Bahan Utama
- Mee kuning 1 paket (celur)
- Isi Ayam (rebus/siat2)
- Kerang (rebus)
- Fish ball
- Tauhu kering
- Kacang panjang (celur)
- Tauhu goreng
- Lada merah
- Taugeh
Bahan Kuah
- Santan kotak kecik 1 (kara)
- Rempah kari 1 paket kecik
- Kiub pati ayam 1
- Kerisik 2sb
- Asam gelugor 2 keping
- Daun kari
- Gula perang
- Garam
- Bawang merah 6 biji
- Bawang putih 4 biji
- Serai 2 batang (ambik putih)
- Ketumbar 1sb
- Panaskan minyak..tumis bahan kisar hingga wangi..taruk daun kari..kacau2 pastu taruk rempah kari..kacau lagi sampai wangi..
- Masukkan semua bahan kuah dan Air rebusan ayam/kerang, dan taruk fish ball,tauhu kering..biarkan mendidih..tambah perasa apa yg kurang.. siap
Tiada ulasan:
Catat Ulasan