(resepi nii buat campak2 je)
BAHAN
Beehon 1 paket (rendam)
Ayam (cincang)
Serbuk kari daging (mak siti)
Santan kotak kecil 1
Gula perang (agak2)
Garam secukup rasa
Sawi (celur)
Telor rebus
BAHAN KISAR
Ayam (cincang)
Serbuk kari daging (mak siti)
Santan kotak kecil 1
Gula perang (agak2)
Garam secukup rasa
Sawi (celur)
Telor rebus
BAHAN KISAR
Cili kering
Bawang merah
Bawang putih
(kisar 3 bahan nii pastu nak guna 5sb je)
CARA
Bawang merah
Bawang putih
(kisar 3 bahan nii pastu nak guna 5sb je)
CARA
- Rendam beehoon pastu celur sekejap
- Tumis bahan kisar sampai pecah minyak pastu masukkan serbuk kari, Gula perang
- Masukkan Air dalam 4 glas dan ayam, ayam dah masak baru masukkan santan dan garam..terpulang nak cair atau pekat kuah tu k..
- Hiaskan dengan sawi dan telor..kalau nak masam perahkan limau kasturi.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan