My Follower

Jumaat, 30 November 2018

7 Zikir Tarikan Rezeki

Biar rezeki itu sedikit asalkan ia cukup jika dibandingkan ianya banyak, tapi sering tidak mencukupi. Tiada persoalan sama ada ada rezeki itu banyak ataupun sedikit. Apa yang lebih penting ianya mencukupi. Rezeki yang diberkati Allah adalah lebih baik dan tinggi darjatnya berbanding rezeki yang banyak tapi tak diberkati.

Izinkan saya kongsikan...7 ZIKIR TARIKAN REZEKI:

  1. La Hawla Wala Quwwata Illa Billah - Barangsiapa yang lambat datang rezekinya hendaklah banyak mengucapkan La hawla Wala Quwwata Illa billah. (HR. At-Tabrani)
  2. La Ilaha Ilallah Al Malikul Haqqul Mubin - Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illalla al malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi keamanan dari kefakiran dan menjadi penenteram dari rasa takut dalam kubur. (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami)
  3. Subhanallahi Wabihamdihi Subhanallahil 'Adziim - Dari setiap kalimat itu seorang malaikat yang bertasbih kepada Allah Ta’ala sampai hari kiamat yang pahala tasbihnya itu diberikan untukmu. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)
  4. Surah Al-Ikhlas - Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas ketika masuk rumah maka berkat bacaan menghilangkan kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya. (HR. At-Tabrani)
  5. Surah Al-Waqi'ah - Barangsiapa membaca Surah Al-Waqi'ah setiap malam maka tidak akan ditimpa kesempitan hidup. (HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman)
  6. Selawat ke atas Nabi - Dari Umar bin Khattab dari Nabi Muhammad SAW bersabda: "Barangsiapa berselawat kepadaku satu kali selawat maka Allah akan membalas sepuluh kali selawat dan mengangkatnya sepuluh darjat".
  7. Beristighfar - Barangsiapa melazimkan beristighfar nescaya Allah akan mengeluarkan dia dari segala kesusahan dan memberikan rezeki dari arah yang tidak pernah diduga. (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)


Jom kita amalkan, semoga rezeki kita berlimpah ruah. Aamiin.


Jangan terlepas untuk Kelas Online "Rahsia Amalan Tarikan Wang" dengan Zikir Asma Budduhun pada 14/12/2018.


Tiada ulasan: