Udang & Sotong (agak2)
Petai (agak2)
Carrot 1 biji (hiris mancis)
Daun ketumbar
Bahan Tumis
Bawang besar 1 biji (cincang)
Tomato 1 biji (cincang)
Cili padi 7 tangkai (cincang)
Serai 2 batang (hiris nipis)
Daun limau purut 10 helai (siat2)
Tomato 1 biji (cincang)
Cili padi 7 tangkai (cincang)
Serai 2 batang (hiris nipis)
Daun limau purut 10 helai (siat2)
Bahan Perasa
Pes tomyam 3sb
Jus limau nipis 5 biji
Gula perang 4sb
Garam
Jus limau nipis 5 biji
Gula perang 4sb
Garam
- Rendam meehoon semalaman..pastu toskan, jangan rendam rendam dgn air panas k..
- Panaskan minyak dalam kuali..masukkan semua bahan tumis..masak hingga wangi.
- Masukkan semua bahan perasa..kacau2 hingga sebati..masukkan udang & sotong. kacau2 kejap..
- Masukkan meehoon, petai, carrot, daun ketumbar.. goreng sampai kering.. siap
Tiada ulasan:
Catat Ulasan