My Follower

Selasa, 21 Mei 2019

BEEHOON KARI



(resepi nii buat campak2 je)

BAHAN
Beehon 1 paket (rendam)
Ayam (cincang)
Serbuk kari daging (mak siti)
Santan kotak kecil 1
Gula perang (agak2)
Garam secukup rasa
Sawi (celur)
Telor rebus

BAHAN KISAR
Cili kering
Bawang merah
Bawang putih
(kisar 3 bahan nii pastu nak guna 5sb je)

CARA
  1. Rendam beehoon pastu celur sekejap
  2. Tumis bahan kisar sampai pecah minyak pastu masukkan serbuk kari, Gula perang
  3. Masukkan Air dalam 4 glas dan ayam, ayam dah masak baru masukkan santan dan garam..terpulang nak cair atau pekat kuah tu k..
  4. Hiaskan dengan sawi dan telor..kalau nak masam perahkan limau kasturi.






Tiada ulasan: