Bahan Bahan
Mee Kuning 1 paket - Celur
Sotong 4 ekor
Udang 5 ekor
Isi Ayam 3 ketul
Fish cake 1
Fish ball 8
Tomato 1 biji
Sawi 1 pokok
Carrot
Daun sup
Daun bawang
Bawang Goreng
Kiub pati ayam Knorr
Gula garam secukup rasa
Minyak bijan
Bawang puitih 4 biji - ketuk
Bawang besar 1/2 - hiris
Halia 2 inci
Lada merah 1 tangkai- hiris
Rempah Sup mak siti 1 sudu
Cara Menyediakan
- Rebus isi ayam dengan kuib knorr, Air agak2 k... bila ayam dah lembut.. angkat sejukkan pastu siat2 isi ayam...pastu goreng.. letak tepi dulu..air rebusan jangan buang...
- Panaskan minyak...tumis bawang besar bawang putih dan halia yang telah dikisar, tumis sampai wangi..pastu masukkan rempah sup...kacau2...curahkan ke air rebusan tadi
- Masukkan carrot, fish cake, fish ball.. sotong udang...ayam,gula garam secukup rasa..minyak bijan dan tomato..biarkan mendidih
- Akhir sekali masukkan sawi, mee..didihkan kejap je..matikan api..taburkan bawang goreng, daun sup daun bawang yg telah dihiris..SIAP
p/s: kalau suka telor pecahkan telor dan makan bersama cili potong kicap
Tiada ulasan:
Catat Ulasan