My Follower

Ahad, 31 Mac 2019

7 jenis serangga terjual di ebay yang tidak pernah anda fikirkan

Percaya ataupun tidak, terdapat beberapa penjual dari tempatan iaitu dari Malaysia telah berjaya menjual serangga di Ebay. Sudah banyak transaksi ataupun jualan yang berjaya dilakukan. Serangga ini kebiasaannya mereka ambil dari Bukit Tapah, Perak berdasarkan deskripsi mereka di Ebay.

Ada yang terjual $8 USD dan ada juga yang terjual $299 USD. Memang pelik ada juga pembeli yang sanggup membeli dengan harga yang tidak masuk akal. Mungkin bagi orang biasa tidak tahu apa nilai ataupun keunikan serangga ini, tetapi bagi mereka yang mungkin hendak buat kajian harga bukanlah satu masalah bagi mereka.

Sekarang mari kita lihat contoh serangga yang terjual dengan harga yang tidak tinggi. Harga serangga yang terjual ini kesemuanya dibawah $20 USD. Semua contoh dibawah ini telah terjual di Ebay.Sekarang ni kita tengok bahagian yang menarik sikit. Harga jualan serangga ini dijual dari harga $69 USD sehingga $299 USD. Harga ini tidak termasuk kos penghantaran ya.Serangga diatas terjual sebanyak $69 USD. Kos penghantaran pula dikenakan caj sebanyak $25 USD. Anda boleh kira nilainya dengan darab 4 untuk matawang USD.Serangga diatas ni pula terjual mahal sikit dari contoh sebelum ini. Terjual $89 USD dan kos penghantaran pula sebanyak $25 USD. Ianya terjual kepada seorang pembida.
Serangga ini pula dibida sebanyak 13 kali. Pembida yang berjaya membeli serangga ini dengan harga $228.05 dan untuk kos penghantaran pula sebanyak $25 USD. 


Serangga ini pula terjual dengan nilai $299 USD. Lebih kurang RM 1,190 belum termasuk kos penghantaran.

Bukan setakat serangga, ada banyak lagi produk ataupun barang yang terjual di ebay yang mungkin tidak pernah terlintas difikiran anda. Mereka yang jual ini merupakan penjual tempatan dan menjual banyak barang yang terdapat di Malaysia. Bukannya mereka import dari China, bukannya mereka dropshipping dari China dan bukannya mereka dropshipping dari Amerika Syarikat. Mereka menjual barang tempatan dan hantar barang pun dari Malaysia juga ke luar negara. Bagi yang ingin tahu selok belok untuk menjual barang di ebay boleh dapatkan disini.

Tiada ulasan: