Bahan A
Suhun 1 mangkuk (rendam jgn celur)
Udang 6 ekor - buang kulit
Sotong 1 ekor
Carrot
Baby corn
Kobis
Taugeh
Daun kucai
Bahan B
Padthai paste 3sb
Gula perang
Garam
Bahan C
Bawang besar 1 biji
Bawang putih 4 biji
Halia 1 inci
Cili padi 5 tangkai
(Semua bahan cincang)
Cara Menyediakan
- Panaskan kuali..taruk minyak..tumis bahan C sampai wangi..masukkan udang dan sotong ..kacau2 kejap... masukkan semua bahan B... taruk air sikit...
- Akhir sekali masukkan semua bahan A kecuali taugeh/daun kucai.....kacau2 hingga semua bahan sebati...baru taruk taugeh/daun kucai... kacau2 kejap... siap
Tiada ulasan:
Catat Ulasan