My Follower

Ahad, 2 Disember 2018

SPAGHETTI AGLIO OLIO





(untuk 1 orang)


Bahan
  • Spagetti 100 batang
  • Sotong 3 ekor
  • Bawang putih 3 biji (cincang)
  • Tomato cherry 5 biji (belah 4)
  • Cili padi 4 tangkai (cincang)
  • Minyak zaitun 3sb
  • Gula perang 1sb
  • Butter 2sb
  • Kiub pati ayam 1
  • Chilli Flakes
  • Black pepper
  • Oregano
  • Thyme
  • Parmesan (perfect italiano)

Cara Penyediaan

  1. Rebus spagetti sampai lembut, bubuh minyak zaitun sikit semasa merebus tu.. dah masak toskan..bubuh lagi sikit minyak zaitun.
  2. Masak dulu sotong dengan air 1/2 cawan campur kiub pati ayam..pastu angkat.. letak tepi dulu..
  3. Panaskan kuali..bubuh butter.. tumis bawang putih dan cili padi pastu masukkan sotong 
  4. Masukkan spagetti, tomato, 
  5. Akhir sekali masukkan oregano, black pepper, thyme dan gula perang. goreng sampai kering..bubuh sikit2 je.
  6. Taburkan parmesan..(Perfect italiano) dan chilli flakes







Tiada ulasan: