kita memikirkan orang lain, lebih daripada kita memikirkan diri kita sendiri, maka keajaiban rezeki akan terjadi pada diri kita.

Dalam Al-quran, Surah 59 Al-Hasyr ayat 9 ada disebutkan :

"Mereka juga mengutamakan orang-orang yang berhijrah itu lebih daripada diri mereka sendiri, sekalipun mereka dalam keadaan kekurangan dan amat berhajat. Dan (ingatlah), sesiapa yang menjaga serta memelihara dirinya daripada dipengaruhi oleh tabiat bakhilnya, maka merekalah orang-orang yang berjaya."


Semoga bermanfaat untuk kita semua.

Jom belajar Magnet Rezeki lebih detail melalui ebook Rahsia Magnet Rezeki (RMR+KMR)



Nak tips PERCUMA Magnet Rezeki & pesanan nasihat terus ke hati setiap hari melalui email?


Nak dapatkan ilmu sharing seperti ini dan sebarkan Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my anda sekarang disini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

KISAH SUAMI SOLEH DALAM AL-QURAN

Allah Ta’ala menggambarkan ciri-ciri dan sifat ketua keluarga yang ideal dalam beberapa ayat al-Qur-an, di antaranya dalam firman-Nya

“Kaum laki-laki itu adalah pemimpin bagi kaum perempuan, oleh karena Allah telah melebihkan sebahagian mereka (laki-laki) atas sebahagian yang lain (perempuan), dan karena mereka (laki-laki) telah menafkahkan sebagian dari harta mereka” (QS an-Nisaa’: 34).

Inilah ciri-ciri suami ideal, dialah lelaki yang mampu menjadi pemimpin dalam arti yang sebenarnya bagi isteri dan anak-anaknya. Memimpin mereka artinya mengatur segala urusan mereka, memberikan nafkah untuk keperluan hidup mereka, mendidik dan membimbing mereka dalam kebaikan, dengan memerintahkan mereka menunaikan kewajiban-kewajiban dalam agama dan melarang mereka dari hal-hal yang diharamkan dalam Islam, serta meluruskan penyimpangan yang ada pada diri mereka.

Dalam ayat lain, Allah Ta’ala berfirman:

“Dan ceritakanlah (hai Muhammad kepada mereka) kisah Ismail (yang tersebut) di dalam al-Qur’an. Sesungguhnya dia adalah seorang yang benar janjinya, dan dia adalah seorang rasul dan nabi. Dan dia (selalu) memerintahkan kepada keluarganya untuk (menunaikan) shalat dan (membayar) zakat, dan dia adalah seorang yang di ridhai di sisi Allah” (QS Maryam: 54-55).


Inilah potret hamba yang mulia dan ketua rumah tangga ideal, Nabi Ismail ‘alaihissalam, sempurna imannya kepada Allah, sholeh dan kuat dalam menunaikan ketaatan kepada-Nya, sehingga beliau ‘alaihissalam meraih keridhaan-Nya. Tidak cukup sampai di situ, beliau ‘alaihissalam juga selalu membimbing dan memotivasi anggota keluarganya untuk taat kepada Allah, kerana mereka yang paling pertama berhak mendapatkan bimbingannya.

Demikian pula dalam ayat lain, Allah Ta’ala berfirman:

“Dan orang-orang yang berkata: “Ya Rabb kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyejuk hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa” (QS al-Furqaan: 74).

Dalam ayat ini Allah Ta’ala telah memuji hamba-hamba-Nya yang beriman karena mereka selalu mendoakan dan mengusahakan kebaikan dalam agama bagi anak-anak dan isteri-isteri mereka. Inilah makna “qurratul ‘ain” (penyejuk hati) bagi orang-orang yang beriman di dunia dan akhirat.

Imam Hasan al-Bashri ketika ditanya tentang makna ayat di atas, beliau berkata: “Allah akan memperlihatkan kepada hambanya yang beriman pada diri isteri, saudara dan orang-orang yang dicintainya ketaatan (mereka) kepada Allah. Demi Allah, tidak ada sesuatupun yang lebih menyejukkan pandangan mata (hati) seorang muslim dari pada ketika dia melihat anak, cucu, saudara dan orang-orang yang dicintainya taat kepada Allah Ta’ala”.




Moga kita beroleh SAKINAH & MAWADDAH dalam hidup kita.

Jom belajar lagi tentang Magnet Rezeki Cara Allah



Nak tips PERCUMA Rahsia Magnet Rezeki?

Klik link ini dan download

Nak dapatkan ilmu sharing(copywriting ilmu) seperti ini dan Copy Paste Secara Percuma sambil jana pendapatan? Daftar akaun affiliate e-Rezeki.my sekarang