(untuk 1 orang)
- Meehon segenggam
- Daging 1 mangkuk (hiris nipis)
- Sotong 2 ekor
- Bawang putih 2 biji (cincang)
- Halia 1 inci (cincang)
- Jus limau nipis 2 biji
- Cili padi
- Sawi
- Kobis
- Carrot
- Tomato
- Kiub pati ayam
- Gula garam secukup rasa
Bahan hiasan
- Telor 1 biji
- Daun bawang
- Daun sup
- Bawang goreng
Cara Penyediaan
- Rebus Daging sampai empuk, Air nak banyak k..nak buat kuah..jadi agak2 la untuk 1 mangkuk kuah.
- Panaskan minyak tumis bawang putih dan halia sampai kekuningan..Pastu taruk Air rebusan daging..dan daging sikit dan sotong.. biarkan mendidih..
- Masukkan kiub, jus limau, gula garam secukup rasa..pastu taruk meehoon, carrot, sawi, kobis, tomato biarkan mendidih..(sayur agak2 je k)
- Akhir sekali pecahkan telur..dah masak telur ..angkat dan taburkan bahan hiasan..siap
Tiada ulasan:
Catat Ulasan